Felet "Tillfällig aktivering har upphört" inträffar när du försöker aktivera Creative Suite 3- och Acrobat 8-programmen.

Tillfällig aktivering har upphört

Lösning

Licensieringsinformationen lagras i en databasfil med namnet cache.db. Detta fel inträffar när cachelagrade licensieringsdata från tidigare Adobe-programinstallationer hamnar i konflikt med den nya installationen. Om du tar bort datafilen så lyckas installationen av Creative Suite 3 och Acrobat 8 utan att begära aktivering av programmet.

Obs!

Borttagning av den cachelagrade licensieringsdatabasfilen (cache.db) påverkar licensieringen av annan installerad Adobe-programvara som Creative Suite, Photoshop Elements, Premiere Elements, Acrobat, Creative Cloud och fler.

Följ anvisningarna nedan för att lösa problemet. Se till att du har administratörsbehörigheter för datorn innan du utför dessa åtgärder.

1. Avinstallera alla Adobe-program innan du tar bort cache.db-filen. Kör Adobes avinstallationsprogram från följande platser för att avinstallera programmet:

• Mac OS: I Finder: navigera till Program > Verktyg > Adobe Installers.
    • Windows 10, 8, 7, eller Vista: Välj Start > Kontrollpanelen > Program och funktioner.
  2. Hämta och kör Creative Cloud Cleaner-verktyget för att ta bort alla återstående licensieringsposter.

3. Navigera till cachemappen och ta bort cache.db-filen manuellt.

Mac OS: /Library/Application Support/Adobe/Adobe PCD/cache/

Obs!

Mappen finns i rotbiblioteket på enheten där Mac OS finns.

cache.db-fil på Mac

Windows 7, 8, 10:

• 32-bitars: \Program\Delade filer\Adobe\Adobe PCD\cache\
    • 64-bitars: \Program (x86)\Delade filer\Adobe\Adobe PCD\cache\
    cache.db-fil i Windows
  4. Återinstallera Creative Suite 3 och Acrobat 8 från sidan CS3-produkthämtningar.

Ytterligare information

• Starta Photoshop CS3 först för att licensiera de installerade Creative Suite 3-programvarutitlarna. Om du startar Acrobat 8 först, får du en uppmaning om att ange ett serienummer vilket inte krävs om Photoshop har startats först.
  • När du har installerat Creative Suite 3 och Acrobat 8 kan du återinstallera och aktivera andra Adobe-program.
  • Information om hur du hittar ditt registrerade serienummer finns i: Hitta ditt serienummer.
  • Installationsprogrammet för annan Adobe-programvara finns tillgängligt på sidan för hämtning av annan programvara.
  • Se artikeln för hämtning av köpt Adobe-programvara.