Opmerkingen bij de release / Adobe Animate

Welkom bij de Adobe® Animate-release van maart 2016 (versie 2015.1). 

Adobe Animate | Update van maart 2016

De Animate-versie van maart bevat verbeteringen in de HTML5 Canvas-sjabloon, nieuwe pictogramondersteuning voor AIR Android en correcties van kritieke problemen.

Adobe Animate | Release van februari 2016

Deze release van Animate biedt de volgende functies en verbeteringen.

 • Creative Cloud Libraries
 • Adobe Stock-integratie voor hoogwaardige video's, illustraties en afbeeldingen 
 • Typekit-ondersteuning voor HTML5 Canvas-documenten
 • Nieuwe vectorkunstpenselen
 • Verbeteringen aan potlood en kunstpenselen
 • Deelvenster Penseelbibliotheek
 • Gelabelde stalen
 • Aangepaste sjablonen voor HTML5 Canvas-documenten 
 • Ondersteuning voor OAM-publicatie van AS3-, WebGL- en HTML5 Canvas-documenten
 • Tekst publiceren als contouren in HTML5 Canvas-documenten
 • Projectorondersteuning
 • Werkgebied schalen
 • Het werkgebied roteren
 • SVG-bestanden importeren
 • Verbeterd selectiekader voor tekenobjecten
 • Video's exporteren naar meerdere resoluties
 • Inhoud proportioneel schalen op basis van het werkgebied
 • Uitgebreide functie voor overtrekken
 • Verbeteringen voor HTML5 Canvas

Zie Animate Help voor uitgebreide documentatie.

Systeemvereisten

Voor de meest recente systeemvereisten gaat u naar https://helpx.adobe.com/nl/animate/system-requirements.html

In aanvulling op de Adobe Animate-systeemvereisten geldt dat toepassingen die zijn gemaakt met AIR voor iOS alleen kunnen worden uitgevoerd op apparaten die ondersteuning bieden voor iOS 4.2 of hoger, op iPod Touch van de 3de en 4de generatie, op iPhone 3GS, 4, 4S en 5 en op iPad 2 en 3.

Toepassingen die zijn gemaakt en gepubliceerd met Animate voor Android-platformen kunnen worden uitgevoerd op apparaten met het Google Android™-besturingssysteem versie 2.3 of hoger.

Installatie-instructies

Voor gedetailleerde instructies voor installatie gaat u naar de installatiepagina
http://helpx.adobe.com/nl/creative-cloud/help/install-apps.html

Opmerking: Als u een update uitvoert op een eerdere versie van Flash Professional, wordt deze nieuwste versie op uw computer geïnstalleerd als Adobe Animate (en niet als Adobe Flash).

Proefversies van software

Creative Cloud-proefversies werken volgens het try-and-buy-principe (uitproberen en kopen). Dit betekent dat u afzonderlijke producten of edities kunt uitproberen en vervolgens de geïnstalleerde proefversie kunt omzetten in een volledige versie. U kunt een proefversie op ieder gewenst moment omzetten in een volledige versie door u aan te melden voor een abonnement. U moet online verbonden zijn en aangemeld zijn met een Adobe ID om uw volledige versie te beginnen gebruiken.

Voorbeeldinsteekmodule en SDK voor ondersteuning van aangepaste platforms

U kunt de voorbeeldinsteekmodule en de SDK voor ondersteuning van aangepaste platforms downloaden van Ondersteuning van aangepaste platforms inschakelen.

Uitbreidingen downloaden en installeren

De Adobe-website met invoegtoepassingen bevat een breed scala aan invoegtoepassingen voor uw Creative Cloud-producten. Bezoek de Animate-pagina op https://creative.adobe.com/addons?pp=FLPR om handige extensies voor Animate te downloaden en installeren.

Licentieovereenkomst

Internetverbinding, Adobe ID en de aanvaarding van de licentieovereenkomst zijn vereist om dit product te activeren en gebruiken. Dit product integreert mogelijk met of staat toegang toe aan bepaalde onlineservices die door Adobe of derde partijen worden gehost. Adobe-services zijn alleen beschikbaar voor gebruikers die minstens 13 jaar oud zijn en vereisen de acceptatie van aanvullende gebruiksvoorwaarden en het onlineprivacybeleid van Adobe (zie http://www.adobe.com/nl/legal.html). Toepassingen en Services zijn mogelijk niet in alle landen of talen beschikbaar en zijn mogelijk onderhevig aan wijzigingen of stopzetting zonder voorafgaande kennisgeving. Er gelden mogelijk extra toeslagen of lidmaatschapskosten.

Onlinebronnen

Blijf op de hoogte

Voor de laatste nieuwtjes over Animate, slimme tips en trucs en informatie over webinars en evenementen bezoekt u de Adobe Animate-blogpagina op: http://blogs.adobe.com/animate

Fouten opsturen en een verzoek indienen voor nieuwe functies

Als u een functieverzoek wilt indienen of softwarefouten wilt melden voor Animate, volgt u de URL http://www.adobe.com/go/wish_nl/ en selecteert u Adobe Animate (voorheen Flash Professional) in de vervolgkeuzelijst met producten. Hierna kunt u het formulier invullen.

Animate en Android Market

Animate biedt ondersteuning voor de publicatie van AIR-toepassingen voor Android, zodat ontwikkelaars hun toepassingen kunnen aanbieden op Google Play. Ontwikkelaars moeten eerst een account openen op Google Play voordat hun toepassing wordt gepubliceerd. Voor meer informatie over het openen van een account gaat u naar http://market.android.com/publish.

Vereisten voor het indienen van een toepassing in de Apple App Store

Ontwikkelaars kunnen toepassingen die ze hebben gemaakt met AIR voor iOS aanbieden in de Apple App Store. Hiervoor met de ontwikkelaar lid zijn van het iOS Developer-programma en zich houden aan de richtlijnen van het programma.

Voor het testen en implementeren van toepassingen op iOS-apparaten is het Apple-certificaat voor ontwikkelaars vereist. Apple biedt informatie over deze programma's voor ontwikkelaars op http://developer.apple.com/ios/.

Voor de meest recente informatie over de Adobe AIR-releases, gaat u naar http://www.adobe.com/go/learn_air_relnotes_nl.

Adobe-logo

Aanmelden bij je account