Wanneer u Adobe Creative Suite 3-producten of afzonderlijke Creative Suite 3-toepassingen installeert, ziet u een van de volgende foutmeldingen:

• Enkele problemen opgetreden tijdens installatie.
  • Installatie van onderdeel mislukt.
  • Installatie van gedeelde onderdelen mislukt.

Oplossingen

Oplossing 1: voer het CS5 Cleaner Tool uit.

De Adobe CS5 Cleaner Tool helpt installatieproblemen op te lossen voor Adobe Creative Suite 5, Adobe Creative Suite 4 en Adobe Creative Suite 3. Zie Installatieproblemen met CS5 Cleaner Tool oplossen(cpsid_82947)

voor instructies om de CS5 Cleaner Tool te downloaden en uit te voeren.

Oplossing 2: Controleer de Logboeken op foutnummers.

Raadpleeg de Windows-logboeken voor msilnstaller-fouten. Voor extra informatie over het controleren van de Logboeken raadpleegt u Windows Logboeken in de sectie Aanvullende informatie van dit document.

Bekijk de onderstaande tabel voor veelvoorkomende MSI-foutnummers en oplossingen. Hoewel sommige van de genoemde documenten voor specifieke producten zijn bedoeld, kunt u de informatie gebruiken voor de resource die in de Logboeken wordt genoemd.

Foutnummer Toepassing Oplossing
1406 of 1402 Acrobat TechNote 329137
1603 Volledige suite Oplossing 6
1401 Illustrator TechNote kb402035
1309, 1321 Volledige suite Oplossing 9
1704 of 1500 Volledige suite TechNote 332507

Oplossing 3: schakel antivirussoftware en alle firewalltoepassingen uit voordat u Creative Suite 3 of bijbehorende pointproducten installeert.

Met antivirussoftware wordt voorkomen dat schadelijke toepassingen op uw systeem worden geïnstalleerd. Als de Adobe-toepassing volgens uw antivirussoftware een virus is, betekent dit dat de toepassing niet goed is geïnstalleerd. Bovendien wordt toegang geblokkeerd als de virusscansoftware een bestand of registeringang scant dat/die moet worden bijgewerkt. Verwijder uw Adobe Creative Suite 3-product als u uw antivirussoftware niet hebt uitgeschakeld alvorens te installeren. Schakel ook uw antivirussoftware en firewall uit. Installeer hierna de software opnieuw.

Adobe Creative Suite 3 omvat een programma met de naam Version Cue. Hiermee wordt de service Bonjour geïnstalleerd dat op het netwerk naar andere Bonjour-computers zoekt. De installatie van Version Cue kan mislukken als uw firewall niet op de hoogte is van dit protocol en het blokkeert. Schakel uw firewall uit tijdens de installatie om deze fout te voorkomen.

Oplossing 4: zorg dat u over voldoende schijfruimte beschikt. Zo niet, maak dan ruimte op het doelstation vrij of installeer op een station met voldoende schijfruimte.

Raadpleeg de informatie Systeemvereisten voor het Adobe Creative Suite 3-product dat u installeert. Zorg dat u op een volume installeert dat aan de minimumvereisten voldoet. De systeemvereisten worden weergegeven op de Adobe.com-productpagina's: http://www.adobe.com/products.

Oplossing 5: verwijder prereleases van Adobe-software.

Zie CS3-prereleases verwijderen (kb401574) om prereleases of bètasoftware van Adobe van uw computer te verwijderen.

Oplossing 6: verwijder Google Desktop

Google Desktop kan de installatie van de Adobe Creative Suite 3-producten voorkomen. Raadpleeg de systeemdocumentatie om Google Desktop te verwijderen voordat u het Adobe Creative Suite 3-product installeert.

Oplossing 7: controleer de installatiemedia.

Het Creative Suite 3-installatieprogramma kan mislukken als de Creative Suite 3-schijf defect of beschadigd is of als de vaste schijf van de computer defect is.

Voer de volgende stappen uit om te bepalen of de installatiemedia zijn beschadigd:

1. Controleer de dvd op stof of schade. Reinig de dvd met een zachte, pluisvrije doek. Controleer de achterkant van de dvd op vervormingen, vegen, krassen of verkleuringen.
  2. Kopieer de inhoud van de dvd naar uw vaste schijf.

3. Probeer Adobe Creative Suite 3 op een andere computer te installeren. Als de poging slaagt, kan het probleem worden veroorzaakt door het bestandssysteem of de vaste schijf op uw oorspronkelijke computer. Voor extra informatie raadpleegt u de Hulpprogramma's voor vaste schijf in de sectie Aanvullende informatie.

4. Probeer een bureaubladinstallatie. Raadpleeg een van de volgende documenten voor extra informatie over bureaubladinstallaties:
  1. Als de aangeschafte software een elektronische softwaredownload (ESD) was, downloadt u de software opnieuw. Een bestand dat tijdens het downloadproces is beschadigd, veroorzaakt fouten tijdens de installatie.

Oplossing 8: verwijder eerdere versies van Flash Player.

Als uw foutmelding in het installatielogboek de volgende tekst bevat, verwijdert u eerdere versies van Flash Player:

1: 0 2: Install Flash Player 8 Plugin.msi 3: {91057632-CA70-413C-B628-2D3CDBBB906B} 4: {91057632-CA70-413C-B628-2D3CDBBB906B}; 5: 0 6: 1 7: 1 8: 0 Error 1714.The older version of Adobe Flash Player 9 Plugin cannot be removed. Contact your technical support group.

Flash Player verwijderen:

1. Verwijder eventuele logboekbestanden in de map \Program Files\Common Files\Adobe\Installers. Deze bestanden bevatten of eindigen op 'log' of 'gz'. Verwijder deze bestanden, tenzij u ze momenteel gebruikt om foutberichten op te sporen. Als u ze momenteel gebruikt, verplaatst u ze uit deze map en naar een nieuwe map op het bureaublad waar ze toegankelijk zijn.
  2. Repareer of installeer Creative Suite 3.

Oplossing 9: werk de gebruikersrechten bij naar bestanden.

Als u de foutmelding 'Windows Installer-fout 1321 Het installatieprogramma heeft onvoldoende bevoegdheden voor het wijzigen van het bestand C:\Windows\system32\Macromed\Flash\FlashPlayerTrust\AcrobatConnect.cfg' ziet, werkt u de gebruikersrechten bij naar de specifieke mappen.(De foutmelding wordt weergegeven in de Logboeken of in het Adobe Creative Suite-installatielogboek.)

Hieronder volgt een voorbeeld van het Adobe Creative Suite-installatielogboek of de Windows Logboeken:

Action 11:21:48: InstallValidate. Validating install Action start 11:21:48: InstallValidate. Error 1321.The Installer has insufficient privileges to modify the file C:\Windows\system32\Macromed\Flash\FlashPlayerTrust\AcrobatConnect.cfg. Action ended 11:21:48: InstallValidate. Return value 3.

Raadpleeg het installatielogboek om te bepalen voor welke map of welk bestand de gebruikersrechten moeten worden gewijzigd. In de onderstaande mappen wordt de map genoemd die vaak voorkomt. Raadpleeg Het Adobe Creative Suite-installatielogboek voor informatie over het installatielogboek vinden en lezen.

Windows XP Professional:

1. Kies Start > Mijn computer.
  2. Kies Extra > Mapopties.
  3. Klik op het tabblad Weergave.
  4. Schakel Eenvoudig delen van bestanden gebruiken onder aan de sectie Geavanceerde instellingen uit.
  5. Klik op OK.
  6. Selecteer Start > Uitvoeren.
  7. Typ %SYSTEMROOT%\system32 en klik op OK.
  8. Klik met de rechtermuisknop op de map Macromed en selecteer Eigenschappen.
  9. Selecteer het tabblad Beveiliging.
  10. Controleer of de beheerders en SYSTEEM zijn vermeld en of de rechten voor de beveiliging zijn ingesteld op Volledig beheer.
  11. Klik op Geavanceerd.
  12. Klik op het tabblad Eigenaar.
  13. Selecteer Beheerders.
  14. Schakel het selectievakje Eigenaar van onderliggende containers en objecten vervangen in en klik op Toepassen.
  15. Klik op het tabblad Machtigingen.
  16. Schakel het selectievakje Machtigingen voor alle onderliggende objecten vervangen door de weergegeven vermeldingen die op onderliggende objecten van toepassing zijn in.
  17. Klik op OK en vervolgens op Ja in het dialoogvenster Beveiliging.
  18. Klik met de rechtermuisknop op de map Macromed en kies Verwijderen.
  19. Installeer Creative Suite opnieuw.

Windows XP Home:

1. Opnieuw opstarten in de veilige modus.
  2. Windows opnieuw opstarten.

1. Druk op F8 voordat Windows start (wanneer een bericht ziet zoals Voor geavanceerde opstarttypes).
    2. Selecteer Veilige modus in de lijst met opstartopties.
    3. Wanneer de Veilige modus van Windows is geactiveerd, verschijnt de melding Veilige modus in elke hoek van het bureaublad.
      • Als dit niet het geval is, herhaalt u stappen a tot en met c.
      • Als de melding Veilige modus niet wordt weergegeven in elke hoek van het bureaublad, meldt u zich aan als beheerder van de lokale computer.
    4. Klik op OK wanneer een dialoogvenster aangeeft dat Windows wordt uitgevoerd in Veilige modus.
  3. Kies Start > Mijn computer.
  4. Kies Extra > Mapopties.
  5. Klik op het tabblad Weergave.
  6. Schakel Eenvoudig delen van bestanden gebruiken onder aan de sectie Geavanceerde instellingen uit.
  7. Klik op OK.
  8. Selecteer Start > Uitvoeren.
  9. Typ %SYSTEMROOT%\system32 en klik op OK.
  10. Klik met de rechtermuisknop op de map Macromed en selecteer Eigenschappen.
  11. Selecteer het tabblad Beveiliging.
  12. Controleer of de beheerders en SYSTEEM zijn vermeld en of de rechten voor de beveiliging zijn ingesteld op Volledig beheer.
  13. Klik op Geavanceerd.
  14. Klik op het tabblad Eigenaar.
  15. Selecteer Beheerders.
  16. Schakel het selectievakje Eigenaar van onderliggende containers en objecten vervangen in en klik op Toepassen.
  17. Klik op het tabblad Machtigingen.
  18. Schakel het selectievakje Machtigingen voor alle onderliggende objecten vervangen door de weergegeven vermeldingen die op onderliggende objecten van toepassing zijn in.
  19. Klik op OK en vervolgens op Ja in het dialoogvenster Beveiliging.
  20. Klik met de rechtermuisknop op de map Macromed en kies Verwijderen.
  21. Installeer Creative Suite opnieuw.

Windows Vista:

1. Selecteer Start > Uitvoeren.
  2. Typ %SYSTEMROOT%\system32 en klik op OK.
  3. Klik met de rechtermuisknop op de map Macromed en selecteer Eigenschappen.
  4. Selecteer het tabblad Beveiliging.
  5. Controleer of de beheerders en SYSTEEM zijn vermeld en of de rechten voor de beveiliging zijn ingesteld op Volledig beheer.
  6. Als de beheerders en SYSTEEM niet zijn ingesteld op Volledig beheer:
    1. Klik op Bewerken.
    2. Volg de schermnavigatie via de UAC-vraag om benodigde bevoegdheden.
    3. Breng de nodige wijzigingen aan.
  7. Klik op Geavanceerd.
  8. Klik op Bewerken en klik door de UAC-vraag om benodigde bevoegdheden.
  9. Klik op het tabblad Eigenaar.
  10. Selecteer Beheerders.
  11. Schakel het selectievakje Eigenaar van onderliggende containers en objecten vervangen in en klik op Toepassen.
  12. Klik op het tabblad Machtigingen.
  13. Schakel het selectievakje Machtigingen voor alle onderliggende objecten vervangen door de weergegeven vermeldingen die op onderliggende objecten van toepassing zijn in.
  14. Klik op OK en vervolgens op Ja in het dialoogvenster Beveiliging.
  15. Klik met de rechtermuisknop op de map Macromed en kies Verwijderen.
  16. Klik op Doorgaan en volg de schermnavigatie door de UAC-vraag om benodigde bevoegdheden.
  17. Installeer Creative Suite opnieuw.

Opdrachtregel:

U kunt de methode op alle versies van Windows gebruiken, maar gebruik van het hulpprogramma voor de opdrachtprompt is vereist.

1. Kies Start > Uitvoeren en typ cmd in het vakje Openen. Klik op OK.

Opmerking:
     breid het niveau van machtigingen voor Windows Vista uit met UAC ingeschakeld.

1. Kies Start > Accessoires.
    2. Klik met de rechtermuisknop op de opdrachtregel en selecteer Als administrator uitvoeren.
  2. Gebruik de volgende opdrachten, inclusief aanhalingstekens, en druk op Return aan het eind van elke regel. Zorg ook dat u spaties invoert tussen /T, /E, /C en /G in de derde regel:

c: cd "%SYSTEMROOT%\system32" cacls "Macromed" /T /E /C /G Administrators:F cacls "Macromed" /T /E /C /G SYSTEM:F exit

Oplossing 10: werk de registersleutels bij die in het foutenlogboek worden genoemd.

Als u het Windows Installer-foutbericht 1402 Could not read value to key of 1406 Could not write value to key ziet, werkt u de machtigingen bij tot de registersleutels.(De foutmelding wordt weergegeven in de Logboeken of in het Adobe Creative Suite-installatielogboek.)

Raadpleeg het installatielogboek om te bepalen voor welke registersleutels de gebruikersrechten moeten worden gewijzigd. Raadpleeg Het Adobe Creative Suite-installatielogboek voor informatie over het installatielogboek vinden en lezen.

Hieronder volgt een voorbeeld van het Adobe Creative Suite-installatielogboek of de Windows Logboeken:

[6240] Fri Apr 27 18:02:12 2007 INFO Error 1406.Could not write value to key \Software\Classes\CLSID\{1171A62F-05D2-11D1-83FC-00A0C9089C5A}. Verify that you have sufficient access to that key, or contact your support personnel. [6240] Fri Apr 27 18:02:12 2007 INFO Action ended 18:02:12: InstallFinalize. Return value 3.

[6321] Mon May 01 13:04:06 2007 INFO Error 1402.Could not read value to key \Software\Classes\CLSID\{1171A62F-05D2-11D1-83FC-00A0C9089C5A}. Verify that you have sufficient access to that key, or contact your support personnel. [6321] Fri May 01 13:04:06 2007 INFO Action ended 18:02:12: InstallFinalize. Return value 3.

Opmerking: voer de stappen in deze oplossing uit nadat u de Adobe Creative Suite 3-installatie voltooit.

De administratorgroep hieronder is de standaard lokale beheerdersgroep voor Windows XP en Vista.

Let op: Bij deze procedure moet u het register van Windows bewerken. Adobe biedt geen ondersteuning voor het bewerken van het register, dat belangrijke informatie over systeem en toepassingen bevat. Maak een back-up van het register voordat u het bewerkt. Zie de Windows-documentatie voor meer informatie over het register of neem contact op met Microsoft.

U kunt twee taken uitvoeren om een back-up van uw huidige systeem en register te maken voordat u deze stappen volgt:

• Maak een herstelpunt op uw computer via Start > Programma's > Accessoires > Systeemwerkset > Systeemherstel.
  • Maak onmiddellijk een back-up van uw register nadat u de Register-editor hebt geopend door Bestand > Exporteren te kiezen. Exporteer een back-upkopie van uw register met een naam en naar een locatie die u kunt onthouden.

Windows XP:

1. Maak een aantekening van het pad naar de sleutel in het foutbericht en zet de installatie voort. Soms wordt in het logboekbestand verwezen naar meerdere registersleutels. Schrijf alle paden op die worden vermeld in het bestand. Bijvoorbeeld: \Software\Classes\CLSID\{1171A62F-05D2-11D1-83FC-00A0C9089C5A}.
  2. Kies Start > Uitvoeren, typ regedit in het tekstveld Openen van het dialoogvenster Uitvoeren en klik op OK.
  3. Maak een back-up van uw huidig registerbestand:
    1. In het dialoogvenster Register-editor, kies Bestand > Exporteren.
    2. Voer een naam in voor het bestand en kies de locatie.
    3. Kies Alles bij Exportbereik.
    4. Klik op Opslaan.
  4. Ga naar de sleutel boven degene die in het foutbericht is genoemd. Bijvoorbeeld: voor de sleutel \Software\Classes\CLSID\{1171A62F-05D2-11D1-83FC-00A0C9089C5A} opent u (dubbelklikt u op) HKEY_LOCAL_MACHINE >SOFTWARE > Software > Classes > CLSID.

Opmerking: deze stappen kunnen enigszins afwijken, afhankelijk van het pad in het foutbericht. Alle vermelde registersleutels beginnen in de map HKEY_LOCAL_MACHINE.
  5. Klik met de rechtermuisknop op de bovenliggende sleutel en selecteer Permissions (HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Software\Classes\CLSID).
  6. Controleer of Administrators en SYSTEM aanwezig zijn en of Volledig beheer is geselecteerd in de kolom Toestaan.
  7. Klik op Geavanceerd in het dialoogvenster Machtigingen.

Klik op Geavanceerd in het dialoogvenster Machtigingen
  8. Selecteer de groep Beheerders (1), selecteer Eigenaar van subcontainers en objecten vervangen (2), klik op Toepassen (3) en selecteer het tabblad Machtigingen (4).

Opmerking: selecteer de huidige beheerdersaccount als de groep Administrators niet beschikbaar is.

Selecteer Eigenaar vervangen en klik op Toepassen
  9. Selecteer Alle machtigingen op onderliggende objecten vervangen door overneembare machtigingen van dit object (1) en klik op OK (2).

Selecteer Machtigingen voor alle onderliggende objecten opnieuw instellen... en klik op OK.
  10. Klik op OK in het dialoogvenster Geavanceerde beveiligingsinstellingen. Windows stelt de rechten voor alle onderliggende objecten opnieuw in, zodat ze overeenkomen met de bovenliggende objecten.
  11. Herhaal stappen 1-10 voor extra registersleutels.

Windows Vista:

1. Noteer het pad naar de sleutel in het foutbericht. Soms wordt in het logboekbestand verwezen naar meerdere registersleutels. Schrijf alle paden op die worden vermeld in het bestand. Bijvoorbeeld: \Software\Classes\CLSID\{1171A62F-05D2-11D1-83FC-00A0C9089C5A}.
  2. Kies Start, typ regedit in het tekstveld Zoeken en druk op Enter.
  3. Maak een back-up van uw huidig registerbestand:

1. In het dialoogvenster Register-editor, kies Bestand > Exporteren.
    2. Voer een naam in voor het bestand en kies de locatie.
    3. Kies Alles bij Exportbereik.
    4. Klik op Opslaan.
    5. Sluit de Register-editor af.
  4. Ga naar de sleutel boven degene die in het foutbericht is genoemd. Bijvoorbeeld: voor de sleutel \Software\Classes\CLSID\{1171A62F-05D2-11D1-83FC-00A0C9089C5A} opent u (dubbelklikt u op) HKEY_LOCAL_MACHINE >SOFTWARE > Software > Classes > CLSID.

Opmerking: deze stappen kunnen enigszins afwijken, afhankelijk van het pad in het foutbericht. Alle vermelde registersleutels beginnen in de map HKEY_LOCAL_MACHINE.
  5. Klik met de rechtermuisknop op de bovenliggende sleutel en selecteer Rechten (HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\CLSID).
  6. Controleer of Administrators en SYSTEM aanwezig zijn en of Volledig beheer is geselecteerd in de kolom Toestaan.
  7. Klik op Geavanceerd in het dialoogvenster Machtigingen.
  8. Selecteer de groep Administrators en de optie Eigenaar van subcontainer en objecten op het tabblad Eigenaar.

Opmerking: selecteer de huidige beheerdersaccount als de groep Administrators niet beschikbaar is.
  9. Selecteer Overneembare machtigingen van het bovenliggende object mogen aan dit object worden doorgegeven op het tabblad Machtigingen. Selecteer ook Alle machtigingen op onderliggende objecten vervangen door overneembare machtigingen van dit object.
  10. Klik op OK in het dialoogvenster Geavanceerde beveiligingsinstellingen. Windows stelt de rechten voor alle onderliggende objecten opnieuw in, zodat ze overeenkomen met de bovenliggende objecten.
  11. Herhaal stappen 1-10 voor extra registersleutels.

Als Adobe Creative Suite 3 nog steeds een foutmelding weergeeft, kunt u de rechten voor de bewuste registersleutel onderzoeken. Soms zorgt het hernoemen van de sleutel ervoor dat het installatieprogramma de sleutel opnieuw maakt en de machtigingen herstelt als de sleutel beschadigd is. Als u machtigingen niet kunt wijzigen en de sleutel niet hernoemen, moet u contact opnemen met Microsoft of met uw leverancier voor ondersteuning.

Oplossing 11: verwijder huidige Adobe-kleurprofielen en werk registerinstellingen bij.

Als u het Windows Installer-foutbericht 'Registratie van onderdelen bijwerken Berichttype: 2, Argument: 1 Berichttype: 2, Argument: 1' ziet, verwijdert u huidige Adobe-kleurprofielen en werkt u de machtigingen bij naar de registersleutels.(De foutmelding wordt weergegeven in de Logboeken of in het Adobe Creative Suite-installatielogboek.)

U kunt de fout verifiëren door in het installatielogboek naar return value 3 te zoeken en de fout die in het logboekbestand is vastgelegd, te verifiëren. Raadpleeg Het Adobe Creative Suite-installatielogboek voor informatie over het installatielogboek vinden en lezen.

Hieronder volgt een voorbeeld van het Adobe Creative Suite-installatielogboek of de Windows Logboeken:

UninstallColorProfilesRollback.E35C3ECB_5FDA_49E1_AB1F_D472B7CB9017 (Adobe) -*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*- BEGIN - Adobe_UninstallColorProfiles -*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*- (Adobe) UninstallColorProfiles - MSIRUNMODE_ROLLBACK (Adobe) Requesting property: CustomActionData (Adobe) Property cannot be retrieved (Adobe) No Color Profiles to manipulate (Adobe) -*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*- END - Adobe_UninstallColorProfiles -*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*- Removing ODBC components Updating component registration Message type: 2, Argument: 1 Message type: 2, Argument: 1 Action ended 13:52:26: INSTALL. Retourwaarde 3.

De administratorgroep hieronder is de standaard lokale beheerdersgroep voor Windows XP en Vista.

Let op: Bij deze procedure moet u het register van Windows bewerken. Adobe biedt geen ondersteuning voor het bewerken van het register, dat belangrijke informatie over systeem en toepassingen bevat. Maak een back-up van het register voordat u het bewerkt. Zie de Windows-documentatie voor meer informatie over het register of neem contact op met Microsoft.

U kunt twee taken uitvoeren om een back-up van uw huidige systeem en register te maken voordat u deze stappen volgt:

• Maak een herstelpunt op uw computer via Start > Programma's > Accessoires > Systeemwerkset > Systeemherstel.
  • Maak meteen een back-up van uw register nadat u de Register-editor hebt gestart door Bestand > Exporteren te kiezen. Exporteer een back-upkopie van uw register met een naam en naar een locatie die u kunt onthouden.

De oude ICC-profielen verwijderen

1. Navigeer naar \WINDOWS\system32\spool\drivers\color via Windows Verkenner.
  2. Verwijder de volgende ICC-profielen:
    • AdobeRGB1998.icc
    • AppleRGB.icc
    • ColorMatchRGB.icc
    • EuropeISOCoatedFOGRA27.icc
    • EuroscaleUncoated.icc
    • JapanColor2001Coated.icc
    • JapanColor2001Uncoated.icc
    • JapanColor2002Newspaper.icc
    • JapanWebCoated.icc
    • USSheetfedCoated.icc
    • USSheetfedUncoated.icc
    • USWebCoatedSWOP.icc
    • USWebUncoated.icc

Opmerking: mogelijk staan niet alle weergegeven bestanden in de mappen. Verwijder zoveel mogelijk bestanden die wel aanwezig zijn. Als u een ICC-profiel niet kunt verwijderen, kunt u machtigingen voor de map corrigeren. Gebruik de stappen in Oplossing 9: werk de gebruikersrechten bij naar bestanden
      als richtlijn.

3. Herhaal stap 1-2 met \Program Files\Common Files\Adobe\Color\Profiles als maplocatie.

De registersleutel bijwerken

Op Windows XP:

1. Kies Start > Uitvoeren, typ regedit in het tekstveld Openen van het dialoogvenster Uitvoeren en klik op OK.
  2. Maak een back-up van uw huidig registerbestand:
    1. In het dialoogvenster Register-editor, kies Bestand > Exporteren.
    2. Voer een naam in voor het bestand en kies de locatie.
    3. Kies Alles bij Exportbereik.
    4. Klik op Opslaan.
  3. Navigeer naar HKLM\SOFTWARE\Adobe\.
  4. Klik met de rechtermuisknop op de administratorinstellingen voor PDF's en selecteer Machtigingen.
  5. Controleer of Administrators en SYSTEM aanwezig zijn en of Volledig beheer is geselecteerd in de kolom Toestaan.
  6. Klik op Geavanceerd in het dialoogvenster Machtigingen.

Klik in het dialoogvenster Machtiging op Geavanceerd
  7. Selecteer de groep Beheerders (1), selecteer Eigenaar van subcontainers en objecten vervangen (2), klik op Toepassen (3) en selecteer het tabblad Machtigingen (4).

Opmerking: selecteer de huidige beheerdersaccount als de groep Administrators niet beschikbaar is.

Selecteer Eigenaar vervangen en klik op Toepassen
  8. Selecteer Alle machtigingen op onderliggende objecten vervangen door overneembare machtigingen van dit object (1) en klik op OK (2).

Selecteer Machtigingen voor alle onderliggende objecten opnieuw instellen... en klik op OK.
  9. Klik op OK (3) in het dialoogvenster Geavanceerde beveiligingsinstellingen. Windows stelt de rechten voor alle onderliggende objecten opnieuw in, zodat ze overeenkomen met de bovenliggende objecten.

Op Windows Vista:

1. Kies Start, typ regedit in het tekstveld Zoeken en druk op Enter.
  2. Maak een back-up van uw huidig registerbestand:

1. In het dialoogvenster Register-editor, kies Bestand > Exporteren.
    2. Voer een naam in voor het bestand en kies de locatie.
    3. Kies Alles bij Exportbereik.
    4. Klik op Opslaan.
    5. Sluit de Register-editor af.
  3. Navigeer naar HKLM\SOFTWARE\Adobe\
  4. Klik met de rechtermuisknop op de administratorinstellingen voor PDF's.
  5. Controleer of Administrators en SYSTEM aanwezig zijn en of Volledig beheer is geselecteerd in de kolom Toestaan.
  6. Klik op Geavanceerd in het dialoogvenster Machtigingen.
  7. Selecteer de groep Administrators en de optie Eigenaar van subcontainer en objecten op het tabblad Eigenaar.

Opmerking: selecteer de huidige beheerdersaccount als de groep Administrators niet beschikbaar is.
  8. Selecteer Overneembare machtigingen van het bovenliggende object mogen aan dit object worden doorgegeven op het tabblad Machtigingen. Selecteer ook Alle machtigingen op onderliggende objecten vervangen door overneembare machtigingen van dit object.
  9. Klik op OK in het dialoogvenster Geavanceerde beveiligingsinstellingen. Windows stelt de rechten voor alle onderliggende objecten opnieuw in, zodat ze overeenkomen met de bovenliggende objecten.

Als u machtigingen niet kunt wijzigen en de sleutel niet hernoemen, moet u contact opnemen met Microsoft of met uw leverancier voor ondersteuning.

Oplossing 12: contact opnemen met de technische ondersteuning van Adobe.

Als u na het uitvoeren van de bovenstaande oplossingen Creative Suite 3 nog steeds niet kunt installeren, neemt u contact op met de technische ondersteuning van Adobe. Houd de informatie van uw installatielogboek en Windows Logboeken bij de hand voor het geval de ondersteuning hierom vraagt. Raadpleeg Adobe Creative Suite-installatielogboek of Windows Logboeken voor extra informatie.

Aanvullende informatie

De Windows Logboeken en het Adobe Creative Suite-installatielogboek zijn twee hulpmiddelen waarmee u de oorzaak van het probleem kunt opsporen.

Windows Logboeken

Logboeken is een Microsoft-hulpprogramma dat informatie over fouten verzamelt die optreden terwijl u Windows gebruikt. Het Adobe Creative Suite 3-installatieprogramma gebruikt een aantal Windows-installatieprogramma's tijdens installatie van alle producten. U kunt de Windows Logboeken gebruiken om problemen met het Windows-installatieprogramma vast te stellen.

1. Start de Logboeken.
    • Op Windows XP
      1. Kies Start > Uitvoeren en typ eventvwr
      2. Klik op OK.
    • Op Windows Vista
      1. Klik op Start.
      2. Typ eventvwr in het zoekvenster en druk op Enter.
  2. Selecteer Toepassing.
  3. Zoek naar gele waarschuwingen en rode fouten in de kolom Type, waarbij MSI-installer ook in de kolom Bron wordt weergegeven.

Opmerking: Soms verwijzen deze gegevens u naar een toepassing of service die een conflict veroorzaakt met het installatieprogramma waardoor de installatie mislukt. De ondersteuning van Adobe heeft deze informatie soms nodig als u contact opneemt.

Adobe Creative Suite-installatielogboek

Het Adobe Creative Suite 3-installatielogboek bevat uitgebreide berichten over het mislukken (of slagen) van de installatie. Het logboekbestand kan u helpen sneller een diagnose van het probleem vast te stellen. Bij elke installatiepoging wordt informatie aan het vorige installatielogboek toegevoegd. U kunt het proces voor probleemoplossing eenvoudiger maken door het huidige installatielogboek te verwijderen en de installatie opnieuw uit te voeren. Het logboekbestand wordt zowel in Windows als Mac OS gemaakt. De foutberichten verschillen in opmaak vanwege de verschillende besturingssystemen.

1. Ga naar het Adobe Creative Suite 3-logboekbestand.

Map \Program Files\Common Files\Adobe\Installers.
  2. Decomprimeer het Adobe Creative Suite 3-logboekbestand.

Belangrijk: het logboekbestand wordt gearchiveerd met het comprimeerprogramma gzip en vereist een decomprimeerprogramma zoals Winzip of WinRAR.

Opmerking over namen van logboekbestanden:
    • Het logboekbestand voor Creative Suite 3 Design Premium is bijvoorbeeld 'Adobe Creative Suite 3 Design Premium 1.0.log.gz'.
  3. Doorzoek de logboekbestanden op de volgende, hoofdlettergevoelige trefwoorden: FATAL, DEBUG, ERROR en Return Value 3 (alleen Windows).
    Als het logboekbestand een of meer van de volgende foutberichten bevat, probeert u oplossingen 1-5 en vervolgens de oplossing die naast het foutbericht wordt weergegeven:

Hulpprogramma's voor controle van de vaste schijf

U kunt schijfhulpprogramma's gebruiken om de integriteit van de vaste schijf te controleren. Beschadigde sectoren, kruislings gekoppelde bestanden of andere bestandsbeschadigingen kunnen installatiefouten veroorzaken. Voer deze hulpprogramma's uit om problemen met de vaste schijf op te sporen of op te lossen.

Schijfdefragmentatie

Schijfdefragmentatie voor Windows is ontworpen om toegangssnelheid te verhogen (en soms de hoeveelheid beschikbare ruimte te verhogen). Schijfdefragmentatie herschikt de bestanden die op een schijf zijn opgeslagen, zodat ze aaneengesloten blokken opslagruimte innemen.

Schijfdefragmentatie starten:

1. Klik op Start > Alle programma's > Accessoires > Systeemwerkset > Schijfdefragmentatie.
  2. Selecteer de primaire vaste schijf en klik op Defragmenteren.

Chkdsk

Chkdsk is een opdrachtregelhulpprogramma dat uw vaste schijf kan controleren op fouten en beschadigde sectoren. De schakeloptie 'f' is ontworpen om te scannen en de gevonden fouten te herstellen.

Chkdsk starten

• Windows XP
    1. Selecteer Start > Uitvoeren.
    2. Typ cmd en klik op OK.
    3. Typ chkdsk /f en druk op Enter.
    4. Typ exit en druk op Enter wanneer de scan is voltooid.
  • Windows Vista
    1. Kies Start > Programma's > Accessoires.
    2. Klik met de rechtermuisknop op de opdrachtprompt en selecteer Uitvoeren als beheerder.

Opmerking: Volg de UAC-dialoogvensters op het scherm, indien weergegeven, om het proces toe te staan. Verstrek een beheerdersaccount en -wachtwoord, indien u daarom wordt gevraagd.

3. Typ cmd en klik op OK.
    4. Typ chkdsk /f en druk op Enter.
    5. Typ exit en druk op Enter wanneer de scan is voltooid.