Felsökning och hjälp

Ladda ned och installera

Du kan hämta appen från Creative Clouds webbplats. Logga in på Adobe-kontot om du uppmanas till det, klicka sedan på antingen Hämta eller Installera för appen. Mer information finns i Hämta Creative Cloud-program.

För lösningar på felet ”kunde inte installera”, se Fel: ”Kunde inte installera” Creative Clouds program för stationära datorer. För att lösa andra problem med hämtning, installation och uppdatering, se denna felsökningsguide för nedladdning och installation.

Ja! Du kan hämta utvärderingsversioner av Creative Cloud-program, inklusive Photoshop, från Creative Clouds programkatalog. Du måste logga in med ett Adobe-ID och lösenord för att hämta en utvärderingsversion. Mer information finns i Ladda ned och installera en Creative Cloud-testversion.

Läs dessa enkla lösningar till vanliga problem med Adobe-ID och inloggning för att återfå åtkomsten till ditt konto.

Du kan installera Photoshop och andra Creative Cloud-program på högst två datorer. Om du vill installera programmet på en tredje dator måste du inaktivera det på en av dina tidigare datorer. Lär dig mer om att aktivera och inaktivera Creative Cloud-program.

Kontohantering

Logga in på Adobe-kontot. Klicka sedan på Ändra för Nuvarande lösenord och följ instruktionerna på skärmen. Har du glömt ditt lösenord? Lär dig hur du återställer och ändrar det.

Att byta Creative Cloud-planer är enkelt. Följ dessa stegvisa instruktioner för att uppgradera eller ändra din plan.

Det är enkelt att uppgradera din testversion till ett betalt medlemskap. Följ dessa stegvisa instruktioner för att uppgradera och påbörja ditt medlemskap.

Om du väljer att avsluta ditt medlemskap har du fortfarande tillgång till Creative Clouds kostnadsfria medlemsförmåner och filer som du har sparat på din enhet. Du får ingen tillgång till program och de flesta tjänster, och ditt lagringsutrymme i molnet minskas till 2 GB. Läs Avbryta ditt Creative Cloud-medlemskap och förstå Adobes prenumerationsvillkor.

Vanliga problem

Börja med grundläggande felsökningstips för Photoshop för att åtgärda de flesta problemen och upptäck ytterligare resurser.

Du kan behöva uppdatera Adobe Camera Raw, insticksprogrammet som Photoshop använder för att importera raw-filer. Se om det finns någon tillgänglig uppdatering i Creative Clouds skrivbordsprogram. Om inte det löser problemet kan du läsa fler felsökningstips för att åtgärda kameraproblem i Photoshop.

Om du upplever bildåtergivningsproblem, sämre prestanda eller att programmet kraschar kan orsaken vara en defekt eller inkompatibel grafikprocessor eller grafikdrivrutin, eller en sådan som inte stöds. Lär dig hur du felsöker problem med grafikprocessorer och grafikdrivrutiner.

Flera orsaker kan förhindra Photoshop från att ansluta till Enhetsförhandsvisning. Se Felsök Wi-Fi-anslutning för enhetsförhandsvisning för lösningar.

Du kan behöva optimera ditt operativsystem, din maskinvara eller din Photoshop-konfiguration. Lär dig hur du optimerar prestanda i Photoshop.

Kompatibilitet

Gå till Systemkrav för Photoshop för att se om Photoshop går att använda på din dator.

Photoshop använder insticksprogrammet Adobe Camera Raw för att importera och förbättra raw-bilder från många olika kameror. Se Kameror som stöds av Camera Raw för en lista över kameror som stöds.

Genom att använda en kompatibel bildprocessor (även kallat grafikkort, videokort eller GPU) med Photoshop, kan du erfara bättre prestanda och dra fördel av fler funktioner. Hämta en lista över testade grafikkort och svar på de vanligaste frågorna om grafikprocessorer.

Du hittar versionsinformation för nuvarande och tidigare versioner av Photoshop på sidan versionsinformation.

Tidigare versioner

Gå till Photoshops hjälparkiv för hjälp och felsökningsguider för äldre versioner av programvaran.

Äldre versioner av Photoshop har inte utformats eller testats på nuvarande operativsystem. Kontrollera att datorn uppfyller systemkraven för din version av Photoshop.

Adobe tillhandahåller installationsprogram endast för aktuella program och den tidigare huvudversionen av programmen. Våra äldre program drar inte nytta av de senaste uppdateringarna av funktion, operativsystem och säkerhet. Vi rekommenderar att du utforskar en kostnadsfri testversion av Creative Cloud.

Ja, du kan ha flera versioner av Photoshop installerade på din dator samtidigt. Så här hämtar du tidigare versioner av Photoshop direkt från Creative Cloud-datorprogrammet.

Användarforum

Delta i konversationen.

Populära underforum till Photoshop