Het Adobe Acrobat-upgradeplan verwijderen van het TLP-programma (Transactional Licensing Program) en het CLP-programma (Cumulative Licensing Program) | Veelgestelde vragen

Vanaf 1 december 2021 kunnen klanten met doorlopende licentieprogramma's geen nieuwe doorlopende Acrobat-upgradeplannen aanschaffen. Na 1 februari 2022 kan het doorlopende Acrobat-upgradeplan ook niet meer worden verlengd.

Deze wijziging is van toepassing op Adobe Acrobat 2017 en Adobe Acrobat 2020.

Wie wordt hierdoor getroffen?

Dit betreft alleen TLP- en CLP-klanten die het Acrobat-upgradeplan hebben aangeschaft of dat willen doen.

Komt er een nieuwe onbeperkte versie van Acrobat?

Momenteel zijn er geen plannen voor een nieuwe onbeperkte versie van Acrobat na Acrobat 2020.

Blijven de upgradeplannen voor andere producten in het TLP- of CLP-programma wel beschikbaar?

Nee. Opties voor het upgradeplan worden ook verwijderd voor andere producten in het TLP- en CLP-programma. Dit gebeurt op dezelfde datums voor nieuwe SKU's en SKU's die worden verlengd.

Wat is de upgradelicentie en blijft deze beschikbaar?

Door een upgradelicentie aan te schaffen kunt u de overstap maken naar de volgende versie van een doorlopend product. Als een nieuwe versie van de onbeperkte versie van Acrobat wordt uitgebracht, kunnen Acrobat 2020-klanten de upgradelicentie kopen om een upgrade naar de nieuwste versie uit te voeren. Met de upgradelicentie kunnen klanten alleen een upgrade uitvoeren op de versie die direct voorafgaat aan een latere versie. Acrobat 2017-klanten kunnen bijvoorbeeld een upgradelicentie voor Acrobat 2020 aanschaffen.

Het einde van dit upgradeplan betekent toch niet dat een upgrade niet meer mogelijk is?

Nee, als er in de toekomst weer een doorlopende versie van Acrobat wordt uitgebracht, is de upgradelicentie nog steeds beschikbaar. Momenteel zijn er echter geen plannen voor een nieuwe doorlopende versie van Acrobat.

Zijn er migratietarieven beschikbaar voor klanten van het bestaande upgradeplan?

Ja, neem contact op met uw Adobe-vertegenwoordiger of uw geautoriseerde Adobe-wederverkoper

Waarom zou ik migreren naar VIP?

Met de Adobe VIP-licentie geniet u de voordelen van onze aanzienlijke investeringen in allerlei services voor Acrobat, waaronder mobiele functies, integraties met Microsoft en een verbeterde samenwerking. Met Acrobat Pro en Acrobat Standard kunnen uw werknemers nog productiever werken vanaf elk apparaat, waar ze ook werken. Bovendien kunt u er zeker van zijn dat uw documenten veilig zijn.

 Adobe

Krijg sneller en gemakkelijker hulp

Nieuwe gebruiker?