Du visar hjälpinnehåll för versionen:

Felsökning och hjälp

Hämta och installera

Hur hämtar jag och installerar Lightroom Classic CC?

Du kan hämta Lightroom Classic CC från Creative Clouds programkatalog. Du måste logga in med ditt Adobe ID och lösenord för att slutföra hämtningen. Mer information, inklusive hur äldre versioner installeras finns i Hämta och installera Lightroom Classic CC.

Varför installeras inte Lightroom Classic CC?

Se lösningar till felet "det gick inte att installera" Fel: ”Misslyckades att installera” datorprogrammet Creative Cloud. För att lösa andra problem med hämtning, installation och uppdatering, se denna felsökningsguide för nedladdning och installation.

Kan jag hämta en testversion av Lightroom Classic CC?

Ja! Du kan hämta testversioner av Creative Cloud-program från Creative Clouds programkatalog. Du måste logga in med ett Adobe ID och lösenord för att hämta en utvärderingsversion. Mer information finns i Hämta och installera en Creative Cloud-testversion.

Hur hittar jag mitt Adobe ID och lösenord?

Läs dessa enkla lösningar till vanliga problem med Adobe ID och inloggning för att återfå åtkomsten till ditt konto.

Kan jag installera Lightroom Classic CC på en annan dator?

Du kan installera Lightroom Classic CC och andra Creative Cloud-program på upp till två datorer. Om du vill installera programmet på en tredje dator måste du inaktivera det på en av dina tidigare datorer. Lär dig mer om att aktivera och inaktivera Creative Cloud-program.

Kontohantering

Hur ändrar jag mitt lösenord?

Logga in på Adobe-kontosidan med ditt Adobe ID och lösenord.Där klickar du på fliken Säkerhet och sekretess och sedan på Ändra under Lösenord. För mer information om hur du ändrar lösenord och andra kontouppgifter, se Hantera ditt Adobe ID-konto.

Hur ändrar jag mina kreditkortsuppgifter?

Hur uppgraderar jag eller ändrar mitt medlemskap?

Att byta Creative Cloud-planer är enkelt. Följ dessa stegvisa instruktioner för att uppgradera eller ändra din plan.

Min testversion upphör snart. Hur uppgraderar jag den?

Det finns två sätt att konvertera din testversion av Lightroom Classic CC. Du kan uppgradera till ett betalt medlemskap. Eller så kan du aktivera testversionen som en fristående produkt.

Hur avslutar jag medlemskapet och vad händer då med mina filer?

Om du väljer att avsluta ditt medlemskap har du fortfarande tillgång till Creative Clouds kostnadsfria medlemsförmåner och filer som du har sparat på din enhet. Du får ingen tillgång till program och de flesta tjänster, och ditt lagringsutrymme i molnet minskas till 2 GB. Lär dig hur du avslutar olika typer av Creative Cloud-medlemskap och förstår Adobes abonnemangsvillkor.

Vanliga problem

Har Camera Raw stöd för min kamera?

Hur kan jag lösa fel och problem med GPU?

Följ anvisningarna i den här felsökningsguiden med vanliga frågor och svar om GPU ifall Lightroom kraschar, fryser eller arbetar långsamt, eller om det uppstår GPU-fel.

Kan förhandsvisning påverka prestanda för Lightroom Classic CC?

Ja, eventuellt. 1:1-förhandsvisningar kan ta lång tid att skapa och tar upp mycket diskutrymme. I det här dokumentet lär du dig hur du optimerar användningen av förhandsvisningar och hittar andra tips för att optimera prestandan.

Lightroom Classic CC fortsätter att krascha. Vad kan jag göra åt det?

Vilka färgrymder använder Lightroom Classic CC för att rendera färg?

I modulen Framkalla använder Lightroom Classic CC ProPhoto RGB-färgrymden. I andra moduler används färgrymden Adobe RGB. Lär dig mer om färgrymd, färgprofiler och andra färgrelaterade ämnen genom dessa vanliga frågor och svar om färg i Lightroom.

Vanliga uppgifter

Hur importerar jag foton till Lightroom Classic CC?

Se denna självstudiekurs för att lära dig hur du använder importverktyget för att importera foton till Lightroom. Du kan importera foton från en mapp på hårddisken, från en kamera eller kortläsare eller från en kamera med direktfångst.

Hur exporterar eller sparar jag foton?

Du kan exportera foton från Lightroom i olika filformat för en rad olika användningsområden.

Hur gör jag för att skapa eller ta bort en katalog?

Lär dig hur du skapar och hanterar kataloger, inklusive hur du tar bort, kopierar och exporterar dem.

Hur använder jag HDR-sammanslagning?

Med HDR-sammanslagning kan du sammanfoga flera exponeringar för att skapa foton med hög kontrast. Lär dig mer om det i denna korta instruktionsvideo.

Hur gör jag för att förbättra skärpan i ett oskarpt foto?

Lär dig hur du använder skärpeinställningar för att skapa klara foton i denna korta instruktionsvideo.

Lightroom CC för mobilen

Jag har installerat Lightroom CC på min mobila enhet. Vad gör jag nu?

Lär dig hur du kommer igång med Lightroom CC på mobilappen med denna enkla självstudiekurs i fem steg. Du kan även läsa artikeln om att arbeta med Lightroom CC för mobilen för att komma igång.

Hur synkroniserar jag foton på alla mina enheter?

Följ denna stegvisa självstudiekurs för att skapa en fotosamling i Lightroom Classic som automatiskt synkroniseras på alla dina enheter. Läs mer om hur du synkroniserar foton.

Kan jag redigera foton som finns på min mobila enhet från en dator?

Absolut. Lär dig hur enkelt det är att redigera dina Lightroom CC för foton i mobilen från datorn.

Vad innebär tredjedelsregeln?

Läs mer om tredjedelsregeln och andra inställningar i Lightroom CC för mobilkameran i appen.

Var kan jag läsa mer om Lightroom CC för mobilen?

Svar på vanliga frågor finns i Vanliga frågor om Lightroom CC för mobilen.