Fout: "SVN:155021. U kunt dit bestand niet bijwerken door gebruik te maken van de integratie van Subversion met Dreamweaver..." | Dreamweaver CS4

Probleem

Wanneer u verbinding maakt met een Subversion-server in Dreamweaver CS4, wordt het volgende foutbericht weergegeven:

SVN: #155021. U kunt dit bestand niet bijwerken door gebruik te maken van de Subversion-integratie van Dreamweaver omdat een nieuwere Subversion-clienttoepassing op uw computer de Subversion-metagegevens van het bestand heeft bijgewerkt. Meer informatie over dit probleem kunt u vinden op http://www.adobe.com/go/dw_svn_en.

Het foutbericht verschijnt ook in een modaal dialoogvenster of in het logboek voor bestandsoverdracht op de achtergrond.

Oplossing

Voer het conversiescript voor de Dreamweaver-extensie uit.

Om de compatibiliteit van de Subversion 1.4.5-clientbibliotheek te herstellen, voert u het conversiescript uit. Deze is ingepakt in een Dreamweaver-extensie.

De extensie activeert een Python-script, dus zorg ervoor dat de Python-scriptinterpreter op uw lokale computer is geïnstalleerd. Zie Python in Windows installeren hieronder voor meer informatie.

Opmerking: Python wordt geïnstalleerd als onderdeel van de standaardinstallatie op Mac OS X.

Belangrijk: U kunt uw site binnen Dreamweaver nog steeds wijzigen. Dit probleem doet zich alleen voor wanneer u probeert uw site te synchroniseren met de Subversion-server. Het probleem heeft geen invloed op andere gebruikers op uw computer, aangezien de wijziging in de metagegevens lokaal voor uw computer geldt. Dreamweaver kan echter pas interactie met de server hebben als u het conversiescript uitvoert.

 1. Sluit Dreamweaver af.
 2. Download de Adobe Dreamweaver-extensie (Engels).

  Opmerking: Er zijn extra talen beschikbaar om te downloaden in de sectie Extra talen onderaan dit document.
 3. Start de Adobe Extension Manager CS4.  OPMERKING
  :
  In Windows Vista en Windows 7 is het noodzakelijk de Extension Manager uit te voeren als beheerder om de resterende stappen te voltooien. Dit doet u door met de rechtermuisknop op het Adobe Extension Manager CS4-pictogram en Als administrator uitvoeren te kiezen.

   

 4. Klik op Installeren.
 5. Selecteer de gedownloade extensie en klik op Openen.De geïnstalleerde extensie wordt als volgt weergegeven in Extension Manager CS4:

   

 6. Sluit de Extension Manager af.
 7. Start Adobe Dreamweaver.
 8. Klik op Commands > Subversion Compatibility

 9. Klik op OK om uw site te converteren. U ziet het volgende bericht wanneer het conversiescript is voltooid:

 10. Vernieuw uw site.

Opmerking: U kunt het script op elk moment uitvoeren. Als u uw lokale site opnieuw hebt aangeraakt met een ander Subversion-clientprogramma, herhaalt u stap 8 tot en met 10.

Aanvullende informatie

Subversion-ontwikkeling biedt een script dat de metagegevens van de Subversion-versie van de site converteert naar 1.4.x, dat compatibel is met Dreamweaver.

Python installeren in Windows.

Installeer dit in Windows voordat u Subversion-conversie uitvoert.

 1. Voer het installatieprogramma uit en volg de instructies op het scherm.
 2. Start de computer opnieuw op.
 3. Voer de bovenstaande oplossing uit.

Geïnstalleerde bestanden

De extensie gebruikt een Python-script dat Subversion biedt om de metagegevens van uw lokale site te converteren. (Zie http://subversion.tigris.org/faq.html#working-copy-format-change voor meer informatie.) Extension Manager installeert twee bestanden in uw gebruikersmap. De eerste is het Python-script (change-svn-wc-format.py). Het andere bestand is de code van de extensie, die wordt gebruikt om het script rechtstreeks vanuit Dreamweaver (DWSVNConvert.htm) uit te voeren. Nadat de extensie is uitgevoerd, wordt er ook een uitvoerbestand gemaakt met conversielogboekberichten (change-svn-wc-format.output.txt). Als er zich tijdens de conversie een probleem voordoet, worden de fouten geregistreerd in het uitvoerbestand.

De extensie wordt op de volgende locaties in de hoofdmap geïnstalleerd:

 • In Windows: Documents and Settings/<username>/Application Data/Adobe/Dreamweaver CS4/en_US/Configuration/commands/DWSVNConvert
 • In Mac OS: <username>/Library/Application Support/Adobe/Dreamweaver CS4/en_US/Configuration/commands/DWSVNConvert

Windows-padsysteem en Python

Het Python-script werkt niet goed zonder dat de PATH-variabele is ingesteld op Windows. Dit wordt niet door het Python-installatieprogramma gedaan. Bewerk de omgevingsvariabelen in Windows om deze variabele te wijzigen.

 1. Windows-systeemeigenschappen.
 2. Klik op Omgevingsvariabelen op het tabblad Geavanceerd.
 3. Voeg in Systeemvariabelen het pad waar u Python hebt geïnstalleerd toe aan de variabele Path (bijvoorbeeld "C:\Python25"). Voeg een puntkomma toe aan het pad als er geen puntkomma staat (bijvoorbeeld ";C:\Python25").

Aanvullende informatie

Het gebruik van Adobe Dreamweaver en een andere Subversion-client op dezelfde computer kan ervoor zorgen dat uw site geen interactie heeft met de Subversion-server.

Clientsoftware van derden kan de Subversion-metagegevens van uw lokale site bijwerken naar een nieuwere clientversie, die niet wordt ondersteund door Adobe Dreamweaver CS4.

Subversion-clients van derden kunnen zijn:

 • TortoiseSVN
 • SmartSVN
 • Subclipse

U vindt extra clients op Apache Subversion.

Voorbeeld

U gebruikt Adobe Dreamweaver CS4, dat de Subversion-client libs 1.4.5 ondersteunt. En u gebruikt TortoiseSVN (1.5.x), dat clientversie 1.5 ondersteunt, op dezelfde computer. Zodra u uw lokale site aanraakt met TortoiseSVN (bijvoorbeeld een bestand indient), worden de lokale Subversion-metagegevens van uw site geconverteerd naar versie 1.5. Als gevolg van deze conversie kan Dreamweaver geen interactie meer hebben met de Subversion-server. De nieuwere indeling van de Subversion-client is niet terugwaarts compatibel met de 1.4-indeling, die wordt ondersteund door Dreamweaver.

 

 Adobe

Krijg sneller en gemakkelijker hulp

Nieuwe gebruiker?