Handboek Annuleren

Je eigen lettertype toevoegen

Lees hoe je je eigen lettertypen toevoegt aan Fresco op de iPad en Fresco op de iPhone en deze beschikbaar kunt stellen voor gebruik in alle Creative Cloud-apps.

Hoewel je rechtstreeks vanuit de app toegang hebt tot duizenden lettertypen, kun je ook je eigen lettertypen toevoegen aan Fresco op de iPad en Fresco op de iPhone. Het lettertype wordt toegevoegd aan je Creative Cloud-bibliotheek en is daarna beschikbaar in alle Creative Cloud-apps. 

Je eigen lettertype toevoegen in Fresco
Gebruik je eigen lettertypen

Een lettertype rechtstreeks vanuit de app uploaden

Voer de onderstaande stappen uit als je je eigen lettertype wilt toevoegen:

1. Selecteer de tekst en doe het volgende:

  • Fresco op de iPad: Tik op het deelvenster Eigenschappen op de taakbalk. Tik in het gedeelte Tekst op de pijl naast de vervolgkeuzelijst Lettertypen.
  • Fresco op de iPhone: Tik op Lettertypen op de taakbalk.

2. Tik in de lijst met lettertypen onder Jouw lettertypen op het pictogram + en tik vervolgens op Meer toevoegen.

Je eigen lettertype toevoegen in Fresco
Je eigen lettertypen toevoegen

3. Blader door de lettertypebestanden die op je iPad of iPhone zijn opgeslagen. Nadat je de lettertypen hebt geselecteerd die je wilt toevoegen, tik je op Klaar.
Er wordt een dialoogvenster weergegeven om aan te geven dat de geselecteerde lettertypebestanden klaar zijn om te worden geüpload. Schakel het selectievakje in om te bevestigen dat je over alle benodigde rechten en licenties beschikt om deze lettertypen te uploaden, op te slaan en te openen voor je eigen gebruik in Creative Cloud.

4. Tik op Toevoegen om de lettertypebestanden te uploaden.

5. Nadat de lettertypen zijn gevalideerd en geüpload, kun je ze weergeven in de lettertypelijst in Fresco en de Creative Cloud-lettertypebibliotheek. Je lettertypen zijn nu beschikbaar voor gebruik in andere Adobe Creative Cloud-apps op de desktop en op mobiele apparaten.

Wanneer je een lettertype toevoegt vanuit de Creative Cloud desktop-app, kun je de lettertypen beheren via de optie Lettertypen > Lettertypen beheren in de zijbalk. De functie voor het beheren van lettertypen is echter nog niet beschikbaar in de mobiele Creative Cloud-app.

Onlangs geüploade lettertypen weergeven

Voer een van de volgende stappen uit als je de lettertypen wilt weergeven die je onlangs hebt toegevoegd:

  • Ga naar het gedeelte Recent in het lettertypevenster. Alle onlangs toegevoegde lettertypen worden weergegeven.
  • Tik in het gedeelte Jouw lettertypen op + en kies Toegevoegde lettertypen weergeven.

Ontbrekende lettertypen snel toevoegen

Als je een clouddocument opent dat lettertypen bevat die momenteel niet beschikbaar zijn op je apparaat, activeert Fresco automatisch Adobe Fonts op de achtergrond en wordt het ontbrekende lettertype vervangen door het lettertype dat het meest overeenkomt. Zie ook: Ontbrekende lettertypen in desktop-applicaties oplossen.

Als je het ontbrekende lettertypebestand hebt, kun je het ontbrekende lettertype direct toevoegen in Fresco op de iPad of Fresco op de iPhone.

Foutbericht over ontbrekend lettertype
Je lettertypen toevoegen en ontbrekende lettertypen vervangen

En nu verder?

Ga aan de slag met tekst en lettertypen in Adobe Fresco door tekst te maken en lettertypen te gebruiken. De interface van Adobe Fresco is intuïtief. We hopen dat je hier gemakkelijk creatief aan de slag kunt gaan.

Heb je een vraag of idee?

ask

Als je een vraag wilt stellen of een idee wilt delen, sluit je dan aan bij de Adobe Fresco-community. We horen graag van je en kijken uit naar je creaties.

 Adobe

Krijg sneller en gemakkelijker hulp

Nieuwe gebruiker?