In dit artikel wordt uitgelegd hoe u Adobe Acrobat DC implementeert als u Adobe Creative Cloud voor teams – Single App gebruikt. Dit geldt voor zowel Acrobat Pro DC als Acrobat Standard DC.

Opmerking:

Als u een Creative Cloud Alle apps-abonnement hebt, gebruikt u Creative Cloud Packager voor het implementeren van Acrobat DC. Bekijk deze pagina voor uitgebreide instructies.

Implementatieoverzicht

1. Onderdelen van het Acrobat DC-installatieprogramma downloaden

Voordat u Acrobat DC downloadt, moet u controleren of uw systeem aan de vereisten voldoet:

Windows Mac
Acrobat Pro DC (Continuous) Acrobat Pro DC - Windows Acrobat Pro DC - Mac
Acrobat Standard DC (Continuous)
Acrobat Std DC - Windows n.v.t.

Opmerkingen:

• Acrobat DC bevat twee tracks: Continuous en Classic. Download builds voor de Continuous-track. Raadpleeg voor meer informatie over de tracks http://www.adobe.com/devnet-docs/acrobatetk/tools/AdminGuide/whatsnewdc.html.
  • Dit installatieprogramma bevat meerdere talen en kan Acrobat in alle ondersteunde talen van Acrobat DC installeren. Raadpleeg de onderstaande installatiesectie voor meer informatie.
  • Windows-installatieprogramma's zijn exe-bestanden die automatisch worden uitgepakt. Voer het gedownloade .exe-bestand eenmaal uit om het installatieprogramma in de map Acrobat DC op uw bureaublad uit te pakken.

2. (Optioneel) De Adobe Customization Wizard gebruiken

U kunt de Adobe Customization Wizard gebruiken om uw Acrobat-implementatie verder aan te passen. Voor meer informatie leest u de documentatie van de Adobe Customization Wizard (Windows / Mac). U kunt de wizard hier downloaden - Windows / Mac.

2.1 De Customization Wizard in Windows gebruiken

Na de installatie van de Customization Wizard start u de Wizard voor Acrobat DC en voert u deze stappen uit:

1. Ga naar Bestand > Pakket openen en selecteer Acrobat DC MSI in de Acrobat DC-installatiemap (AcroPro.msi).
  2. Voer de benodigde aanpassingen uit (u kunt bijvoorbeeld hier de Licentieovereenkomst namens uw gebruikers accepteren).
  3. Ga nu naar Transformeren en klik op Transformeren opslaan. Het installatieprogramma kan nu op de computers van gebruikers worden geïmplementeerd.

2.2 De Customization Wizard in Mac OS gebruiken

U wijzigt het installatiepakket als volgt:

1. Koppel het DMG-bestand van de Customization Wizard.
  2. Kopieer 'Acrobat Customization Wizard DC.app' van dit gekoppelde DMG-volume naar een schrijfbare map, bijvoorbeeld Bureaublad. (Voor het uitvoeren van de wizard is een schrijfbaar gebied vereist, dus voer deze niet uit vanaf een DMG-schijfimage. Kopieer de wizard naar een map en voer hem vanaf daar uit.)
  3. Voer de toepassing Acrobat Customization wizard DC.app uit.
  4. Geef in het veld Installatieprogramma zoeken het pad op naar het installatiepakket van Acrobat DC (.pkg-bestand).
  5. Voer de vereiste aanpassingen uit (bijvoorbeeld het accepteren van de Licentieovereenkomst namens de gebruiker). Opmerking: het veld Serienummer hier is optioneel.
  6. Klik op OK.
  7. Er verschijnt een dialoogvenster voor het opslaan. Geef de naam op van het definitieve aangepaste installatiepakket (met de extensie .pkg) en sla dit op in een map op uw computer.
  8. Vervolgens kunt u dit definitieve uitvoerpakket op de computers van gebruikers implementeren.

Opmerking:

Acrobat is geconfigureerd om automatisch Adobe-servers te pingen om te bepalen of er een nieuwe patch/update beschikbaar is. Gebruik de Customization Wizard als u dit wilt wijzigen voor uw implementatie.

3. Acrobat DC via standaardimplementatiestappen in Windows/Mac OS installeren

3.1 Acrobat installeren in Windows

De Windows-installatieprogramma's zijnzelfuitpakkende exe-bestanden. Voer het gedownloadeexe-bestand eenmaal uit om de installatiebestanden uit te pakken. De installatiebestanden worden standaard uitgepakt in een Acrobat DC-map op uw bureaublad. U kunt op een van de volgende manieren Acrobat in Windows installeren:

1. Installatie via de opdrachtregelmodus op de computer van de gebruiker
  2. Installatie via de GUI-Modus op de computer van de gebruiker.
  3. Installatie via standaardimplementatiemethoden, zoals SCCM.

3.1.1 Installatie via de opdrachtregelmodus op de computer van de gebruiker

Ga naar de Acrobat DC-map via de opdrachtprompt en voer de volgende opdracht uit:

Voorbeeld van syntaxis:

Setup.exe /sl "[LangCode]" /sALL

In de bovenstaande opdracht:

• [LangCode] is de numerieke taalcode voor Acrobat Launch die is gebaseerd op de volgende gegevens:

2052=Vereenvoudigd Chinees

1028=Traditioneel Chinees

1029=Tsjechisch

1030=Deens

1043=Nederlands (Nederland)

1033=Engels (Verenigde Staten)

1035=Fins

1036=Frans (Frankrijk)

1031=Duits (Duitsland)

1038=Hongaars

1040=Italiaans (Italië)

1041=Japans

1042=Koreaans

1044=Noors (Bokmal)

1045=Pools

1046=Portugees (Brazilië)

1049=Russisch

1051=Slovaaks

1060=Sloveens

1034=Spaans (traditionele sortering)

1053=Zweeds

1055=Turks

1058=Oekraïens

1025=Engels met Arabische ondersteuning

1037=Engels met Hebreeuwse ondersteuning

6156=Frans (Marokko)

Als u bijvoorbeeld '1033' doorgeeft in [LangCode], wordt Acrobat in het Engels gestart.

3.1.2 Installatie via de GUI-Modus op de computer van de gebruiker

Bij deze methode kunt u de installatiemap 'Acrobat DC' die u hebt uitgepakt via de gedownloade exe (en desgewenst hebt aangepast), naar de computer van de gebruiker kopiëren en Setup.exe uitvoeren om de installatie te starten.

3.1.3 Installatie via standaardimplementatiemethoden

U kunt ook de gebruikelijke implementatieprocedures voor Acrobat volgen, zoals beschreven in Acrobat ETK:http://www.adobe.com/nl/devnet-docs/acrobatetk/#.

In het volgende voorbeeld wordt Acrobat geïmplementeerd via SCCM:

Voer het gedownloade exe-bestand uit om het installatieprogramma in de map 'Acrobat DC' uit te pakken. Bestanden worden standaard uitgepakt naar uw bureaublad. Na het uitpakken begint u nog niet met de installatie. U hebt de uitgepakte installatiebestanden, die u nodig hebt om Acrobat uit te voeren met SCCM. Volg de gebruikelijke stappen om een pakket te maken voor implementatie in Configuratiebeheer van SCCM. Geef het pad op van Setup.exe in de wizard Programma maken in SCCM (zie hieronder).

Via deze vermeldingen kunt u Acrobat met SCCM implementeren. Volg de gebruikelijke stappen om een pakket te maken voor implementatie in Configuratiebeheer van SCCM. Geef het pad op van Setup.exe in de wizard Programma maken in SCCM (zie hieronder).

Wizard Programma maken in SCCM

3.1.4 Acrobat DC verwijderen

Wanneer u Acrobat hebt geïmplementeerd, kunt u het programma verwijderen via het gebruikelijke proces voor het verwijderen van msi-pakketten. U kunt dit doen via het onderdeel Programma's en onderdelen in het Configuratiescherm van Windows. U kunt dit ook doen via de opdrachtregel. Dit is de opdrachtregelsyntaxis voor het verwijderen van Adobe Acrobat DC:

Voorbeeld van syntaxis:

msiexec.exe /x <pad naar Acrobat MSI-bestand> /qn

3.2 Acrobat Pro DC op Mac OS installeren

Als u Acrobat op Mac OS wilt installeren, installeert u gewoon het gedownloade installatiepakket (of het aangepaste pakket als u de Customization Wizard wilt gebruiken).

Mac OS-installatieprogramma's zijn van het type .pkg en bieden de vereiste gebruikersinterfaceprompts.

U kunt standaardimplementatieprocessen voor Mac OS gebruiken, zoals ARD, om het gebundelde pakket te implementeren. Er is meer informatie beschikbaar in Acrobat ETK: http://www.adobe.com/nl/devnet-docs/acrobatetk/#.

Acrobat-updates

U kunt de updates op Acrobat DC implementeren via de standaardimplementatieprocedures die in uw organisatie worden gebruikt. Voor meer informatie over updates raadpleegt u de Releaseopmerkingen bij de patch.

Adobe Acrobat aangeschaft via Adobe VIP (Value Incentive Plan) in een gevirtualiseerde omgeving implementeren

Voor informatie over het gebruik van Acrobat in een gevirtualiseerde omgeving leest u Gevirtualiseerde implementaties