Compatibiliteitsprobleem: Acrobat verwijdert Acrobat XI en invoegtoepassingen

Acrobat: compatibiliteitsprobleem met invoegtoepassingen

Wanneer Adobe Acrobat met de Adobe Creative Cloud-desktoptoepassing is geïnstalleerd, wordt Acrobat XI samen met alle invoegtoepassingen verwijderd. Wanneer de 32-bits invoegtoepassingen van derden opnieuw naar de map van Acrobat moeten worden geïnstalleerd, is de installatielocatie onbekend en werken de 32-bits invoegtoepassingen op Mac OS niet meer.

Oplossing: download 64-bits versies van de invoegtoepassingen en kopieer ze naar de toepasselijke map

Acrobat is nu een 64-bits toepassing op Mac OS. Daarom gebruikt Acrobat ook 64-bits architectuur voor de invoegtoepassingen. Alle invoegtoepassingen die bij Acrobat worden geleverd, zijn voor een 64-bits architectuur gemaakt. Let op: externe invoegtoepassingen met een 32-bits architectuur zijn mogelijk niet compatibel met Acrobat. Neem contact op met de ontwikkelaar van de invoegtoepassing om een 64-bits versie van de invoegtoepassing te krijgen.

Opmerking: dit probleem is specifiek voor Mac OS en doet zich niet voor op Windows. In Windows kunnen de bestaande invoegtoepassingen van derden nog steeds worden geïnstalleerd naar de submap Adobe\Acrobat\Acrobat\plug_ins van de installatielocatie voor de abonnementslicentie en naar Adobe\Acrobat 2015\Acrobat\plug_ins voor de Classic (doorlopende) licentie.

Vanwege bepaalde wijzigingen in Mac OS Gatekeeper (OS 10.9.5 en nieuwer) zijn Adobe-invoegtoepassingen nu 'V2 Signed' op Mac OS. Hierdoor kunnen er geen invoegtoepassingen worden geïnstalleerd op de installatielocatie van Acrobat (/Applications/Adobe Acrobat).

Zodra u de 64-bits invoegtoepassingen van derden hebt, volgt u de onderstaande stappen om ze in de relevante map te kopiëren.

 1. Als u een Acrobat-abonnement hebt, opent u de Finder en gaat u naar de volgende locatie:

  • Als u invoegtoepassingen voor de huidige gebruiker wilt installeren:~/Library/Application Support/Adobe/Acrobat/DC/
  • Als u invoegtoepassingen voor alle gebruikers wilt installeren:/Library/Application Support/Adobe/Acrobat/DC/

  Als u een Acrobat Classic/doorlopende licentie hebt, opent u de Finder en gaat u naar de volgende locatie:

  • Als u invoegtoepassingen voor de huidige gebruiker wilt installeren: ~/Library/Application Support/Adobe/Acrobat/2015/
  • Als u invoegtoepassingen voor alle gebruikers wilt installeren: /Library/Application Support/Adobe/Acrobat/2015/
 2. Open de map Plug-ins indien aanwezig op de locatie. Als de map niet aanwezig is, maakt u een map met de naam Plug-ins.

 3. Kopieer uw 64-bits invoegtoepassingen naar de map Plug-ins.

 4. Sluit Acrobat als dit wordt uitgevoerd, en start Acrobat opnieuw.

Opmerking:

Als een invoegtoepassing zowel voor de 'huidige gebruiker' als 'alle gebruikers' is geïnstalleerd, heeft de geïnstalleerde invoegtoepassing voor 'alle gebruikers' voorrang.

Adobe-logo

Aanmelden bij je account