Denna TechNote beskriver kända problem med Flex 2-kompilatorn som kan skapa fel när du sammanställer Flex-programmet.

• 175465: Följande körtidsfel skapas eftersom kompilatorn misslyckas med att rapportera ett fel när det finns en skyddad inställningsmetod ibasklassen med samma namn som en skyddad medlemsvariabel i en härledd klass: Verifiera fel: Fel # 1107: ABC-data är skadade, försök att läsa utanför gränserna.
  • 174533: Ett undantaget \n i en egenskapsfil för resurspaket orsakar kompilatorfel som pekar tillbaka till genererad kod: Meddelande: Syntaxfel: En literal sträng måste avslutas före radbrytning.
  • 175233: Om en egenskapsfil för resurspaket är kodad iunicodeskapar kompilatorn vilseledande fel, till exempel felet: Syntaxfel: indata upphörde innan det avslutande citattecknet för en literal sträng nåddes
    Alla strängar i egenskapsfilen måste vara kodade i Latin -1 eller UTF-8.
  • 170249: Kompileringsvarningar eller fel visas inte för felmatchade objekt i källan och målet förmx:Bindningtagg, vilket leder till ett körtidsfel.
  • 172353: Ett körtidsfel visasnärNationella inställningar.getCurrent (Application.application.systemManager).country
    används för att hämta land i ett program där nationella inställningar inte skickades som ett kompilatoralternativ, till exempel
    TypeError: Fel #1009: Får inte åtkomst till en egenskap eller metod för objektreferensen null.
  • 169682: Om texten för en "för"-slinga är en enskild rad vid felsökning, hoppar ett enskilt steg över hela slingan.
  • 171214: Kompilatorn kräver inte att klasser som implementerar ett gränssnitt måste matcha standardvärdena i sina metoder för gränssnittsmetoderna.
  • 174646: Om en klass innehåller åtkomstfunktioner med olika namnrymdsattribut för åtkomstkontroll, (till exempelenskyddad-ställare och en offentlig get-metod) leder det till ett kompileringstidsfel om du använder en av dem, till exempel,Kompileringsfel1000: Tvetydig hänvisning till myVar
    Den tillfälliga lösningen är att byta namn på din get- eller ställarfunktion för att undvika felmatchning.
  • 175271: Ordlistan hanterar inte MethodClosures på ett korrekt sätt vilket gör det möjligt att två poster med samma funktion som en nyckel hamnar i ordlistan. Du kan tillfälligt lösa problemet genom att utse en variabel, tilldela Closure den, och sedan fortsätta att använda den variabeln.
  • 175264: Kompilering av ett program som instantierar en klass som genererar en kompileringsvarning fortsätter att rapportera samma kompilatorvarning även efter att referensen till den felaktiga klassen tas bort. Kompilatorvarningen rapporteras inte längre efter rensning av versionen.
  • 171221:mxml-kompilatorn producerar en stackspårning närmxml-koden har ett ActionScript-uttryck med ett syntaxfel. Exempel:

<?xmlversion="1.0" encoding="iso-8859-1"?> <mx:Applicationxmlns:mx="http://www.adobe.com/2006/mxml" > <mx:TextInput id="ti" text="{String(new Date()}"/> </mx:Application>
  • 172876: Kompilatorn genererar kryptiska fel när du använder ett variabelnamn som redan används av en Flex-programmodell eller Flash API-klass som DisplayObject. Till exempel:
    Åtkomst till eventuellt odefinierad egenskap x via en referens med den statiska typen Sträng. Åtkomst till eventuellt odefinierad egenskap y via en referens med den statiska typen Sträng. Åtkomst till eventuellt odefinierad egenskapstext via en referens med den statiska typen flash.display.:DisplayObject
  • 174788: Stegvis kompilering visar fel efter uppdatering av en egenskapsfil för resurspaket, till exempel Fel: Kan inte lösa en klass för resurspaket: TestResources_properties
    Rensa projektet för att ta bort felet i Flex Builder.

Ytterligare information