Probleemoplossing en Help

Algemene vragen

Welke opties voor volumelicenties zijn beschikbaar voor Adobe-producten?

Aanschafprogramma's van Adobe bieden opties om Adobe-producten voor uw hele organisatie te kopen, te beheren en te distribueren.

• Het Value Incentive Plan van Adobe biedt een goedkope, eenvoudige manier om altijd bijgewerkte versies van Creative Cloud- en Acrobat DC-lidmaatschappen in uw organisatie te distribueren. Profiteer optimaal van uw VIP-lidmaatschap met VIP Select.
  • Als u zich in de Volksrepubliek China bevindt, raadpleegt u deze lijst met algemene vragen over lidmaatschapslicenties via het Value Incentive Plan (VIP).

Wat is Creative Cloud voor ondernemingen?

Lees dit document voor een overzicht van Creative Cloud voor ondernemingen van Adobe.

Kan ik beheerders met andere rollen instellen in de Admin Console?

Met behulp van de Adobe Admin Console kunnen organisaties een flexibele beheerdershiërarchie definiëren voor gedetailleerd toegangs- en gebruiksbeheer van Adobe-producten.

Kan ik eenmalige aanmelding gebruiken om toegang te krijgen tot Adobe-producten en -services?

De Adobe Admin Console biedt een methode voor gebruikers in ondernemingen om zich bij ondernemingsproducten van Adobe te verifiëren met hun bestaande systemen voor identiteitsbeheer door middel van integratie met identiteitsbeheersystemen die eenmalige aanmelding ondersteunen. Meer informatie over het plannen en configureren van eenmalige aanmelding in uw organisatie.

Worden de bestanden van mijn organisatie beveiligd en versleuteld?

Alle bestanden en middelen in Creative Cloud en Document Cloud worden versleuteld. Voor aanvullende controle- en beveiligingslagen kunt u Adobe desgewenst een specifieke versleutelingssleutel laten genereren voor enkele of alle domeinen binnen uw organisatie.

Admin Console

Hoe ga ik aan de slag met de Admin Console?

De Admin Console vormt het hart van de actie. U moet een e-mail hebben ontvangen waarin u wordt uitgenodigd om als beheerder lid te worden van uw organisatie. Accepteer de uitnodiging voordat u naar de Admin Console gaat. Als u de uitnodiging al hebt geaccepteerd, kunt u aan de slag gaan. Nog geen ondernemingsbeheerder? Lees hoe u zich aanmeldt met een Enterprise ID.

Wat zijn de verschillende beheerdersrollen die beschikbaar zijn in de Admin Console?

Met behulp van de Adobe Admin Console kan uw organisatie een flexibele beheerdershiërarchie definiëren voor gedetailleerd toegangs- en gebruiksbeheer van Adobe-producten.

Hoe beheer ik gebruikers en producten in de Admin Console?

Met Gebruikersbeheer kunt u gebruikersaccounts maken, zoeken, bijwerken en verwijderen. Deze gebruikersaccounts geven de eindgebruikers in uw organisatie recht op Adobe-producten en -services.

Uw organisatie koopt Adobe-lidmaatschappen voor ondernemingen die toegang bieden tot verschillende Adobe-producten en -services. Meer informatie over hoe u het gebruik van deze lidmaatschappen en services nauwkeurig regelt.

Is er een manier waarop ik de status van Adobe-services kan controleren en meer informatie kan vinden over de geplande onderhoudsgebeurtenissen?

U kunt realtime- en historische gegevens bekijken over de systeemprestaties en beschikbaarheid van Adobe-services.

Identiteit

Welke identiteitstypen worden ondersteund?

Adobe maakt gebruik van een onderliggend identiteitsbeheersysteem om gebruikers te verifiëren en te machtigen. U moet de gebruikersidentiteiten plannen en daarna instellen op basis van de vereisten van uw onderneming. U kunt kiezen uit Adobe ID's, Enterprise ID's en Federated ID's.

Hoe maak ik Enterprise ID's?

Eindgebruikers kunnen geen Enterprise ID's maken. Alleen beheerders kunnen gebruikers toevoegen aan hun organisatie.

Ondersteunt de Admin Console eenmalige aanmelding?

De Admin Console ondersteunt diverse identificatiemethoden voor gebruikers, waaronder Federated ID/eenmalige aanmelding. De identificatiemethode kan worden geïntegreerd met diverse SAML2.0-compatibele identiteitsproviders.

Meer informatie over hoe gebruikers in ondernemingen zich bij ondernemingsproducten van Adobe verifiëren met hun bestaande systemen voor identiteitsbeheer door middel van integratie met identiteitsbeheersystemen die eenmalige aanmelding ondersteunen.

Kan ik taken voor gebruikersbeheer automatiseren?

De tool Gebruikerssynchronisatie biedt een eenvoudige manier om gebruikers vanuit uw bestaande adreslijstservices (zoals Microsoft Active Directory) te synchroniseren met de Adobe Admin Console. De eenvoudige, op Python gebaseerde open-sourcetool Gebruikersynchronisatie kunt u via een download of fork op GitHub ophalen.

De API voor gebruikersbeheer biedt toegang tot de Adobe-gebruikersaccounts die zijn gekoppeld met uw organisatie. U kunt deze API integreren in de administratieve applicaties en processen van uw organisatie.

Gebruikers en groepen

Hoe nodig ik gebruikers uit voor de Admin Console?

Als IT-beheerder in een onderneming kunt u gebruikersaccounts maken, zoeken, bijwerken en verwijderen met de functie Gebruikersbeheer. Deze gebruikersaccounts geven de eindgebruikers in uw organisatie recht op Adobe-producten en -services.

Hoe verleen ik licenties aan gebruikers?

Wanneer u een product van Adobe koopt, geeft een licentie u het recht de software en services van Adobe te gebruiken. Licenties worden gebruikt om de producten op computers van eindgebruikers te verifiëren en te activeren.

Wat moet ik doen wanneer ik upgrade van teams (VIP) naar ETLA?

Als u upgrade van teams (VIP) naar ETLA en wilt voorkomen dat eindgebruikers tijdelijk geen toegang hebben tot producten, moet u licenties toewijzen in de Adobe Admin Console voordat de termijn van het bestaande VIP-lidmaatschap is verstreken.