Opmerkingen bij de release | Adobe Animate

Dit artikel beschrijft de functies die in de Animate-versie van oktober 2017 en de bijbehorende updates zijn uitgebracht.

Adobe Animate | Release van juli 2018

De Animate-update van juli 2018 is een hotfix voor een probleem waarbij de de toepassing vastloopt in Windows 10 (na update 1803), als er meer dan 1677 lettertypen zijn geïnstalleerd.

Meer informatie over deze update vindt u in het Knowledge Base-artikel Animate loopt vast bij starten in Windows 10.

Adobe Animate | Release van december 2017

De Animate-update van december 2017 bevat kritieke softwarecorrecties voor cameraworkflows. Deze update wordt aanbevolen voor alle gebruikers.

Adobe Animate | Release van oktober 2017

Deze release van Animate biedt de volgende nieuwe functies en verbeteringen:

 • Laagdiepte en cameraverbeteringen
  • Laagdiepte
  • Z-diepte voor camera
  • Interactieve camera bij uitvoering.    
 • Tijdlijnverbeteringen
  • De tijd wordt samen met de framenummers weergegeven
  • U kunt de tijd uitbreiden of beperken voor een geselecteerde framereeks
  • U kunt framereeksen inschalen met frames per seconde (fps)
  • Lege reeksen kunnen worden geconverteerd naar 1s, 2s of 3s
  • U kunt in het werkgebied door de animatie pannen.
 • Codewizard voor handelingen
 • Verbeterde voorinstellingen voor versnellingen
 • Verbeteringen in de structuuratlas
 • Converteren naar andere documenttypen
 • Deelvenster met componentparameters.

Zie Overzicht met nieuwe functies voor meer informatie over de ondersteunde functies.

Systeemvereisten

Voor de meest recente systeemvereisten gaat u naar https://helpx.adobe.com/nl/animate/system-requirements.html.

Naast de systeemvereisten voor Adobe Animate geldt dat toepassingen die zijn gemaakt met AIR voor iOS alleen op bepaalde iOS-apparaten kunnen worden uitgevoerd. Zie Technische specificaties voor Adobe AIR voor meer informatie.

Toepassingen die zijn gemaakt en gepubliceerd met Animate voor Android-platforms kunnen worden uitgevoerd op apparaten met het besturingssysteem Google Android™ 2.3 of hoger.

Installatie-instructies

Voor gedetailleerde instructies voor installatie gaat u naar de installatiepagina
http://helpx.adobe.com/nl/creative-cloud/help/install-apps.html.

Opmerking:

Als u een eerdere versie van Flash Professional bijwerkt, wordt deze nieuwste versie op uw computer weergegeven als Adobe Animate (en niet als Adobe Flash). 

Proefversies van software

Creative Cloud-proefversies werken volgens het try-and-buy-principe (uitproberen en kopen). Dit betekent dat u afzonderlijke producten of edities kunt uitproberen en vervolgens de geïnstalleerde proefversie kunt omzetten in een volledige versie. U kunt een proefversie op elk moment omzetten in een volledige versie door u aan te melden voor een abonnement. U moet online zijn en zijn aangemeld met een Adobe ID om uw volledige versie te gaan gebruiken. Voor meer informatie over het downloaden van een proefversie gaat u naar http://www.adobe.com/nl/downloads.html.

SDK en voorbeeldplug-in voor ondersteuning van aangepaste platforms

Klik hier om de SDK en voorbeeldplug-in voor ondersteuning van aangepaste platforms te downloaden.

Uitbreidingen downloaden en installeren

De Adobe-website met invoegtoepassingen bevat een breed scala aan invoegtoepassingen voor uw Creative Cloud-producten. Voor nuttige extensies voor Animate kunt u terecht op de Animate-pagina op https://creative.adobe.com/addons?pp=FLPR.

Zie Extensies installeren voor meer informatie over het installeren van Animate-extensies.

Licentieovereenkomst

Voor activering en gebruik van dit product hebt u een internetverbinding en Adobe ID nodig en moet u de licentieovereenkomst accepteren. Dit product kan worden geïntegreerd met, of biedt toegang tot, bepaalde online services die door Adobe of derden worden gehost. Adobe-services zijn alleen beschikbaar voor gebruikers die minstens 13 jaar oud zijn. Hiervoor dient u in te stemmen met aanvullende gebruiksvoorwaarden en het online privacybeleid van Adobe (zie Adobe Legal). Toepassingen en services zijn mogelijk niet in alle landen of talen beschikbaar en kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd of beëindigd. Er kunnen aanvullende kosten of lidmaatschapskosten in rekening worden gebracht.

Online bronnen

Blijf op de hoogte

Voor de laatste nieuwtjes over Animate, slimme tips en trucs en informatie over webinars en evenementen bezoekt u de Adobe Animate-blogpagina op: http://blogs.adobe.com/animate

Fouten opsturen en een verzoek indienen voor nieuwe functies

Als u een functieverzoek wilt indienen of softwarefouten wilt melden voor Animate op http://www.adobe.com/go/wish_nl/, selecteert u Adobe Animate in de vervolgkeuzelijst met producten en vult u het formulier in.

Animate en Android Market

Animate biedt ondersteuning voor de publicatie van AIR-toepassingen voor Android, zodat ontwikkelaars hun toepassingen kunnen aanbieden op Google Play. Ontwikkelaars moeten een account op Google Play instellen voordat hun toepassing wordt gepubliceerd.   Voor meer informatie gaat u naar https://play.google.com/apps/publish/signup/ om een account in te stellen.

Vereisten voor het indienen van een toepassing in de Apple App Store

Ontwikkelaars kunnen toepassingen die ze hebben gemaakt met AIR voor iOS aanbieden in de Apple App Store. Hiervoor moet de ontwikkelaar lid zijn van het iOS Developer-programma en zich houden aan de richtlijnen van het programma.

Voor het testen en implementeren van toepassingen op iOS-apparaten hebt u een ontwikkelaarscertificaat van Apple nodig. Apple biedt informatie over deze programma's voor ontwikkelaars op http://developer.apple.com/ios/.

Voor de meest recente informatie over Adobe AIR-versies gaat u naar https://helpx.adobe.com/nl/air/air-releasenotes.html.

Bekende problemen

 • 4101427: Er worden te veel ankerpunten gegenereerd met de optie Tekenen als vulling voor het gereedschap Penseel.
 • 4195105: Penselen die in Animate worden gemaakt en opgeslagen, zijn niet compatibel met oudere versies.
 • 4198146: Animate is niet op de hoogte van de DPI-instellingen van elke monitor op een Windows-besturingssysteem.
 • 4195694: Het bericht Adobe Animate moet het lettertype Osaka downloaden wordt telkens weergegeven wanneer Animate wordt gestart in MAC OS 10.12.
 • 4200034: [WIN] Detectie van iOS-apparaat mislukt met de nieuwste versie van iTunes als de SDK-versie van de AIR-doeltoepassing ouder is dan versie 27.0.0.132.
Adobe-logo

Aanmelden bij je account