Tabelkop veroorzaakt fout tijdens de controle die wordt uitgevoerd door de tool Toegankelijkheidscontrole

Probleem: na installatie van de Acrobat-update van september 2021 veroorzaakt de tabelkop een fout tijdens de toegankelijkheidscontrole

Wat er is gewijzigd?

In eerdere versies kon Acrobat geen ontbrekende tabelkopteksten detecteren. Deze tabelkopteksten werden weergegeven als 'correct gecontroleerd' in de tool Toegankelijkheidscontrole. Met de Acrobat-versie van september 2021 (versie 21.007.20091) worden PDF's met ontbrekende tabelkopteksten gemarkeerd bij de toegankelijkheidscontrole en weergegeven als 'fout' in het resultaat van de controle.

Oplossing: gebruik correcte codes voor de tabelkop in de PDF

Definieer de codes voor de tabelkop in de PDF, zodat de toegankelijkheidscontrole deze niet kan markeren als 'fout' in het resultaat van de toegankelijkheidscontrole.

Oplossing: maak een IgnoreTableHeaderCheck-registersleutel (Windows) of plist-bestand (macOS) waar de toegankelijkheidscontrole de onjuiste tabelkop als 'correct' doorgeeft

Let op:

De registersleutel negeert de fout en markeert het toegankelijkheidsprobleem voor de tabelkop niet, of repareert deze niet.

In Windows

 1. Sluit de Acrobat-toepassing.

 2. Open de registereditor - ga naar Uitvoeren (Windows-toets + R), typ regedit.exe in het veld Openen en klik op OK.

 3. Ga in de registereditor (op basis van de geïnstalleerde versie van het product) naar de versiespecifieke locatie hieronder en wijzig of maak de DWORD-sleutel IgnoreTableHeaderCheck aan.

  • Locatie voor Acrobat (32 bits):
   HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\WOW6432Node\Adobe\Adobe Acrobat\DC\FeatureState
  • Locatie voor Acrobat (64 bits):
   HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Adobe\Adobe Acrobat\DC\FeatureState
  Opmerking:
  • Als de waarde van IgnoreTableHeaderCheck = 1, wordt de onjuiste tabelkop niet aangemerkt als fout door de toegankelijkheidscontrole in Acrobat en wordt er geen fout weergegeven.
  • Als de waarde van IgnoreTableHeaderCheck = 0, wordt de onjuiste tabelkop gedetecteerd door de toegankelijkheidscontrole in Acrobat en wordt een fout weergegeven in het resultaat van de controle.
 4. Sluit de registereditor.

In macOS

 1. Sluit de Acrobat-toepassing.

 2. Ga naar de map Library/Application Support/Adobe/Acrobat/DC/Preferences/

 3. Open het bestand com.adobe.Acrobat.FeatureState.plist in een plist-editor.

 4. Voeg of wijzig de invoer IgnoreTableHeaderCheck (bool) in het bestand com.adobe.Acrobat.FeatureState.plist:

  • Als de waarde van IgnoreTableHeaderCheck(bool) = True, wordt de onjuiste tabelkop niet aangemerkt als fout door de toegankelijkheidscontrole in Acrobat en wordt er geen fout weergegeven.
  • Als de waarde van IgnoreTableHeaderCheck(bool)= False, wordt de onjuiste tabelkop gedetecteerd door de toegankelijkheidscontrole in Acrobat en wordt een fout weergegeven in het resultaat van de controle.
 5. Sluit het plist-bestand.

Adobe-logo

Aanmelden bij je account