Tips voor het oplossen van problemen en help

Downloaden & Installeren

Hoe kan ik Animate downloaden en installeren?

U kunt Animate uit de Creative Cloud-toepassingencatalogus downloaden. Meld u aan met uw Adobe ID en -wachtwoord om de download te voltooien. Zie voor meer informatie, zoals voor het installeren van oudere versies of het controleren op updates Creative Cloud-toepassingen downloaden en installeren.

Waarom wordt Animate niet geïnstalleerd?

Voor oplossingen bij de fout 'installatie mislukt', zie Fout: 'Installatie mislukt' Creative Cloud-desktopapp. Zie de Gids voor het oplossen van download- en installatieproblemen als u problemen hebt met downloaden, installeren of bijwerken.

Kan ik een proefkopie van Animate downloaden?

Ja! U kunt proefversies van Creative Cloud-toepassingen, waaronder Animate, downloaden uit de Creative Cloud-toepassingencatalogus. Meld u aan met uw Adobe ID en -wachtwoord op en meld u opnieuw aan om een proefversie te downloaden. Zie voor meer instructies Een Creative Cloud-proefkopie downloaden en installeren.

Hoe kan ik mijn Adobe ID of -wachtwoord ophalen?

Lees deze eenvoudige oplossingen voor algemene problemen met Adobe ID en aanmelden om weer toegang tot uw account te krijgen.

Kan ik Character Animate op een andere computer installeren?

U kunt Character Animate en andere Creative Cloud-toepassingen op maximaal twee computers installeren. Als u de software op een derde computer wilt installeren, moet u hem eerst op een van de vorige computers uitschakelen. Kom meer te weten over het activeren en deactiveren van Creative Cloud-apps.

Accountbeheer

Hoe kan ik mijn wachtwoord wijzigen?

Meld u aan op uw Adobe accountpagina met uw huidige Adobe ID en -wachtwoord.Klik van daaruit op het tabblad Beveiliging & Privacy en klik vervolgens op Wijzigen onder Wachtwoord. Voor meer informatie over het wijzigen van uw wachtwoord en andere accountgegevens, raadpleegt u Uw Adobe ID-account beheren.

Hoe kan ik mijn creditcardgegevens wijzigen?

Hoe kan ik mijn abonnement bijwerken of wijzigen?

Het is heel eenvoudig om van Creative Cloud-abonnement te wisselen. Volg deze stapsgewijze instructies om uw abonnement bij te werken of te wijzigen.

Mijn proefversie verloopt binnenkort. Hoe kan ik deze omzetten?

Uw proefversie omzetten in een betaald abonnement is eenvoudig. Volg deze stapsgewijze instructies om uw abonnement bij te werken en te starten.

Hoe kan ik annuleren en wat er gebeurt er dan met mijn bestanden?

Als u uw abonnement annuleert, hebt u nog steeds toegang tot Creative cloud-lidmaatschap gratis voordelen en eventuele bestanden die u aan uw apparaat hebt opgeslagen. U hebt geen toegang tot toepassingen of de meeste services en uw cloudopslag wordt tot 2 GB worden verkleind. Leer hoe u andere soorten Creative Cloud-abonnementen annuleert en de begrippen van het Adobe-abonnement te begrijpen.

Animatie

Hoe kan ik een 2D karakter animeren?

Hoe gebruik ik laagdiepte in mijn animaties?

In Animate kunt u geavanceerde laagfuncties gebruiken om laagdiepte in de lagen van uw tijdlijn aan te brengen. U kunt de diepte van een laag wijzigen en tweenen.

Leer hoe u de functie voor laagdiepte gebuikt in Animate.

Hoe kan ik een parallaxeffect creëren met de camera?

Laagdiepte, in combinatie met cameraverbeteringen, is wat animators in staat stelt om aantrekkelijkere inhoud te maken. U kunt een parallaxeffect creëren voor uw Animate-projecten door de camera te introduceren op lagen met diepte.

Leer hoe u een parallaxeffect maakt met behulp van de camera

Hoe maak ik acties zonder code te schrijven?

Wanneer u animaties maakt voor HTML5 Canvas, kunt u code toevoegen met behulp van de wizard voor actiecodes, zonder code te moeten schrijven.

Leer hoe u de wizard voor actiecodes gebruikt in Animate.

Hoe gebruik ik HTML5 Canvas?

Het HTML5 Canvas documenttype biedt native ondersteuning voor het maken van rijke, interactieve HTML5-inhoud. Dit betekent dat u de traditionele tijdlijn, werkruimte en gereedschappen van Animate kunt gebruiken om inhoud te maken, en toch HTML5-uitvoer kunt produceren.

Leer hoe u de Live HTML5 Canvas-functie van Animate gebruikt.

Hoe maak ik een bewegings-tweenanimatie?

U kunt een bewegings-tweenanimatie op drie manieren maken. Leer over elke methode en kies welke voor u het beste is.

Isbewegings-tweenanimatie nieuw voor u? Leer hoe u aan de slag kunt met bewegings-tweens.

Algemene taken

Wat is ActionScript en hoe gebruik ik het in Animate?

De Met de scripttaal ActionScript® kunt u complexe interactiviteit, besturingselementen en weergave van gegevens in uw toepassing opnemen. Leer hoe u ActionScript in uw Animate workflow integreert met dit overzicht.

Hoe kan ik een GIF exporteren uit Animate?

Hoe kan ik geluid toevoegen aan mijn project?

Animate biedt verschillende manieren om geluid aan uw project toe te voegen. Leer over alle opties en krijg instructies voor de audioworkflow die voor u het beste is.

Hoe kan ik Hoofdframe toevoegen aan mijn tijdlijn?

Kies Invoegen > Tijdlijn > Hoofdframe. Lees de volledige instructies voor het invoegen van nieuwe of lege hoofdframes.

Zijn er sneltoetsen op het toetsenbord die ik kan gebruiken om mijn workflow te stroomlijnen?

Ja. Animate bevat een heleboel sneltoetsen.

Veelvoorkomende problemen

Waarom wordt mijn SWF-bestand na het importeren in Animate gedegradeerd?

Animate kan de SWF-bestandsindeling importeren. Het is echter mogelijk dat bepaalde gegevenstypen niet in SWF kunnen worden geherimporteerd omdat het een gerenderd bestand is. Meer informatie over SWF-bestanden importeren in dit artikel.

Hoe kan ik MXP- en ZXP-extensies installeren?

U kunt extensies als invoegtoepassingen installeren via het dialoogvenster Extensieshulpmiddel of door de opdrachtregel te gebruiken. Leer hoe u extensies installeert en tips voor het oplossen van problemen vindt in het geval dat u problemen tegenkomt.