Met een Creative Cloud-lidmaatschap beschikt u over opslagruimte in de cloud. Zo kunt u bestanden die in de cloud zijn opgeslagen, op elke computer openen via een webbrowser of de functie voor bestandssynchronisatie. Hier vindt u antwoorden op een aantal algemene vragen met betrekking tot het gebruik en beheer van deze opslagruimte.

Hoeveel GB aan opslagruimte heb ik?

Als u een volledig Adobe Creative Cloud-lidmaatschap of een lidmaatschap voor één app hebt, beschikt u over 100 GB opslagruimte. Met een Creative Cloud Photography-lidmaatschap hebt u 20 GB aan opslagruimte. Als u een proefversie of gratis lidmaatschap hebt, hebt u 2 GB opslagruimte. De lidmaatschappen Creative Cloud voor teams en Creative Cloud voor ondernemingen bieden 100 GB opslagruimte per licentie.

Hoe weet ik hoeveel opslagruimte ik heb gebruikt?

U kunt op een aantal plaatsen uw huidige opslagruimte zien.

Creative Cloud-website

Uw gebruikte opslagruimte op de Creative Cloud-website weergeven:

1. Bekijk uw beschikbare opslagruimte in de linkeronderhoek van de pagina. Wanneer u de muis hier houdt, ziet u de totale beschikbare cloudopslag.

Beschikbare ruimte

Creative Cloud-desktopapp

U kunt uw huidig gebruikte opslagruimte ook controleren in de Creative Cloud-desktopapp. Open de app via de taakbalk (Windows) of menubalk (Mac OS). Klik op Middelen om de opslaginformatie weer te geven.

U kunt ook op het menu klikken om de gegevens te controleren.

Controleer de opslagruimte in de desktopapp

Wat gebeurt er als ik mijn opslagquotum overschrijd?

De Creative Cloud-desktopapp synchroniseert tot 1 GB overloop van elk apparaat. Daarna stopt de synchronisatie-client met het synchroniseren van nieuwe bestanden en wordt u gewaarschuwd dat u het quotum overschrijdt. Een rood uitroepteken markeert alle bestanden die niet kunnen worden geladen. U kunt bestanden wel nog verplaatsen, hernoemen of verwijderen. Ga als volgt te werk om bestanden te blijven synchroniseren:

Hoe kan ik mijn Creative Cloud-opslag opwaarderen?

Als u meer opslagruimte nodig hebt, kunt u extra opslagabonnementen aanschaffen via uw Adobe ID-account (Abonnementen > Abonnement beheren > Abonnement wijzigen). Zie Uw Creative Cloud-opslag bijwerken voor uitgebreide instructies.

U kunt ook op Opslagruimte upgraden klikken in de linkerbenedenhoek van de sectie Uw Werk van de Creative Cloud-website.

Zie Opslagvereisten en upgrades voor Adobe Premiere Rush CC-bestanden als u Premiere Rush CC gebruikt en opslagruimte wilt upgraden.

Hoe verwijder ik bestanden en maak ik opslagruimte vrij?

Als u een bestand per ongeluk verwijdert, kunt u het terughalen uit de cloud.

U kunt online bestanden uit uw Creative Cloud Files-map of van de Creative Cloud Files-pagina verwijderen. De bestanden worden dan verplaatst naar een prullenmand, die Verwijderd wordt genoemd.

Als u bestanden wist uit de map Verwijderd, worden deze definitief verwijderd en wordt er meer opslagruimte beschikbaar. Volg deze stappen om bestanden definitief te verwijderen:

1. Klik in de navigatiebalk aan de zijkant op Verwijderd.

2. Selecteer de bestanden die u wilt verwijderen en klik vervolgens op het pictogram Definitief verwijderen ().

Of kies Definitief verwijderen in het contextmenu.

3. Klik in het bevestigingsvenster op Definitief verwijderen.