Uw Creative Cloud-lidmaatschap wordt geleverd met cloudopslag. Kom te weten hoeveel opslag u hebt gebruikt en hoe u het kunt upgraden.

Hoeveel opslagruimte heb ik?

Ga naar Uw werk op de Creative Cloud-website. (Meld u aan als u hierom gevraagd wordt)

Uw gebruikte opslagruimte staat in de linkeronderhoek van de pagina.

opslag controleren

Wanneer u uw muis boven uw gebruikte opslag beweegt, ziet u uw beschikbare cloudopslag.

Muis over opslag bewegen
 Wanneer u de muis boven uw gebruikte opslag (A) beweegt, ziet u uw beschikbare cloudopslag (B).

U kunt ook de beschikbare cloudopslag bekijken in de Creative Cloud-desktopapp, Adobe Illustrator en Adobe Photoshop.

Creative Cloud-desktopapp

Klik op het cloudpictogram in de rechterbovenhoek. Uw cloudopslag en bestandssynchronisatiestatus worden weergegeven.

Cloudopslag weergeven in de Creative Cloud-desktopapp

Photoshop of Illustrator

Selecteer in het startscherm in de rechterbovenhoek het cloudpictogram. Uw cloudopslag en bestandssynchronisatiestatus worden weergegeven.

Cloudopslag binnen de app weergeven

Wat telt mee voor mijn cloudopslagquotum?

Uw totale cloudopslag is afhankelijk van uw abonnement. De bestanden op de volgende locaties (behalve Adobe Spark) tellen mee voor uw totale cloudopslag.

Tellen samen mee voor uw totale cloudopslag Telt niet mee voor cloudopslag

cc-1x Creative Cloud    https://assets.adobe.com

• Gesynchroniseerde bestanden
  • Clouddocumenten
  • Verwijderde bestanden

lr-1x Lightroom     https://lightroom.adobe.com

• Foto's
  • Albums
  • Bewerkte bestanden
  • Geïmporteerde bestanden
  • Verwijderde bestanden

dc-1x Document Cloud     https://documentcloud.adobe.com

• Alle documenten
  • Bestanden met ster
  • Gedeelde bestanden

sp-1x Adobe Spark     https://spark.adobe.com

•  Projecten
  •  Merkbestanden
  •  Afbeeldingen
  •  Webpagina's
  •  Video's

Wat gebeurt er als ik mijn opslaglimiet overschrijd?

De Creative Cloud-desktopapp synchroniseert tot 1 GB overloop van elk apparaat. Daarna worden nieuwe bestanden niet gesynchroniseerd en wordt u gewaarschuwd dat u het quotum overschrijdt. Een rood uitroepteken geeft aan dat bestanden niet kunnen worden gesynchroniseerd. U kunt bestanden wel nog verplaatsen, hernoemen of verwijderen.

Bestanden definitief verwijderen om cloudopslag vrij te maken

Zorg dat uw verwijderde bestanden geen waardevolle opslagruimte gebruiken door ze permanent te verwijderen. Kom te weten hoe u bestanden permanent kunt verwijderen om opslag vrij te maken

Upgrade uw opslag om bestanden te blijven synchroniseren en meer bestanden op de cloud op te slaan.

Hoe kan ik mijn Cloud-opslag upgraden?

Als u meer opslagruimte nodig hebt, kunt u abonnementen met extra opslag aanschaffen via uw Adobe ID-account. Voor instructies raadpleegt u:

De hier getoonde cloudopslaginformatie heeft betrekking op individuele gebruikers en is mogelijk niet van toepassing op teams en ondernemingen. Zie Opslagupgrade naar 1 TB voor ondernemingen en teams voor deze producten.

De community iets vragen

Post vragen en krijg antwoord van onze experts.

Nu vragen.