Installatieproblemen met Adobe Creative Suite 4 of een pointproduct oplossen | Windows Vista

Dit document kan helpen bij het oplossen van problemen die het installatieprogramma voor Adobe Creative Suite 4-producten op Windows Vista onderbreken. Deze problemen kunnen zich op een groot aantal verschillende manieren manifesteren, bijvoorbeeld in de vorm van een bevroren cursor, een bevroren scherm of een foutmelding.

Systeemfouten kennen verschillende oorzaken, waaronder conflicten tussen apparaatstuurprogramma's, software, hardware en beschadigde bestandselementen. Hoewel een systeemfout wellicht alleen optreedt wanneer u met Adobe Creative Suite 4 werkt, is Adobe Creative Suite niet noodzakelijkerwijs de oorzaak. Het kan de enige toepassing zijn die zodanig veel geheugen of processorcycli gebruikt dat het probleem zich manifesteert.

Voordat u begint

Voer de onderstaande taken in de aangegeven volgorde uit. Houd bij welke stappen u uitvoert en wat het effect van elke stap is, inclusief fouten en andere problemen. Aan de hand van deze informatie kan de technische ondersteuning van Adobe u beter helpen als u een beroep op hen doet.

U moet zijn aangemeld als administrator om de meeste procedures in dit document te kunnen uitvoeren.

Belangrijk: Wanneer u bepaalde procedures in dit document uitvoert, wordt mogelijk een dialoogvenster voor gebruikerstoegangsbeheer geopend waarin u om bevestiging wordt gevraagd. Lees de informatie in dit venster om te bepalen of u wilt doorgaan. Als u het dialoogvenster annuleert, kunt u de desbetreffende probleemoplossingsstap niet voltooien.

Opmerking: De procedures in dit document zijn gebaseerd op de standaardinterface van Windows, met uitzondering van het Configuratiescherm. De stappen in dit document waarin naar het Configuratiescherm wordt verwezen, hebben betrekking op de Klassieke weergave. U kunt het Configuratiescherm weergeven in de Klassieke weergave met de desbetreffende optie aan de linkerkant van het Configuratiescherm. De stappen in dit document waarin naar het Configuratiescherm wordt verwezen, hebben betrekking op de Klassieke weergave.

In sommige procedures moet u mogelijk verborgen bestanden, verborgen mappen, of bestanden op hun volledige bestandsnaam (nclusief extensie) opzoeken, bijvoorbeeld voorbeeld_bestandsnaam.ini. Standaard worden verborgen bestanden, verborgen mappen en herkende bestandsnaamextensies niet weergegeven in Windows Verkenner.

1. Controleer of uw systeem voldoet aan de minimale vereisten.

Als uw systeem niet aan de systeemvereisten voldoet, werkt Adobe Creative Suite 4 of het pointproduct niet goed. Zie Systeemvereisten voor Adobe Creative Suite 4- of pointproducten (TechNote kb406240).

Selecteer Start > Configuratiescherm > Systeem om elementaire systeemgegevens zoals processorsnelheid en de hoeveelheid geïnstalleerd RAM te controleren.

2. Installeer actuele Windows-servicepacks en andere updates.

Raadpleeg Huidige Windows-service packs en andere updates installeren (Windows Vista) (kb405107) voor details.

3. Controleer de installatieschijven en het schijfstation.

Voert u de installatie uit vanaf schijf, controleer de installatieschijven van Adobe Creative Suite 4 dan op stof, vingerafdrukken of andere vormen van vervuiling. Veeg voorzichtig de onderzijde van de schijf af vanuit het midden naar de buitenkant met een zachte, pluisvrije doek.

Controleer of het schijfstation wel andere schijven kan lezen. Als dit niet mogelijk is, reinig dan de schijflade met een pluisvrije doek. Lukt het dan nog steeds niet, neem dan contact op met de fabrikant van de schijf.

4. Raadpleeg de knowledgebase voor documentatie over installatiefouten.

Als u tijdens het installeren een foutmelding krijgt, zoek dan in deze knowledgebase naar artikelen over dit specifieke foutbericht.

5. Voer het productinstallatieprogramma van Adobe Creative Suite 4 uit wanneer geen andere toepassingen worden uitgevoerd.

U kunt de hoeveelheid RAM-geheugen optimaliseren en de kans verkleinen dat een andere toepassing conflicteert met uw Adobe-product door alle geopende toepassingen te sluiten en het installatieprogramma opnieuw te starten: klik met de rechtermuisknop op toepassingen in de taalbalk en kies Sluiten. Als toepassingen niet kunnen worden afgesloten zoals verwacht, drukt u op Ctrl+Alt+Del om Taakbeheer te openen, selecteert u de toepassing die niet reageert en kiest u Taak beëindigen. U kunt ook niet-essentiële processen sluiten op het tabblad Processen van Taakbeheer.

6. Start op in de schone modus

U kunt potentiële conflicten voor het opstartvolume voorkomen door de computer op te starten in de schone modus en vervolgens te proberen uw Adobe Creative Suite 4-product opnieuw te installeren. Zie Problemen oplossen door Windows Vista of Windows 7 schoon op te starten op de ondersteuningswebsite van Microsoft.

7. Installeer het Creative Suite 4-product vanaf de desktop

Systeemonderdelen kunnen conflicteren met het installatieprogramma voor Adobe Creative Suite en een onvolledige of mislukte installatie tot gevolg hebben. Systeemonderdelen omvatten talloze hardware- en software-apparaten zoals dvd-roms, stuurprogramma's voor apparaten en hulpprogramma's voor virusbescherming. U kunt dergelijke conflicten voorkomen door Adobe Creative Suite te installeren vanaf het bureaublad. Zie Adobe Creative Suite 4 of pointproducten vanaf het bureaublad installeren (Windows XP en Windows Vista) (kb403963.)

8. Installeer het Adobe Creative Suite 4-product vanaf een nieuwe gebruikersaccount.

Gebruikersaccounts kunnen beschadigd raken en voorkomen dat het installatieprogramma toegang kan verkrijgen tot de benodigde bestanden en mappen of deze bestanden en mappen kan maken. Maak een nieuwe account met beheerdersrechten, log in met deze account en voer het installatieprogramma opnieuw uit. Zie Een nieuw gebruikersaccount maken in Windows Vista op de ondersteuningswebsite van Microsoft.

9. Schakel Gebruikersaccountbeheer uit.

Zie Gebruikersaccountbeheer uitschakelen (Windows Vista) (kb404888).

10. Optimaliseer de verwerking van tijdelijke bestanden door Windows Vista.

Werkgegevens worden door Windows en toepassingen opgeslagen in tijdelijke bestanden (met de extensie .tmp) op de harde schijf. Als er te veel tijdelijke bestanden zijn, bestaat het risico dat de prestaties van Windows of toepassingen achteruitgaan, vooral als het om verouderde bestanden gaat. Zie Tijdelijke bestanden verwijderen met het hulpprogramma Schijfopruiming (Windows Vista) (kb404917).

11. Bekijk de fouten in het installatielogboek.

Het installatieprogramma van Adobe Creative Suite 4 legt de uitgevoerde acties vast in een logboek. Met deze logboeken kan worden nagegaan of bepaalde fouten tijdens een installatie zijn opgetreden. Zie Installatieproblemen oplossen met installatielogboeken van Creative Suite 3 en 4 (kb400593).

12. Installeer Adobe Creative Suite 4 op een andere computer.

Probeer Adobe Creative Suite 4 te installeren op een andere computer om te bepalen of het probleem uniek is voor uw computer. Als u Adobe Creative Suite 4 op een andere computer kunt installeren, neemt u contact op met de fabrikant van de computer.

13. Raadpleeg de gebruikersforums van Adobe.

U kunt zien of andere Adobe-klanten een soortgelijk probleem hebben door de Adobe-community te raadplegen. Als andere gebruikers hetzelfde probleem hebben ervaren, kan de ondersteuning van Adobe het probleem mogelijk dupliceren en onderzoeken.