Acrobat DC: compatibiliteitsprobleem met invoegtoepassingen

Wanneer Adobe Acrobat DC met de Adobe Creative Cloud-desktoptoepassing is geïnstalleerd, wordt Acrobat XI samen met alle invoegtoepassingen verwijderd. Wanneer de 32-bits invoegtoepassingen van derden opnieuw naar de map van Acrobat DC moeten worden geïnstalleerd, is de installatielocatie onbekend en werken de 32-bits invoegtoepassingen op Mac OS niet meer.

Oplossing: download 64-bits versies van de invoegtoepassingen en kopieer ze naar de toepasselijke map

Acrobat DC is nu een 64-bits toepassing op Mac OS. Daarom gebruikt Acrobat DC ook 64-bits architectuur voor de invoegtoepassingen. Alle invoegtoepassingen die bij Acrobat DC worden geleverd, zijn voor een 64-bits architectuur gemaakt. Let op: externe invoegtoepassingen met een 32-bits architectuur zijn mogelijk niet compatibel met Acrobat DC. Neem contact op met de ontwikkelaar van de invoegtoepassing om een 64-bits versie van de invoegtoepassing te krijgen.

Opmerking: dit probleem is specifiek voor Mac OS en doet zich niet voor op Windows. In Windows kunnen de bestaande invoegtoepassingen van derden nog steeds worden geïnstalleerd naar de submap Adobe\Acrobat DC\Acrobat\plug_ins van de installatielocatie voor de abonnementslicentie en naar Adobe\Acrobat 2015\Acrobat\plug_ins voor de Classic (doorlopende) licentie.

Vanwege bepaalde wijzigingen in Mac OS Gatekeeper (OS 10.9.5 en nieuwer) zijn Adobe-invoegtoepassingen nu 'V2 Signed' op Mac OS. Hierdoor kunnen er geen invoegtoepassingen worden geïnstalleerd op de installatielocatie van Acrobat (/Applications/Adobe Acrobat DC).

Zodra u de 64-bits invoegtoepassingen van derden hebt, volgt u de onderstaande stappen om ze in de relevante map te kopiëren.

1. Als u een Acrobat DC-abonnement hebt, opent u de Finder en gaat u naar de volgende locatie:

• Als u invoegtoepassingen voor de huidige gebruiker wilt installeren:~/Library/Application Support/Adobe/Acrobat/DC/
    • Als u invoegtoepassingen voor alle gebruikers wilt installeren:/Library/Application Support/Adobe/Acrobat/DC/

Als u een Acrobat DC Classic/doorlopende licentie hebt, opent u de Finder en gaat u naar de volgende locatie:

• Als u invoegtoepassingen voor de huidige gebruiker wilt installeren: ~/Library/Application Support/Adobe/Acrobat/2015/
    • Als u invoegtoepassingen voor alle gebruikers wilt installeren: /Library/Application Support/Adobe/Acrobat/2015/
  2. Open de map Plug-ins indien aanwezig op de locatie. Als de map niet aanwezig is, maakt u een map met de naam Plug-ins.

3. Kopieer uw 64-bits invoegtoepassingen naar de map Plug-ins.

4. Sluit Acrobat als dit wordt uitgevoerd, en start Acrobat opnieuw.

Opmerking:

Als een invoegtoepassing zowel voor de 'huidige gebruiker' als 'alle gebruikers' is geïnstalleerd, heeft de geïnstalleerde invoegtoepassing voor 'alle gebruikers' voorrang.

Als uw invoegtoepassingen nog niet naar verwachting functioneren, kunt u altijd terugkeren naar Acrobat XI.