Probleem: fout 'Het bestand AdobePDF.dll is vereist' treedt op bij het installeren van CS3 op 64-bits Windows

Als u probeert om Adobe Creative Suite 3 op een 64-bits-versie van Windows te installeren, geeft het installatieprogramma de volgende foutmelding: Het bestand AdobePDF.dll op de Windows Vista-cd-rom is vereist.
U kunt naar het bestand navigeren.

Bericht AdobePDF.dll vereist

Oplossing

64-bits versie van Windows Vista

Update Adobe Acrobat 8 Professional na de installatie.

1. Druk op Annuleren als de fout optreedt om het dialoogvenster te sluiten en om door te gaan met de installatie.
  2. Installeer de Microsoft Hot Fix zoals beschreven in het Microsoft-artikel nr. 930627 beschikbaar op http://support.microsoft.com/kb/930627.

3. Werk Acrobat bij naar versie 8.1 of nieuwer. De Acrobat-update is beschikbaar op de website van Adobe op www.adobe.com/support/downloads/.

64-bits versie van Windows 7

Pak handmatig het bestand "adobepdf.dll_64" uit het bestand data1.cab uit voordat u Acrobat installeert. Als hiernaar gevraagd wordt gaat u naar dit bestand en selecteert u dit.

1. Ga naar de map die het bestand setup.exe voor uw installatie van Acrobat 8 bevat.
  2. Zoek het bestand data1.cab en open het (soms hebt u een hulpprogramma voor comprimering van derden nodig, zoals WinZip, om het bestand uit te pakken).

3. Zoek in het bestandsoverzicht naar het bestand "adobepdf.dll_64" en kopieer dit naar uw bureaublad.
  4. Voer het installatieprogramma setup.exe uit en als de vraag verschijnt, kiest u Bladeren en selecteert u het bestand dat u naar het Bureaublad hebt gekopieerd.

Opmerking: als u het bestand niet kunt selecteren, verandert u de keuzelijst bestandstype in het dialoogvenster naar 'Alle bestanden'. Of geef het bestand de naam 'adobepdf.dll' door '_64' van de bestandsnaamextensie te verwijderen.

Aanvullende informatie

Adobe Acrobat 8 Professional is geïnstalleerd met de versies Design Premium, Design Standard en Web Premium van Creative Suite 3. Adobe heeft Adobe Acrobat 8 (Standard en Professional) getest op Microsoft Windows 64-bits besturingssystemen op een computer met een 64-bits processor, maar er zijn bekende beperkingen.

Omdat de Adobe PDF-printer niet wordt ondersteund op 64-bits besturingssystemen, wordt de 64-bits versie van de AdboePDF.dll tijdens de installatie niet uitgepakt. Daardoor kan het installatieprogramma deze niet vinden. Hoewel Acrobat is geïnstalleerd, is de Adobe PDF-printer niet geïnstalleerd. Door de bovenstaande bijwerkprocedure te volgen, wordt dit probleem opgelost.