Met een Creative Cloud-lidmaatschap beschikt u over opslagruimte in de cloud. Zo kunt u bestanden die in de cloud zijn opgeslagen, op elke computer openen via een webbrowser of de functie voor bestandssynchronisatie. Hier vindt u antwoorden op een aantal algemene vragen met betrekking tot het gebruik en beheer van deze opslagruimte.

Hoeveel GB aan opslagruimte heb ik?

Als u een volledig Adobe Creative Cloud-lidmaatschap of een lidmaatschap voor één app hebt, beschikt u over 100 GB opslagruimte. Met een Creative Cloud Photography-lidmaatschap hebt u 20 GB aan opslagruimte. Als u een proefversie of gratis lidmaatschap hebt, hebt u 2 GB opslagruimte. De lidmaatschappen Creative Cloud voor teams en Creative Cloud voor ondernemingen bieden 100 GB opslagruimte per licentie.

Hoe weet ik hoeveel opslagruimte ik heb gebruikt?

U kunt op een aantal plaatsen uw huidige opslagruimte zien.

Creative Cloud-website

Uw gebruikte opslagruimte op de Creative Cloud-website weergeven:

  1. Bekijk uw beschikbare opslagruimte in de linkeronderhoek van de pagina. Wanneer u de muis hier houdt, ziet u de totale beschikbare cloudopslag.

    Beschikbare ruimte

Creative Cloud-desktopapp

U kunt uw huidig gebruikte opslagruimte ook controleren in de Creative Cloud-desktopapp. Open de app via de taakbalk (Windows) of menubalk (Mac OS). Klik op Middelen om de opslaginformatie weer te geven.

U kunt ook op het menu klikken om de gegevens te controleren.

Controleer de opslagruimte in de desktopapp

Wat gebeurt er als ik mijn opslagquotum overschrijd?

De Creative Cloud-desktopapp synchroniseert tot 1 GB overloop van elk apparaat. Daarna stopt de synchronisatie-client met het synchroniseren van nieuwe bestanden en wordt u gewaarschuwd dat u het quotum overschrijdt. Een rood uitroepteken markeert alle bestanden die niet kunnen worden geladen. U kunt bestanden wel nog verplaatsen, hernoemen of verwijderen. Ga als volgt te werk om bestanden te blijven synchroniseren:

Hoe kan ik mijn Creative Cloud-opslag opwaarderen?

Als u meer opslagruimte nodig hebt, kunt u extra opslagabonnementen aanschaffen via uw Adobe ID-account (Abonnementen > Abonnement beheren > Abonnement wijzigen). Zie Uw Creative Cloud-opslag bijwerken voor uitgebreide instructies.

U kunt ook op Opslagruimte upgraden klikken in de linkerbenedenhoek van de sectie Uw Werk van de Creative Cloud-website.

Zie Opslagvereisten en upgrades voor Adobe Premiere Rush-bestanden als u Premiere Rush gebruikt en opslagruimte wilt upgraden.

Hoe verwijder ik bestanden en maak ik opslagruimte vrij?

Als u een bestand per ongeluk verwijdert, kunt u het terughalen uit de cloud.

U kunt online bestanden uit uw Creative Cloud Files-map of van de Creative Cloud Files-pagina verwijderen. De bestanden worden dan verplaatst naar een prullenmand, die Verwijderd wordt genoemd.

Als u bestanden wist uit de map Verwijderd, worden deze definitief verwijderd en wordt er meer opslagruimte beschikbaar. Volg deze stappen om bestanden definitief te verwijderen:

  1. Klik in de navigatiebalk aan de zijkant op Verwijderd.

  2. Selecteer de bestanden die u wilt verwijderen en klik vervolgens op het pictogram Definitief verwijderen ().

    Of kies Definitief verwijderen in het contextmenu.

  3. Klik in het bevestigingsvenster op Definitief verwijderen.

Dit werk is gelicentieerd onder de Creative Commons Naamsvermelding/Niet-commercieel/Gelijk delen 3.0 Unported-licentie  De voorwaarden van Creative Commons zijn niet van toepassing op Twitter™- en Facebook-berichten.

Juridische kennisgevingen   |   Online privacybeleid