Met ingang van 11 december 2017 wordt Adobe Drive CC beëindigd. Op deze pagina vind je meer informatie over het beleid voor beëindiging en Adobe Drive CC en van de ondersteuning ervan.

Wat betekent beëindiging?

Nadat Adobe Drive is beëindigd, zal Adobe:

• Geen toegang meer bieden tot de installatieprogramma's van Adobe Drive.
  • Geen functieverbeteringen bieden.
  • Geen bugfixes uitbrengen.
  • Geen problemen oplossen of ondersteuning bieden.

Waarom voert Adobe deze wijziging door?

Adobe Drive CC is niet compatibel en wordt niet ondersteund bij gebruik in workflows met versie CC 2017 of hoger van veel Adobe-applicaties. Dit geldt voor de desktop-applicaties Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe InCopy en Adobe Bridge. Zie Adobe Drive CC is niet compatibel with Creative Cloud 2017 desktop-apps.

Adobe Drive CC en latere versies kunnen niet worden geïnstalleerd in macOS Sierra en latere versies van macOS. Zie Adobe Drive en Sierra | macOS 10.2.

Het besluit om de oplossing Adobe Drive te beëindigen maakt deel uit van onze strategie om Creative Cloud-gebruikers geïntegreerd beheer van middelen te bieden op een manier die past bij de huidige trends in het beheer van digitale middelen (DAM) en die de beste technologieën en ontwerpen voor de gebruikerservaring gebruikt.

Is er een andere oplossing van Adobe beschikbaar die de oplossing Adobe Drive vervangt en die compatibel is met Middelen voor Adobe Experience Manager?

Klanten met Middelen voor Adobe Experience Manager kunnen de desktop-app van Adobe Experience Manager gebruiken.

Als ik Adobe Drive gebruik met een oplossing van derden voor het beheer van digitale middelen, met wie moet ik dan contact opnemen om te kijken welke mogelijkheden ik heb?

Neem rechtstreeks contact op met de leverancier van de oplossing voor het beheer van digitale middelen.

Is er ondersteuningsmateriaal beschikbaar als ik besluit Adobe Drive nog een tijdje te blijven gebruiken?

Met wie kan ik contact opnemen voor meer informatie?

Als deze veelgestelde vragen geen antwoord geven op al je vragen, kun je contact opnemen met de klantenondersteuning van Adobe.