Adobe Drive CC is niet compatibel en wordt niet ondersteund bij gebruik in workflows met CC 2017 of latere versies van de desktopapps Photoshop, Illustrator, InDesign, InCopy en Adobe Bridge.

Adobe Drive werkt nog steeds met vorige versies van de ondersteunde CC-desktopapps.

Voorbeelden van bekende problemen

• Het inchecken van beheerde bestanden vanuit de CC 2017-desktopapps mislukt (loopt vast of bestanden worden niet ingecheckt)
  • Wanneer middelen offline bewerkt worden, worden desktopapps onverwachts afgesloten
  • Kan geen verbinding maken met een DAM bij opnieuw opstarten van uw computer

Tussenoplossing

Wanneer u een nieuwe Creative Cloud 2017-app installeert, worden de vorige versies van de app op uw computer standaard verwijderd. Als u wilt overstappen op de CC 2017-desktopapps en Adobe Drive wilt blijven gebruiken, kunt u kiezen of u de vorige versies van de toepasselijke van CC-desktopapps geïnstalleerd wilt houden. Hiervoor klikt u in de Creative Cloud-desktopapp op Geavanceerde opties en schakelt u het selectievakje Oude versies verwijderen uit in het dialoogvenster voor updatebevestiging.