Verbeteringen in Adobe Creative Cloud voor bedrijfslidmaatschappen (team- en ondernemingsaccounts)

Adobe brengt verbeteringen aan in Creative Cloud voor teams en Creative Cloud voor ondernemingen om je organisatie meer controle te geven over inhoud die is opgeslagen in Creative Cloud. De wijzigingen geven je ook meer flexibiliteit bij het opslaan van bestanden en een versiegeschiedenis ter ondersteuning van creatieve samenwerking tussen je teams.

Voor gebruikers die meerdere lidmaatschappen hebben gekoppeld aan hetzelfde e-mailadres, introduceren we profielen tijdens de aanmelding om ze te helpen de inhoud van individuele en bedrijfslidmaatschappen beter te beheren.

Hier volgen enkele belangrijke verbeteringen:

Je bedrijf kan assets gemakkelijker overzetten

We maken het voor je organisatie gemakkelijker om de bestanden van een gebruiker over te zetten vanuit de Creative Cloud-opslag naar een ander account wanneer die gebruiker uit je Creative Cloud-bedrijfslidmaatschap wordt verwijderd, bijvoorbeeld wanneer de gebruiker het bedrijf verlaat. 

Flexibeler opslag met samengevoegde quota

Voorheen werd Adobe-opslagruimte toegewezen per licentie met een opslaglimiet. Wanneer een organisatie bijvoorbeeld 50 Creative Cloud-licenties had aangeschaft, werd aan elke licentie de hoeveelheid opslagruimte toegewezen waarop die licentie recht geeft. Gebruikers die hun limiet bereikten, moesten inhoud verwijderen of hun organisatie moest meer opslagruimte aanschaffen, zelfs als andere gebruikers niet hun volledige quota gebruikten.

Bij deze update wordt de toewijzing nu gebaseerd op de totale aangeschafte opslagruimte in plaats van per licentie. Dus als een organisatie 50 Creative Cloud-licenties aanschaft, krijgt iedere gebruiker nog steeds de toegestane hoeveelheid opslagruimte, maar kan iedere gebruiker nu zijn of haar toegewezen opslagruimte overschrijden mits de organisatie de totale hoeveelheid toegewezen opslagruimte niet heeft overschreden. 

Betere controle over en delen via Creative Cloud Libraries

Met Creative Cloud Libraries kun je creatieve assets vastleggen, organiseren en delen met je team. Met de nieuwste verbeteringen kun je ervoor kiezen om bibliotheken op te slaan in de Creative Cloud-opslag van je organisatie, waarna ze onmiddellijk toegankelijk zijn voor alle andere gebruikers met hetzelfde bedrijfslidmaatschap. Zo kan het team op efficiënte wijze de creatieve consistentie handhaven en ervoor zorgen dat de assets binnen het bedrijf blijven. Teambibliotheken kunnen ook worden gedeeld met een onbeperkt aantal deelnemers, zowel binnen als buiten de organisatie.

Langere versiegeschiedenis

Je kunt eerdere versies van clouddocumenten en Creative Cloud-bestanden nu nog 180 dagen bekijken of terugzetten.

Inhoud beheren tussen profielen als je meerdere lidmaatschappen met hetzelfde e-mailadres hebt

We raden je aan verschillende e-mailadressen te gebruiken voor individuele en bedrijfslidmaatschappen of voor meerdere bedrijfslidmaatschappen. Als je echter hetzelfde e-mailadres gebruikt voor meerdere lidmaatschappen, hebben we bij het aanmelden profielen geïntroduceerd om je te helpen je inhoud beter te beheren tussen individuele en bedrijfslidmaatschappen. Je kunt selecteren welk profiel je wilt gebruiken wanneer je je aanmeldt bij je Adobe-account.

Om deze nieuwe voordelen te kunnen bieden, upgraden we het opslagmodel voor het bedrijfslidmaatschap van je organisatie. Voor deze upgrade moet je je afmelden bij je Creative Cloud-apps. Als je de beheerder bent, kun je in de Admin Console enige downtime ondervinden buiten kantooruren. Neem bij vragen contact op met de klantenservice van Adobe.

Denk eraan dat de hierboven beschreven functies geleidelijk zullen worden geïntroduceerd in verschillende landen en bedrijfslidmaatschappen, waardoor het tijdstip en de exacte functionaliteit kunnen verschillen.

 Adobe

Krijg sneller en gemakkelijker hulp

Nieuwe gebruiker?