Dit probleem komt alleen voor op computers die zijn opgewaardeerd naar het besturingssysteem Windows 10 vanaf een eerdere versie van Windows. Het probleem treedt niet op als Windows 10 is geïnstalleerd nadat het schijfstation is geformatteerd.

Elements-apps lopen vast bij opstarten

In sommige gevallen kunnen Photoshop Elements, Adobe Premiere Elements en Elements Organizer niet worden uitgevoerd op computers die zijn opgewaardeerd naar Windows 10. De toepassingen lopen vast wanneer u ze probeert te starten.

Oplossingen

Visual C++ Redistributable for Visual Studio 2012 installeren

1. Download en installeer Visual C++ Redistributable for Visual Studio 2012 vanaf de Microsoft-site.

2. Start uw computer opnieuw op.

3. Start Photoshop Elements, Adobe Premiere Elements of Elements Organizer.

Alle Adobe-toepassingen verwijderen en opnieuw installeren

1. Verwijder alle Adobe-producten van uw computer.

2. Installeer alle toepassingen opnieuw.

3. Start het systeem opnieuw op.

4. Start Photoshop Elements, Adobe Premiere Elements of Elements Organizer.

Adobe Premiere Elements loopt vast bij het opstarten met een fout in het weergavestuurprogramma

Wanneer u een upgrade uitvoert naar Windows 10 en probeert Adobe Premiere Elements te starten, loopt de app vast en geeft het weergavestuurprogramma een fout weer.

Weergavestuurprogramma niet compatibel
Fout in weergavestuurprogramma

Oplossingen

Weergavestuurprogramma bijwerken

1. Klik met de rechtermuisknop op de knop Start in de linkerbenedenhoek van het scherm en selecteer Apparaatbeheer.

2. Vouw Beeldschermadapters uit.

Beeldschermadapters
  3. Klik met de rechtermuisknop op het weergavestuurprogramma en selecteer Stuurprogramma bijwerken.

4. Wanneer de update is voltooid, start u de computer opnieuw op.

5. Start Adobe Premiere Elements.

Verifieer of het probleem wordt veroorzaakt door het weergavestuurprogramma

1. Klik met de rechtermuisknop op de knop Start in de linkerbenedenhoek van het scherm en selecteer  Opdrachtprompt (administrator).

2. Navigeer naar de map waar Adobe Premiere Elements is geïnstalleerd. De installatielocatie is meestal:

C:\Program Files\Adobe\Adobe Premiere Elements 2018

3. Typ gpusniffer.exe en druk op Enter.

gpusniffer
  4. Als de uitvoer geen informatie over de grafische kaart biedt, is er mogelijk een probleem met het weergavestuurprogramma. Ga naar de website van het weergavestuurprogramma en gebruik de beschikbare opties om de stuurprogramma's te vinden en bij te werken.

5. Start de computer opnieuw op wanneer de update is voltooid.

6. Start Adobe Premiere Elements.

Weergavestuurprogramma opnieuw inschakelen

1. Klik met de rechtermuisknop op de knop Start in de linkerbenedenhoek van het scherm en selecteer Apparaatbeheer.

2. Vouw Beeldschermadapters uit.

Beeldschermadapters
  3. Klik met de rechtermuisknop op het weergavestuurprogramma en selecteer Uitschakelen.

4. Start Adobe Premiere Elements.

5. Ga naar Apparaatbeheer, klik met de rechtermuisknop op het weergavestuurprogramma en selecteer Inschakelen.

Het weergavestuurprogramma terugzetten

1. Klik met de rechtermuisknop op de knop Start in de linkerbenedenhoek van het scherm en selecteer Apparaatbeheer.

2. Vouw Beeldschermadapters uit.

Beeldschermadapters
  3. Klik met de rechtermuisknop op het weergavestuurprogramma en selecteer Eigenschappen.

4. Selecteer het tabblad Stuurprogramma en klik op Vorig stuurprogramma.

5. Start de computer opnieuw op wanneer het terugzetten is voltooid.

6. Start Adobe Premiere Elements.

Adobe Premiere Elements loopt vast bij opstarten

Wanneer u een upgrade uitvoert naar Windows 10 en probeert Adobe Premiere Elements te starten, loopt de app vast.

Oplossing

De map met toepassingsgegevens resetten

1. Sluit Adobe Premiere Elements.

2. Klik met de rechtermuisknop op de knop Start in de linkerbenedenhoek van het scherm en typ%appdata%.

3. Ga naar Adobe > Premiere Elements en wijzig de naam van de map 16.0 naar 16.0.oud.

4. Start Adobe Premiere Elements.