PDF-conversieproblemen met Acrobat en Mac Word of PowerPoint 2016

De Mac PDFMaker-invoegtoepassing wordt uitgeschakeld nadat u een upgrade hebt uitgevoerd naar de 64-bits versie van Office 2016

Als Office 2016 voor Mac van de 32-bits versie naar de 64-bits versie wordt bijgewerkt, wordt de PDFMaker-invoegtoepassing voor Word en PowerPoint als uitgeschakeld weergegeven. De knop van de invoegtoepassing op het lint wordt grijs weergegeven. Dit gebeurt omdat de invoegtoepassing alleen compatibel is met de 32-bits versie van Office 2016.

Adobe is op de hoogte van dit probleem en werkt eraan om de invoegtoepassing compatibel te maken met de 64-bits versie van Office 2016 in een toekomstige versie van Acrobat.

Het openen van een Word-bestand resulteert in de fout: ‘Compileerfout in verborgen module’

Als u uw Office 2016 hebt bijgewerkt naar 64 bits en Acrobat is geïnstalleerd, ziet u het volgende foutbericht wanneer u een Word-bestand opent:

Compilatiefout

Oplossing: Download en installeer de nieuwste patch

Het probleem is opgelost in de nieuwste patch van Acrobat. Download en installeer de patch om het probleem op te lossen. Download de patch hier: https://helpx.adobe.com/nl/acrobat/release-note/acrobat-dc-august-02-2016.html.   

Er worden twee PDF-conversiedialoogvensters weergegeven, of de conversie mislukt met een foutbericht

Terwijl u een Word-document converteert naar PDF (Acrobat > PDF maken) in Mac Word 2016 (Word 32-bits, versie 15.23.2 of later), treedt een van de volgende problemen op:

  • Er worden twee conversiedialoogvensters weergegeven in plaats van één. Het dialoogvenster met de opties Toestaan en Niet toestaan wordt eerst weergegeven. Vervolgens verschijnt het conversiedialoogvenster van Acrobat PDFMaker.
  • Als u in dit venster Niet toestaan selecteert, mislukt de PDF-conversie en wordt in een foutbericht gemeld dat koppelingen niet behouden blijven.

Oplossing: probeer andere opties of instellingen

Probeer een van de volgende stappen om het probleem op te lossen:

  • Selecteer Toestaan in het dialoogvenster.
    -OF-
  • Ga in Word naar Word > Voorkeuren > Beveiliging en privacy, en selecteer de voorkeur Onlineservice van Microsoft gebruiken om bepaalde bestanden te openen en op te slaan.
    -OF-
  • Selecteer PDF maken op het Acrobat-lint. Selecteer in het dialoogvenster Opslaan de optie Geschikt voor afdrukken en selecteer Exporteren.
Het dialoogvenster Opslaan met PDF-conversieopties

 Adobe

Krijg sneller en gemakkelijker hulp

Nieuwe gebruiker?