Uitgaande SMB-oproepen zijn opgemerkt in Dreamweaver tijdens het gebruik van protocol-relatieve URL's.

Probleem: Dreamweaver probeert enkele uitgaande SMB-oproepen uit te voeren tijdens het gebruik van protocol-relatieve URL's

In sommige gevallen zijn er uitgaande SMB-oproepen (Server Message Block) van Dreamweaver tijdens het gebruik van protocol-relatieve URL's. 

Omgeving

Dreamweaver 19.0 op alle ondersteunde besturingssystemen. 

Beschrijving van probleem

Dit probleem doet zich voor wanneer u HTML-/PHP-documenten hebt, met protocol-relatieve URL's, om naar andere bronnen in het document te verwijzen.

Wanneer de HTML-/PHP-documenten worden geïmplementeerd, wordt het HTML-bestand geopend via het HTTP- of HTTPS-protocol, waardoor de protocol-relatieve URL's ook via http:// of https:// kunnen worden geopend. 

Wanneer ze echter lokaal in Dreamweaver werken, staan de bestanden op een lokale schijf. Het HTML-document wordt als file://path in de browsercomponent (Chromium Embedded Framework) geladen, wat ertoe leidt dat de andere protocol-relatieve URL's als file:// worden geïnterpreteerd. Zo kan een URL die lijkt op //api.company.com worden geïnterpreteerd als file://api.company.com met als gevolg onverklaarbare uitgaande SMB-oproepen. 

Tussenoplossing

Gebruik de protocolgekwalificeerde URL's in het HTML-document. Gebruik bijvoorbeeld https://api.company.com in plaats van //api.company.com.

Adobe-logo

Aanmelden bij je account