Overlays voor schuifbare frames

U kunt een schuifbaar frame maken waarmee gebruikers kunnen schuiven om meer inhoud weer te geven. Dit is bijvoorbeeld handig als u een receptenpagina maakt met instructies en een lijst met ingrediënten. Gebruikers kunnen dan met een veeggebaar alle instructies of de volledige lijst met ingrediënten weergeven, zonder dat ze naar de volgende pagina hoeven te gaan.

De beginweergave voor schuifbare inhoud is standaard de linkerbovenhoek van het containerframe. U wijzigt de beginweergave echter zodat deze is gebaseerd op de locatie van het inhoudsframe.

U kunt alle interactieve overlays aan schuifbare frames toevoegen (zie Interactieve overlays insluiten). De voorgaande methode voor het maken van schuifbare frames met behulp van lagen wordt niet meer ondersteund.

 1. Als u een verticaal schuifbaar frame wilt maken, maakt u een inhoudsframe en een containerframe.

  • Het inhoudsframe kan een tekstframe, een afbeelding of een groep objecten zijn.

  • In het inhoudsframe kunt u elk gewenst interactief object opnemen, uitgezonderd een presentatie. Voeg de interactieve objecten als verankerde objecten toe aan het tekstframe of groepeer interactieve objecten met andere objecten.

 2. Verplaats het inhoudsframe naar het beginweergavegebied ten opzichte van het containerframe.

  Als u de standaardinstellingen gebruikt, wordt het inhoudsframe uitgelijnd op de linkerbovenhoek van het containerframe. U kunt de documentlocatie van het inhoudsframe echter gebruiken om de beginweergave te bepalen.

 3. Selecteer het inhoudsframe en kies Bewerken > Knippen.

  Om onregelmatig gedrag te voorkomen, moet u ervoor zorgen dat de inhoud in het lay-outpaginagebied en niet op het plakbord wordt weergegeven.

 4. Selecteer het containerframe en kies Bewerken > Plakken in.

  Opmerking:

  Wanneer u het inhoudsframe in het containerframe plakt, gaat de actie van alle knoppen met een MSO-statusactie verloren. Selecteer de knop en voeg de actie weer toe. (De selectieknoppen in de werkbalk zijn bijzonder handig voor het selecteren van verborgen knoppen. Het deelvenster Lagen is een andere manier om geneste objecten te selecteren.)

 5. Open het deelvenster Overlays/Folio Overlays terwijl het containerframe nog is geselecteerd. Klik op het tabblad Schuifbaar frame en geef vervolgens deze opties op.

  Schuifrichting

  Kies Automatisch detecteren om de schuifrichting te bepalen op basis van de hoogte en breedte van het containerframe en het inhoudsframe. Als de hoogte van de frames overeenkomt maar de breedte afwijkt, schuift de inhoud alleen horizontaal. Om ervoor te zorgen dat de inhoud slechts in één richting schuift, zelfs als het containerframe smaller en korter is dan het inhoudsframe, kiest u Horizontaal of Verticaal. De opties Horizontaal en Verticaal werken hetzelfde als Automatisch detecteren.

  Schuifindicaties

  Selecteer Verbergen als u geen schuifbalken wilt weergeven tijdens het schuiven.

  Oorspronkelijke positie van de inhoud

  Selecteer Linksboven om als beginweergave het inhoudsframe uit te lijnen op de linkerbovenhoek van het containerframe. Selecteer Documentpositie gebruiken om de locatie van het inhoudsframe als beginweergave te gebruiken.

  Indeling voor exporteren in PDF-artikelen

  Als uw schuifbare frame verschijnt een artikel dat gebruikmaakt van PDF-indeling, kunt u kiezen voor Bitmap of Vector. Vector is vooral handig als u één folio voor zowel SD als HD iPads of HD iPhones maakt. De optie Vector biedt scherpere tekst bij weergave van het folio op een HD iOS-apparaat, maar het laden duurt even. Voor de beste resultaten gebruikt u Vector voor schuifbare kaders met veel tekst, en Raster voor schuifbare kaders op basis van afbeeldingen, of bij het maken van afzonderlijke weergaven voor SD- en HD iOS-apparaten. Wanneer u Rasterafbeeldingen selecteert, wordt de schuifbare kaderinhoud opnieuw berekend voor een resolutie van niet meer dan 72 ppi.

Opmerking:

Gebruik de gratis app DPS Learn om voorbeelden weer te geven van schuifbare frames, waaronder geneste schuifbare frames en effecten met uitschuiftabs.

 Adobe

Krijg sneller en gemakkelijker hulp

Nieuwe gebruiker?