Update over beleidswijziging voor Adobe Creative Suite 6

Met ingang van 1 januari 2017 biedt Adobe in China de Creative Suite 6-software niet meer aan via het Cumulative Licensing Program (CLP) of Transactional Licensing Program (TLP). Creative Cloud is de enige bron van innovatie als het gaat om creatieve gereedschappen van Adobe.

Adobe en de officiële Adobe-leveranciers in China werken nauw samen met CLP- en TLP-klanten om het juiste moment te bepalen voor de overstap naar Creative Cloud en ervoor te zorgen dat de overgang soepel verloopt.

Neem contact op met je Adobe-accountmanager of officiële Adobe-leverancier als je nog vragen hebt.

Veelgestelde vragen

Met ingang van 1 januari 2017 verkoopt Adobe Creative Suite 6 niet meer via het Cumulative Licensing Program (CLP) of Transactional Licensing Program (TLP).
Deze wijziging is van toepassing op de commerciële sector en de overheid.
Adobe Acrobat en andere Adobe-producten die via CLP en TLP worden verkocht, blijven beschikbaar.

Nee, de aanschafprogramma's CLP en TLP blijven beschikbaar voor andere Adobe-producten. Acrobat en andere producten zijn nog steeds te koop via CLP en TLP en er zijn geen plannen om Acrobat in de nabije toekomst uit CLP of TLP te verwijderen.

We raden je aan Adobe Creative Cloud te overwegen als enige bron voor creatieve hulpmiddelen van Adobe.

In het voorjaar van 2012 zijn we begonnen met Creative Cloud, een lidmaatschap van de volledige reeks creatieve
applicaties van Adobe, in de overtuiging dat dit onze klanten ten goede komt doordat ze toegang krijgen tot onze gereedschappen en services zodra deze worden bijgewerkt. We hebben ook aangekondigd dat CS6 onze laatste softwareversie voor onbepaalde tijd was. Sinds die tijd hebben we duizenden nieuwe functies toegevoegd uitsluitend voor leden van Creative Cloud, dat nu beschikbaar is via het Value Incentive Plan (VIP) in China. Door CS6 uit CLP en TLP te verwijderen, vereenvoudigen we ons creatieve aanbod en kunnen we er beter voor zorgen dat onze klanten de nieuwste en beste hulpmiddelen krijgen.

Kleine en middelgrote bedrijven wordt aangeraden Creative Cloud voor teams aan te schaffen. Voor grote ondernemingen raden we Creative Cloud voor ondernemingen aan.

Creative Cloud voor teams omvat de meest recente desktop-apps, updates en upgrades van Creative Cloud, direct vanaf het moment dat ze worden uitgebracht, en alle zakelijke functies die je teamleden nodig hebben om hun beste werk te maken. Adobe biedt twee lidmaatschappen voor Creative Cloud voor teams. Het Alle apps-lidmaatschap omvat alle CC-apps. Een lidmaatschap voor een losse app omvat één app, zoals Adobe Photoshop CC. Bij beide opties krijg je toegang tot dezelfde gebruiksvriendelijke, webgebaseerde Admin Console, waarmee de beheerder alle licenties voor de hele organisatie onder één lidmaatschapsovereenkomst kan aanschaffen, distribueren en beheren.

Creative Cloud voor ondernemingen omvat alles in Creative Cloud voor teams, plus geavanceerde mogelijkheden voor licentie- en gebruikersbeheer.  

Adobe biedt verschillende manieren om Creative Cloud-lidmaatschappen aan te schaffen:
- Individuele docenten en studenten kunnen de Creative Cloud-versie voor studenten en docenten aanschaffen voor persoonlijk gebruik.
- Scholen en scholengroepen uit het primair en voortgezet onderwijs kunnen Creative Cloud voor het onderwijs aanschaffen via het Value Incentive Program (VIP).
- Hogescholen en universiteiten kunnen Creative Cloud voor het onderwijs aanschaffen via VIP op basis van behoefte of gebruikmaken van een omvangrijkere, aanpasbare Enterprise-licentieovereenkomst (ETLA).

De beëindiging van de verkoop van CS6 is niet van invloed op je bestaande Creative Suite-productinstallatie. Als je Creative Cloud aanschaft en installeert, betekent dit niet dat je geen toegang meer hebt tot Creative Suite. Je kunt bijvoorbeeld Photoshop CS6 met een licentie voor onbepaalde tijd op dezelfde computer installeren en gebruiken als Photoshop CC. Bovendien omvat je Creative Cloud-lidmaatschap gearchiveerde versies van CS6, zodat je de desktop-apps zo nodig kunt installeren.

CS6 uitgebracht in 2012 en wordt niet ondersteund op nieuwere besturingssystemen. Windows 8.1 en Mac OSX 10.9 zijn de meest recente compatibele besturingssysteemversies.

Creative Suite-klanten komen in aanmerking voor algemene ondersteuning van Adobe. De CS6-ondersteuning voor klanten met een Gold-lidmaatschap is in 2014 beëindigd. Zie Ondersteuningsbeleid van Adobe: ondersteunde productversies voor meer informatie.

Veel van de Creative Cloud desktop-applicaties bieden de mogelijkheid om bestanden te exporteren naar de Creative Suite 6-versie van de desbetreffende applicatie. Nieuwe functies in de bureaubladtoepassingen die na CS6 zijn toegevoegd, worden mogelijk niet ondersteund in het geëxporteerde bestand of in de CS6-toepassing.

De volgende CC-applicaties bieden ondersteuning voor het exporteren van bestanden naar de CS6-versie van de applicatie:

  • Photoshop
  • InDesign
  • Illustrator
  • Animate
  • Dreamweaver
  • After Effects

Applicaties die hier niet zijn vermeld, bieden mogelijk geen ondersteuning voor exporteren naar Creative Suite 6 en zullen dit mogelijk ook niet doen in toekomstige versies. Nieuwe functies die na CS6 zijn toegevoegd aan de bovenstaande applicaties, worden mogelijk niet ondersteund in het geëxporteerde bestand of in de CS6-applicatie.

Het Value Incentive Plan (VIP) en CLP zijn verschillende en afzonderlijke, op volume gebaseerde aanschafprogramma's. Met aankopen van Acrobat en andere Adobe-producten die beschikbaar zijn via CLP, blijf je punten verzamelen en deze worden gebruikt om je niveau voor volumekorting te bepalen. In tegenstelling tot CLP biedt het VIP-programma transactionele kortingen. Voor meer informatie over de beschikbare kortingen in VIP kun je contact opnemen met Adobe of een officiële Adobe-leverancier.

 Adobe

Krijg sneller en gemakkelijker hulp

Nieuwe gebruiker?

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX

De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX

De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online