Felsökning och hjälp

Ladda ned och installera

Hur laddar jag ner och installerar Lightroom?

Du kan ladda ner Lightroom från Creative Clouds programkatalog. Du måste logga in med ditt Adobe-ID och lösenord för att slutföra nedladdningen. För mer information, inklusive hur du installerar äldre versioner, se Hämta och installera Lightroom CC.

Varför går det inte att installera Lightroom CC?

Se lösningar till felet” det gick inte att installera ”fel: ”Misslyckades för att installera ”Skrivbordsprogrammet Creative cloud. Lösa andra hämta, installera installation och uppdatering, nedladdningen och felsökningsguiden.

Kan jag hämta en utvärderingsversion av Lightroom?

Ja! Du kan hämta utvärderingsversioner av Creative Cloud-program från Creative Clouds programkatalog. Du måste logga in med ett Adobe-ID och lösenord för att hämta en utvärderingsversion. Mer information finns i Hämta och installera en Creative Cloud-utvärderingsversion

Hur hittar jag mitt Adobe-ID och lösenord?

Läs dessa enkla lösningar till vanliga problem med Adobe-ID och inloggning för att återfå åtkomsten till ditt konto.

Kan jag installera Lightroom på en annan dator?

Du kan installera Lightroom och andra Creative Cloud-program på högst två datorer. Om du vill installera programmet på en tredje dator måste du inaktivera det på en av dina tidigare datorer. Lär dig mer om att aktivera och inaktivera Creative Cloud-program.

Kontohantering

Hur ändrar jag mitt lösenord?

Logga in på ditt Adobe-konto med ditt Adobe-ID och lösenord. Klicka därifrån på fliken Säkerhet och sekretess och sedan på Ändra under Lösenord. För mer information om hur du ändrar lösenord och andra kontouppgifter, se Hantera ditt Adobe ID-konto.

Hur ändrar jag mina kreditkortsuppgifter?

Hur uppgraderar jag eller ändrar mitt medlemskap?

Att byta Creative Cloud-planer är enkelt. Följ dessa stegvisa instruktioner för att uppgradera eller ändra din plan.

Min utvärderingsversion upphör snart. Hur uppgraderar jag den?

Det finns två sätt att uppgradera din Lightroom-utvärderingsversion på. Du kan uppgradera till ett betalt medlemskap . Eller så kan du aktivera utvärderingsversionen som en fristående produkt.

Hur avslutar jag medlemskapet och vad händer då med mina filer?

Om du väljer att avsluta ditt medlemskap har du fortfarande tillgång till Creative Clouds kostnadsfria medlemsförmåner och filer som du har sparat på din enhet. Du får ingen tillgång till program och de flesta tjänster, och ditt lagringsutrymme i molnet minskas till 2 gb. Lär dig hur du avslutar olika typer av Creative Cloud-medlemskap och förstår Adobes prenumerationsvillkor.

Vanliga problem

Har Camera Raw stöd för min kamera?

Hur kan jag lösa fel och problem med GPU?

Följ anvisningarna i den här felsökningsguiden med vanliga frågor och svar om GPU ifall Lightroom kraschar, fryser eller arbetar långsamt, eller om det uppstår GPU-fel.

Kan förhandsvisningar påverka Lightrooms prestanda?

Ja, eventuellt. 1:1-förhandsvisningar kan ta lång tid att skapa och tar upp mycket diskutrymme. I det här dokumentet lär du dig hur du optimerar användningen av förhandsvisningar och hittar andra tips för att optimera prestandan.

Lightroom kraschar gång på gång. Vad kan jag göra åt det?

Vilken färgrymd använder Lightroom för att återge färg?

I modulen Framkalla används färgrymden ProPhoto RGB. I andra moduler används färgrymden Adobe RGB. Lär dig mer om färgrymd, färgprofiler och andra färgrelaterade ämnen genom dessa vanliga frågor och svar om färg i Lightroom.

Vanliga uppgifter

Hur importerar jag bilder till Lightroom?

Se denna självstudiekurs för att lära dig hur du använder importverktyget för att importera bilder till Lightroom. Du kan importera bilder från en mapp på hårddisken, från en kamera eller kortläsare eller från en kamera med direktfångst.

Hur exporterar eller sparar jag bilder?

Du kan exportera bilder från Lightroom i olika filformat för en rad olika användningsområden.

Hur gör jag för att skapa eller ta bort en katalog?

Lär dig hur du skapar och hanterar kataloger, inklusive hur du tar bort, kopierar och exporterar dem.

Hur använder jag HDR-sammanslagning?

Med HDR-sammanslagning kan du sammanfoga flera exponeringar för att skapa bilder med hög kontrast. Lär dig mer om det i denna korta instruktionsvideo.

Hur gör jag för att förbättra skärpan i ett oskarpt foto?

Lär dig hur du använder skärpeinställningar för att skapa klara foton i denna korta instruktionsvideo.

Lightroom för mobilen

Jag har installerat Lightroom på min mobila enhet. Vad gör jag nu?

Lär dig hur du kommer igång med Lightroom på mobilen med denna enkla självstudiekurs i fem steg. Du kan även läsa dokumentet arbeta med Lightroom för mobilen för att komma igång.

Hur synkroniserar jag bilder på alla mina enheter?

Följ denna stegvisa självstudiekurs för att skapa en bildsamling i Lightroom som automatiskt synkroniseras på alla dina enheter. Läs mer om hur du synkroniserar bilder.

Kan jag redigera bilder som finns på min mobila enhet från en dator?

Absolut. Lär dig hur enkelt det är att redigera dina Lightroom för mobilen-bilder från datorn.

Vad innebär tredjedelsregeln?

Läs mer om tredjedelsregeln och andra kamerainställningar i Lightroom för mobilen.

Var kan jag läsa mer om Lightroom för mobilen?

Du hittar svar på vanliga frågor bland dessa frågor och svar om Lightroom för mobilen.