Creative Cloud slaat een kopie op van elke wijziging die je in een bestand aanbrengt en synchroniseert via de Creative Cloud desktop-app of de website Creative Cloud Assets. Adobe bewaart deze eerdere versies tien dagen op hun servers. Als je een bestand per ongeluk wijzigt, of als iemand waarmee je samenwerkt, jouw wijzigingen overschrijft, kun je dit met enkele klikken weer herstellen.

Raadpleeg de volgende veelgestelde vragen voor meer informatie over versies.

Hoe kan ik eerdere bestandsversies weergeven?

Als je de opgeslagen versies voor een bepaald bestand wilt weergeven, ga je naar het gedeelte Jouw werk op de Creative Cloud-website en meld je je aan. Navigeer naar het gewenste bestand. Klik op het bestand om de details van het bestand weer te geven. Je ziet dan alle opmerkingen en versies voor het bestand.

Bestand selecteren

Als je alle vorige versies van het bestand wilt weergeven, klik je op hetversiepictogram.

Bestandsversies

Wat gebeurt er als ik een eerdere versie herstel?

Wanneer je een eerdere bestandsversie wilt herstellen, wordt deze gekopieerd en bovenaan in de versiegeschiedenis geplaatst. Zo wordt geen van de andere revisies in de lijst verwijderd. De herstelde versie wordt de nieuwe huidige versie en de vorige huidige versie wordt nu de eerste revisie in de lijst. De nieuwe huidige versie wordt via de Creative Cloud desktop-app gesynchroniseerd met je computer of mobiele apparaat, zodat je er meteen mee kunt gaan werken.

Wat moet ik doen als de gewenste versie niet wordt weergegeven?

Creative Cloud bewaart eerdere versies maar tien dagen, dus waarschijnlijk is de versie niet meer beschikbaar. Na tien dagen verwijdert Adobe de eerdere versies van de servers. Als je weet dat een versie belangrijk gaat worden, kun je het beste een kopie maken van het huidige bestand waaraan je werkt en de kopie opslaan onder een nieuwe naam. Vervolgens kun je het oorspronkelijke bestand herstellen naar de gewenste revisie. Zo worden beide kopieën unieke bestanden die niet automatisch worden verwijderd.

Ik heb mijn bestand per ongeluk naar een oudere versie hersteld. Hoe kan ik dit ongedaan maken?

Dat is heel eenvoudig. Selecteer in de lijst het bestand waarmee je wilt werken. Waarschijnlijk is dat de eerste versie onder Huidige versie. Herstel vervolgens het bestand opnieuw vanaf die versie.