U kunt een PDF-bestand als bijlage verzenden via uw Gmail of als een link naar uw Google-contacten rechtstreeks vanuit Acrobat. Hiervoor moet Acrobat toegang hebben tot uw Google-account. Acrobat gebruikt de informatie die van uw Google-account wordt ontvangen, uitsluitend om de contacten te tonen met wie u een link kunt delen. Zie ons Privacybeleid voor meer informatie over andere informatie die wordt verzameld of gebruikt door Acrobat. Het gebruik door de app van informatie die is ontvangen van Gmail-API's, voldoet aan de vereisten voor beperkt gebruik van Google.

Wanneer u uw Gmail-account voor het eerst aan Acrobat toevoegt, wordt het volgende bevestigingsvenster weergegeven:

Machtigingen vereist door Acrobat om een Gmail-account toe te voegen
Machtigingen vereist door Acrobat

Acrobat moet machtigingen hebben voor het volgende:

• Zien en downloaden van uw contacten om de Google-contacten te tonen met wie u uw PDF-bestand als link kunt delen.
  • Concepten beheren en e-mails verzenden om een conceptbericht met het PDF-bestand als bijlage te kunnen maken.

Wanneer u een PDF-bestand met de Adobe Document Cloud Share-service verzendt, kunt u de Google-contacten selecteren met wie u het PDF-bestand wilt delen:

E-mailadressen uit uw adresboek toevoegen
Klik op het pictogram van het adresboek om de e-mailadressen in de lijst te selecteren

Nadat u het account hebt toegevoegd, verschijnt uw e-mailadres in het volgende dialoogvenster wanneer u een PDF via e-mail deelt:

Verzenden via e-mail
Het toegevoegde account wordt weergegeven in de lijst met webmailopties

Nadat u een bestand vanuit Acrobat via Gmail hebt gedeeld, wordt er een conceptbericht gemaakt en wordt u naar het conceptvenster in uw browser geleid.

Venster voor conceptmails
Venster voor conceptmails