Du visar hjälpinnehåll för version:

Felsökning och hjälp

Hämta och installera

Hur hämtar jag och installerar Lightroom Classic?

Du kan hämta Lightroom Classic från Creative Clouds programkatalog. Du måste logga in med ditt Adobe ID och lösenord för att slutföra hämtningen. För mer information, inklusive hur du installerar äldre versioner, se Hämta och installera dina Creative Cloud-program.

Varför installeras inte Lightroom Classic

Se lösningar till felet ”det gick inte att installera” fel: ”Misslyckades för att installera ”Skrivbordsprogrammet Creative cloud. För att lösa andra problem med hämtning, installation och uppdatering, se denna felsökningsguide för nedladdning och installation.

Kan jag hämta en testversion av Lightroom Classic?

Ja! Du kan hämta testversioner av Creative Cloud-program från Creative Clouds programkatalog. Du måste logga in med ett Adobe ID och lösenord för att hämta en testversion. Lär dig hämta och installera Creative Cloud-testversion.

Hur hittar jag mitt Adobe ID och lösenord?

Läs dessa enkla lösningar för vanliga problem med Adobe ID och inloggning för att få åtkomst till ditt konto igen.

Kan jag installera Lightroom Classic på en annan dator?

Du kan installera Lightroom Classic och andra Creative Cloud-program på upp till två datorer. Om du vill installera programmet på en tredje dator måste du inaktivera det på en av dina tidigare datorer. Lär dig mer om att aktivera och inaktivera Creative Cloud-program.

Kontohantering

Hur ändrar jag mitt lösenord?

Logga in på Adobe-kontot med ditt Adobe ID och lösenord. Klicka därifrån på fliken Säkerhet och sekretess och sedan på Ändra under Lösenord. Har du glömt lösenordet? Lär dig hur du kan återställa och ändra det.

Hur ändrar jag mina kreditkortsuppgifter?

Hur uppgraderar jag eller ändrar mitt medlemskap?

Att byta Creative Cloud-planer är enkelt. Följ dessa stegvisa instruktioner för att uppgradera eller ändra din plan.

Min testversion upphör snart. Hur uppgraderar jag den?

Du kan uppgradera din provversion av Lightroom Classic till ett betalt Creative Cloud-medlemskap.

Hur avslutar jag medlemskapet och vad händer då med mina filer?

Om du väljer att avsluta ditt medlemskap har du fortfarande tillgång till Creative Clouds kostnadsfria medlemsförmåner och filer som du har sparat på din enhet. Du får inte åtkomst till program eller de flesta av tjänsterna. Läs Avbryta ditt Creative Cloud-medlemskap och förstå Adobes prenumerationsvillkor.

Vanliga problem

Har Camera Raw stöd för min kamera?

Hur kan jag lösa fel och problem med GPU?

Följ anvisningarna i den här felsökningsguiden med vanliga frågor och svar om GPU ifall Lightroom kraschar, fryser eller arbetar långsamt, eller om det uppstår GPU-fel.

Kan förhandsvisning påverka prestanda för Lightroom Classic

Ja, eventuellt. 1:1-förhandsvisningar kan ta lång tid att skapa och tar upp mycket diskutrymme. I det här dokumentet lär du dig hur du optimerar användningen av förhandsvisningar och hittar andra tips för att optimera prestandan.

Lightroom Classic fortsätter att krascha. Vad kan jag göra åt det?

Vilka färgrymder använder Lightroom Classic för att rendera färg?

I modulen Framkalla använder Lightroom Classic ProPhoto RGB-färgrymden. I andra moduler används färgrymden Adobe RGB. Lär dig mer om färgrymd, färgprofiler och andra färgrelaterade ämnen genom dessa vanliga frågor och svar om färg i Lightroom.

Vanliga uppgifter

Hur importerar jag foton till Lightroom Classic?

Se denna självstudiekurs för att lära dig hur du använder importverktyget för att importera foton till Lightroom. Du kan importera foton från en mapp på hårddisken, från en kamera eller kortläsare eller från en kamera med direktfångst.

Hur exporterar eller sparar jag foton?

Du kan exportera foton från Lightroom i olika filformat för en rad olika användningsområden.

Hur gör jag för att skapa eller ta bort en katalog?

Lär dig hur du skapar och hanterar kataloger, inklusive hur du tar bort, kopierar och exporterar dem.

Hur använder jag HDR-sammanslagning?

Med HDR-sammanslagning kan du sammanfoga flera exponeringar för att skapa foton med hög kontrast. Lär dig mer om det i denna korta instruktionsvideo.

Hur gör jag för att förbättra skärpan i ett oskarpt foto?

Lär dig hur du använder skärpeinställningar för att skapa klara foton i denna korta instruktionsvideo.

Lightroom för mobilen

Jag har installerat Lightroom på min mobila enhet. Vad gör jag nu?

Lär dig hur man kommer igång med Lightroom påmobil-appen med denna enkla självstudiekurs i fem steg. Du kan även läsa detta kom igång-dokumentom att arbeta med Lightroom för mobil.

Hur synkroniserar jag foton på alla mina enheter?

Följ denna stegvisa självstudiekurs för att skapa en fotosamling i Lightroom Classic som automatiskt synkroniseras på alla dina enheter. Läs mer om hur du synkroniserar foton.

Kan jag redigera foton som finns på min mobila enhet från en dator?

Absolut. Lär dig hur enkelt det är att redigera dina Lightroom för mobilen-bilder från datorn.

Vad innebär tredjedelsregeln?

Läs mer om tredjedelsregeln och andra kamerainställningar i Lightroom för mobilen.

Var kan jag läsa mer om Lightroom för mobilen?

Du hittar svar på vanliga frågor bland dessa Lightroom för mobil VANLIGA FRÅGOR.

Användarforum

Delta i konversationen.