Arial Narrow niet beschikbaar, onvolledig | Windows

Probleem

Wanneer u een bestand opent dat het lettertype Arial Narrow bevat, ziet u een waarschuwing dat het lettertype ontbreekt of niet kan worden gevonden. Het lettertype wordt niet vermeld in het menu Type in Adobe Creative Suite-toepassingen.

U ziet mogelijk één of meer van de volgende foutmeldingen ziet wanneer u een bestand opent:

• Adobe Acrobat of Adobe Reader: "Kan lettertype [Arial Narrow] niet vinden of maken. Sommige tekens worden mogelijk niet weergegeven of worden niet goed afgedrukt."
  • Adobe InDesign: "Het document [bestandsnaam] gebruikt één of meer lettertypen die momenteel niet beschikbaar zijn op uw systeem."
  • Adobe Illustrator: "Kan lettertype niet vinden op het systeem. Ontbrekend lettertype is vervangen." "In [bestandsnaam] worden lettertypen of tekens gebruikt die niet beschikbaar zijn of die een andere indeling hebben dan oorspronkelijk is opgegeven."

Reden

Tijdens het herzien van Arial Narrow heeft Microsoft nieuwe naamvelden toegevoegd voor de voorkeursfamilie en -stijl, en het gedrag geïntroduceerd waarin alle vier de Arial Narrow-lettertypes gelabeld zijn als dezelfde stijl (bijv. "Narrow" in plaats van "Narrow Bold Italic").

Oplossing

Oplossing 1: een bijgewerkte versie van Microsoft installeren.

1. Sluit alle Creative Suite-toepassingen.

2. Ga naar https://docs.microsoft.com/typography/font-list/arial-narrow en volg de installatie-instructies.

3. Zoek in uw systeem naar adobefnt*.lst en verwijder een van deze bestanden, zoals adobefnt02.lst.
  4. Start de toepassing opnieuw.

Oplossing 2: vervang Arial Narrow versie 2.35 door eerdere versie lettertypebestanden (versie 2.30 of eerder)

1. Sluit alle Adobe-toepassingen.

2. Zoek de Arial Narrow-lettertypebestanden in de map C:\windows\fonts en bevestig de versie van de lettertypebestanden:
    • ARIALN.TTF
    • ARIALNB.TTF
    • ARIALNBI.TTF
    • ARIALNI.TTF
  3. Dubbelklik op het lettertypebestand om het lettertypevoorbeeld te openen en het versienummer weer te geven.

Aanvullende informatie

Dit probleem is door Microsoft opgelost.