Bestandsindelingopties voor PDF exporteren

PDF converteren naar Word

Converteer een PDF snel online naar Word

PDF converteren naar Excel

Converteer een PDF snel online naar Excel

Bestandsindelingopties voor PDF exporteren in Adobe Acrobat

Wanneer u PDF's in Acrobat exporteert naar verschillende bestandsindelingen met het gereedschap PDF exporteren, beschikt elke bestandsindeling over unieke conversie-instellingen. Als u de verschillende indelingen wilt weergeven waarnaar u de PDF in Acrobat kunt exporteren, gaat u naar Gereedschappen > PDF exporteren.

PDF's exporteren naar andere bestandsindelingen

Adobe PDF-opties (Acrobat Pro)

U kunt PDF's opslaan als geoptimaliseerde PDF's met de instellingen in het dialoogvenster PDF optimaliseren. In PDF optimaliseren kunt u de compatibiliteitsversie van uw PDF's wijzigen, zodat deze kunnen worden weergegeven met oudere versies van Acrobat of Acrobat Reader. Wanneer u de compatibiliteitsinstelling wijzigt, zijn nieuwere functies mogelijk niet meer in de PDF beschikbaar. Zie PDF-compatibiliteitsniveaus voor een uitleg van de verschillende compatibiliteitsinstellingen.

Opmerking:

Als u bij de conversie van PDF's naar een bepaalde indeling elke keer dezelfde instellingen wilt gebruiken, kunt u die instellingen opgeven in het dialoogvenster Voorkeuren. Selecteer in het deelvenster Converteren vanuit PDF een bestandsindeling in de lijst en klik op Instellingen bewerken. (Klik op elk gewenst moment op de knop Standaardinstellingen herstellen om de standaardinstellingen te herstellen.)

Conversie-instellingen voor afbeeldingen

Opties voor JPEG en JPEG2000

Opmerking:

Als uw PDF een verzameling afbeeldingen bevat, kunt u deze elk afzonderlijk exporteren als JPEG-, PNG- of TIFF-bestanden door Gereedschappen > PDF exporteren > Afbeelding > Alle afbeeldingen exporteren te kiezen.

Welke opties beschikbaar zijn, is afhankelijk van de indeling waarnaar u een document exporteert: JPEG of JPEG2000.

Instellingen voor Opslaan als JPEG

Bestandsinstellingen

  • Grijswaarde/Kleur: Hiermee geeft u een compressie-instelling op die de juiste balans heeft tussen bestandsgrootte en afbeeldingskwaliteit. Hoe kleiner het bestand, des te lager de afbeeldingskwaliteit.
  • Grootte: Hiermee verdeelt u de te comprimeren afbeelding in tegels van een bepaalde grootte. Als de hoogte of breedte van de afbeelding geen veelvoud van de tegelgrootte is, worden langs de randen gedeeltelijke tegels gebruikt. De afbeeldingsgegevens worden per tegel gecomprimeerd en kunnen afzonderlijk worden gedecomprimeerd. U wordt geadviseerd de standaardwaarde 256 te gebruiken. Deze optie is alleen beschikbaar voor de indeling JPEG2000.
  • Indeling: Hiermee bepaalt u hoe het bestand wordt weergegeven. Alleen beschikbaar voor de indeling JPEG. Het biedt de volgende opties:
    • Basislijn (standaard): Hiermee geeft u de afbeelding weer wanneer deze volledig is gedownload. De indeling JPEG wordt door de meeste webbrowsers herkend.
    • Basislijn (geoptimaliseerd): Hiermee optimaliseert u de kwaliteit van de afbeeldingskleuren en kunt u de bestandsgrootte verkleinen. Deze optie wordt niet door alle webbrowsers ondersteund.
    • Progressief (3 scans-5 scans): Hiermee downloadt u de afbeelding eerst met een lage resolutie, waarna het downloaden wordt vervolgd en de kwaliteit in stappen wordt verhoogd.

Kleurbeheer

RGB/CMYK/Grijswaarden

Hiermee geeft u aan welk type kleurbeheer u op het uitvoerbestand wilt toepassen en of u een ICC-profiel wilt insluiten.

Opmerking:

Als u de opdracht Exporteren naar of Alle afbeeldingen exporteren gebruikt voor een PDF met JPEG- en JPEG 2000- afbeeldingen, en de inhoud exporteert naar de JPEG- of JPEG 2000-indeling, kan de resulterende afbeelding er anders uitzien wanneer deze in Acrobat wordt geopend. Dit kan voorkomen als het kleurprofiel van de afbeeldingen is opgenomen op paginaniveau maar niet in de afbeeldingsgegevens. In dat geval kan Acrobat het kleurprofiel op paginaniveau niet overbrengen naar de resulterende opgeslagen afbeelding.

Conversie

Kleurruimte/resolutie

Hiermee definieert u een kleurruimte en resolutie voor het uitvoerbestand. Deze instellingen kunnen desgewenst automatisch door Acrobat worden bepaald. Als u de kleurenafbeeldingen in het bestand wilt converteren naar grijswaarden, kiest u Grijswaarden.

Opmerking:

Hogere resoluties zoals 2400 ppi (pixels per inch) zijn alleen geschikt voor kleine paginaformaten (tot 17,338 cm of 6,826 inches).

Opties voor PNG

De PNG-indeling is handig voor afbeeldingen die worden gebruikt op het web.

Instellingen voor Opslaan als PNG

Bestandsinstellingen

Interliniëring

Hiermee bepaalt u of de afbeelding geïnterlinieerd moet zijn. Met Geen maakt u een afbeelding die in een webbrowser pas wordt weergegeven nadat het downloaden is voltooid. Met Adam7 maakt u een afbeelding waarvan versies met een lage resolutie worden weergegeven terwijl het volledige afbeeldingsbestand wordt gedownload. Met Adam7 zorgt u ervoor dat de downloadtijd korter lijkt terwijl de gebruikers ervan verzekerd zijn dat het downloaden doorgaat. Dit betekent wel dat de bestandsgrootte toeneemt.

Filter: Hier kunt u een filteralgoritme selecteren.

  • Geen: Hiermee comprimeert u de afbeelding zonder een filter te gebruiken. Deze optie wordt geadviseerd voor afbeeldingen met geïndexeerde kleuren en bitmapafbeeldingen.
  • Sub: Hiermee optimaliseert u de compressie van afbeeldingen met gelijkmatig verdeelde horizontale patronen of overvloeiingen.
  • Naar boven: Hiermee optimaliseert u de compressie van afbeeldingen met gelijkmatig verdeelde verticale patronen.
  • Gemiddeld: Hiermee optimaliseert u de compressie van ruis op laag niveau door de kleurwaarden van aangrenzende pixels te middelen.
  • Paeth: Hiermee optimaliseert u de compressie van ruis op laag niveau door aangrenzende kleurwaarden opnieuw toe te wijzen.
  • Aangepast: Hiermee past u het filteralgoritme toe dat het meest geschikt is voor de afbeelding: Sub, Naar boven, Gemiddeld of Paeth. Selecteer Aangepast als u niet zeker weet welk filter u wilt gebruiken.

Kleurbeheer

RGB/Grijswaarden

Hiermee geeft u aan welk type kleurbeheer u voor het uitvoerbestand wilt gebruiken en of u een ICC-profiel wilt insluiten.

Conversie

Kleurruimte/resolutie

Hiermee definieert u een kleurruimte en resolutie voor het uitvoerbestand. Deze instellingen kunnen desgewenst automatisch door Acrobat worden bepaald. Als u de kleurenafbeeldingen in het bestand wilt converteren naar grijswaarden, kiest u Grijswaarden.

Opmerking:

Hogere resoluties zoals 2400 ppi zijn alleen geschikt voor kleine paginaformaten (tot 17,338 cm of 6,826 inches).

Opties voor TIFF

TIFF is een flexibele indeling voor bitmapafbeeldingen die door vrijwel alle teken-, beeldbewerkings- en paginaopmaakprogramma’s wordt ondersteund. De resolutie wordt automatisch bepaald.

Bestandsinstellingen

Monochroom

Hier geeft u een compressie-indeling op. CCITTG4, de standaardinstelling, levert in het algemeen de kleinste bestandsgrootte op. Ook met ZIP-compressie maakt u een klein bestand.

Opmerking:

TIFF-bestanden die zijn opgeslagen met JPEG- of ZIP-compressie kunnen in bepaalde toepassingen niet worden geopend. In dat geval wordt u geadviseerd om LZW te gebruiken.  

Kleurbeheer

RGB/CMYK/Grijswaarden/Overig

Hier geeft u het type kleurbeheer voor het uitvoerbestand op.

Conversie

Kleurruimte/resolutie

Hiermee definieert u een kleurruimte en resolutie voor het uitvoerbestand. Deze instellingen kunnen desgewenst automatisch door Acrobat worden bepaald. Als u de kleurenafbeeldingen in het bestand wilt converteren naar grijswaarden, kiest u Grijswaarden.

Opmerking:

Hogere resoluties zoals 2400 ppi zijn alleen geschikt voor kleine paginaformaten (tot 17,338 cm of 6,826 inches).

Opties voor Microsoft Word en RTF

U kunt een PDF naar Word-indeling (DOCX of DOC) of Rich Text Format (RTF) exporteren. Ga in Acrobat naar Gereedschappen PDF exporteren en selecteer Microsoft Word of Word 97-2003-document. De volgende opties zijn beschikbaar wanneer u op het pictogram (Instellingen) klikt:

Instellingen voor Opslaan als DOCX

Indelingsinstellingen

  • Doorlopende tekst behouden: Hiermee geeft u op dat de tekststroom behouden moet blijven.
  • Pagina-indeling behouden: Hiermee geeft u op dat de pagina-indeling behouden moet blijven.

Instellingen voor opmerkingen

  • Opmerkingen opnemen: Hiermee exporteert u opmerkingen naar het uitvoerbestand.

Instellingen voor afbeelding

  • Afbeeldingen opnemen: Hiermee worden afbeeldingen geëxporteerd naar het uitvoerbestand.

Instellingen voor tekstherkenning

  • Tekst herkennen indien nodig: Hiermee wordt tekst herkend als de PDF afbeeldingen bevat die tekst bevatten.
  • Taal instellen: Hiermee geeft u de taalinstelling voor OCR op.

Opties HTML-webpagina

De volgende opties zijn beschikbaar wanneer u op Geavanceerde instellingen klikt:

Instellingen voor Opslaan als HTML

Instellingen voor vensters voor bestand en navigatie

Enkele HTML-pagina

Geeft aan dat er één HTML-bestand wordt gemaakt wanneer u naar HTML exporteert. Als u een navigatievenster wilt toevoegen, schakelt u het volgende in:

  • Navigatieframe toevoegen op basis van koppen

  • Navigatieframe toevoegen op basis van documentbladwijzers

Meerdere HTML-pagina's

Geeft aan dat er meerdere HTML-bestanden worden gemaakt wanneer u naar HTML exporteert. Kies een van de criteria om het document in meerdere HTML-bestanden verdelen.

  • Splitsen op basis van documentkoppen

  • Verdelen volgens documentbladwijzers

Instellingen voor inhoud

Afbeeldingen opnemen

Hiermee geeft u op dat afbeeldingen worden geëxporteerd als u een PDF exporteert als HTML.

Kopteksten en voetteksten zoeken en verwijderen

Hiermee bepaalt u of de kop- en voettekstinhoud in de PDF moet worden verwijderd uit de HTML-bestanden.

Instellingen voor tekstherkenning

Tekst herkennen indien nodig

Hiermee wordt tekst herkend als de PDF afbeeldingen met tekst bevat.

Taal instellen

Hier kunt u de taalinstelling voor de OCR opgeven.

Opties voor werkbladen

Ga in Acrobat naar Gereedschappen > PDF exporteren  en selecteer Microsoft Excel-werkmap of XML Spreadsheet 2003. De volgende opties zijn beschikbaar wanneer u op het pictogram (Instellingen) klikt:

Instellingen voor Opslaan als XLSX

Instellingen voor Excel-werkmap

Hiermee geeft u aan of een werkblad moet worden gemaakt voor elke tabel of pagina, of voor het hele document.

Numerieke instellingen

Geeft de scheidingstekens op voor decimalen en duizendtallen voor numerieke gegevens. Selecteer een van de volgende opties:

  • Decimaalteken en scheidingsteken voor duizendtallen detecteren op basis van landinstellingen

  • De volgende tekens instellen als decimaalteken en scheidingsteken voor duizendtallen. Typ of kies scheidingstekens in de betreffende velden.

Instellingen voor tekstherkenning

Tekst herkennen indien nodig

Hiermee wordt tekst herkend als de PDF afbeeldingen met tekst bevat.

Taal instellen

Hier kunt u de taalinstelling voor de OCR opgeven.

Opties voor PostScript of Encapsulated PostScript (EPS)

U kunt een PDF naar PostScript® exporteren, zodat u het bestand in afdruk- en prepress-applicaties kunt gebruiken. Het PostScript-bestand bevat volledige DSC-opmerkingen (Document Structuring Conventions) en andere geavanceerde gegevens die door Adobe Acrobat Distiller® worden behouden. U kunt ook een EPS-bestand maken van een willekeurige PDF die u in andere applicaties wilt plaatsen of openen. Welke opties beschikbaar zijn, is afhankelijk van de indeling waarnaar u converteert: PostScript of EPS.

Opmerking:

als u EPS-bestanden maakt voor kleurscheidingen in Acrobat Pro, moeten de kleurruimten van alle afbeeldingen op CMYK-waarden ingesteld zijn.

Bestand met printerbeschrijving

De PPD (PostScript Printer Description) biedt de vereiste gegevens voor het correct indelen van een PostScript-bestand voor een bepaald uitvoerapparaat. Met Apparaatonafhankelijk kunt u alleen samengestelde PostScript- en EPS-bestanden maken (dus niet met gescheiden kleuren). Via Standaard in Acrobat kunt u nagaan welke typen PostScript-bestanden u kunt maken en kunt u alle standaardinstellingen voor de conversie herstellen. Adobe PDF 7.0 is compatibel met de meeste apparaten. Deze optie is alleen beschikbaar voor de indeling PostScript (PS).

ASCII of Binair

Hiermee kunt u de uitvoerindeling van afbeeldingsgegevens opgeven. Binaire uitvoer levert kleinere bestanden op, maar niet alle workflows kunnen binaire uitvoer verwerken.

PostScript

Hiermee bepaalt u het niveau van de PostScript-compatibiliteit. Gebruik Taalniveau 3 alleen als het gewenste uitvoerapparaat dit ondersteunt. Taalniveau 2 is geschikt voor EPS-bestanden die in een ander document worden geplaatst met gescheiden kleuren. Gebruik Taalniveau 2 voor EPS-bestanden die u in Microsoft-toepassingen wilt importeren.

Lettertype-invoeging

Hiermee geeft u de lettertypen op die moeten worden opgenomen in het PostScript. Ingesloten lettertypen worden van de PDF genomen; de lettertypen waarnaar wordt verwezen, worden van de gebruikte computer genomen.

Opmerkingen opnemen

Hiermee wordt het uiterlijk van opmerkingen behouden in het resulterende PostScript-bestand.

TrueType naar Type 1 converteren

Hiermee converteert u TrueType-lettertypen naar Type 1-lettertypen in het resulterende PostScript-bestand.

Afdrukvoorbeeld opnemen

Hier wordt aangegeven of er een TIFF-voorbeeldbestand wordt gemaakt voor het resulterende EPS-bestand. Deze optie is niet beschikbaar als u opslaat als PostScript.

Paginabereik

Hiermee geeft u aan welke pagina's u wilt exporteren. Wanneer u bestanden exporteert als EPS-uitvoer, wordt elke pagina binnen het bereik als afzonderlijk EPS-bestand opgeslagen.

Opties voor tekst en XML

U kunt exporteren van PDF naar de tekst- en XML-indeling. Ga in Acrobat naar Gereedschappen PDF exporteren > Meer indelingen en selecteer de gewenste optie: Tekst (toegankelijk), Tekst (normaal) of XML 1.0.

Exporteren naar tekst- en XML-indeling

 De volgende opties zijn beschikbaar wanneer u op het pictogram XML 1.0 (Instellingen) klikt:

Instellingen voor Opslaan als XML

Instellingen voor uitvoerbestand

Codering

De codering verwijst naar de binaire waarden (gebaseerd op internationale standaards) die worden gebruikt voor de weergave van teksttekens. UTF-8 is een Unicode-weergave van tekens waarbij elk teken (byte) uit 8 bits bestaat; UTF-16 is een weergave met 16 bits per teken (byte). ISO-Latin-1 is een 8-bits weergave van tekens en is een superset van ASCII. UCS-4 is een Universal Character Set (universele tekenset) die is gecodeerd als 4 bytes (van 8 bits). HTML/ASCII is een 7-bits tekenweergave die is ontwikkeld door ANSI.

Als u de codering Standaardwaarde tabel gebruiken selecteert, wordt de standaardtekencodering gebruikt die is vastgelegd in de toewijzingstabellen. U vindt deze in de map Plug-ins/SaveAsXML/MappingTables. In deze toewijzingstabellen is een groot aantal kenmerken van de gegevensuitvoermethode vastgelegd, zoals de volgende standaardtekencoderingen: UTF-8 (Opslaan als XML of HTML 4.0.1) en HTML/ASCII (Opslaan als HTML 3.2).

Bladwijzers genereren

Hiermee genereert u bladwijzerkoppelingen voor HTML- of XML-documenten. De koppelingen worden aan het begin van het resulterende HTML- of XML-document geplaatst.

Labels genereren voor niet-gelabelde bestanden

Hiermee genereert u codes voor bestanden die nog niet zijn gecodeerd, zoals PDF's die met Acrobat 4.0 of lager zijn gemaakt. Als u deze optie niet inschakelt, worden niet-gecodeerde bestanden niet geconverteerd.

Opmerking:

Labels worden alleen toegepast als onderdeel van het conversieproces en worden na de conversie genegeerd. Deze methode is niet bestemd voor het maken van gecodeerde PDF's van oudere bestanden

Instellingen voor afbeeldingsbestand

Afbeeldingen genereren

Hiermee bepaalt u hoe afbeeldingen worden geconverteerd. Vanuit HTML- en XML-documenten wordt verwezen naar geconverteerde afbeeldingsbestanden.

Submap gebruiken

Hier geeft u aan in welke map de gegenereerde afbeeldingen worden opgeslagen. De standaardwaarde is Afbeeldingen.

Voorvoegsel gebruiken

Hier geeft u het voorvoegsel op dat aan de namen van de afbeeldingsbestanden moet worden toegevoegd als er meerdere versies van hetzelfde bestand zijn. De bestandsnamen die aan afbeeldingen worden toegewezen, hebben de indeling bestandsnaam_img_#.

Uitvoerindeling

Hiermee geeft u de definitieve bestandsindeling van afbeeldingen op. De standaardindeling is JPG.

Downsampling naar

Hiermee voert u een downsampling uit op afbeeldingsbestanden met de aangegeven resolutie. Als u deze optie niet selecteert, krijgen afbeeldingsbestanden dezelfde resolutie als het bronbestand. Afbeeldingsbestanden worden nooit geüpsampled.

Krijg sneller en gemakkelijker hulp

Nieuwe gebruiker?