Handboek Annuleren

Tekst toevoegen en wijzigen

Lees hoe je Adobe Fonts-lettertypen of eigen lettertypen op tekst toepast

Je kunt teksten met unieke lettertypen toevoegen en zo aantrekkelijke ontwerpen maken. Nadat je lettertypen op tekst hebt toegepast, gebruik je typografie-instellingen om de tekststijl in je illustraties aan te passen.

ondersteuning van tekstlagen en Adobe Fonts
Tekst toevoegen met het tekstgereedschap

Tekstgereedschap

Als je tekst wilt toevoegen, tik je op het tekstgereedschap en typ je de tekst met het virtuele toetsenbord.

toetsenbordwidget
Toetsenbordbediening voor widgets

Teksteigenschappen weergeven en bewerken

ondersteuning van tekstlagen en Adobe Fonts

A. Tekstlaag en teksteigenschappen B. Lijst met lettertypen C. Meer lettertypen zoeken in deze categorieën.

Je kunt de tekst en het lettertype opmaken met de teksteigenschappen die beschikbaar zijn in het gedeelte Tekst van het deelvenster Eigenschappen.

• Type lettertype: Kies een lettertype in de vervolgkeuzelijst. Je kunt bladeren door duizenden lettertypen uit Adobe Fonts die je kunt gebruiken als onderdeel van je Creative Cloud-lidmaatschap. Zie Lettertypen activeren voor meer informatie.
  • Lettertypestijl: Tik om opties voor de lettertypestijl voor het geselecteerde lettertype weer te geven en te wijzigen.
  • Tekengrootte: Geef de grootte van het lettertype op.
  • Regelafstand: Geef de afstand tussen twee regels tekst op.
  • Letterspatiëring: Geef de afstand tussen letters in de tekst op.
  • Kapitalen: Tik hierop als je alle letters in de tekst wilt omzetten in hoofdletters. Tik nogmaals om het vorige hoofdlettergebruik weer toe te passen.
  • Kleinkapitalen: Tik hierop als je alle letters in de tekst wilt omzetten in kleine hoofdletters. Tik nogmaals om het vorige hoofdlettergebruik weer toe te passen.
  • Tekst uitlijnen: Selecteer een geschikte optie om de tekst uit te lijnen.

De mogelijkheid om rechtstreeks door Adobe Fonts-lettertypen te bladeren is niet beschikbaar in Windows.

Adobe Fonts-lettertypen activeren en gebruiken

Fresco op de iPad biedt een uitgebreide typografische toolkit voor de iPad die je kunt gebruiken om het juiste lettertype voor je illustraties te kiezen.

De online lettertypebibliotheek van Adobe (Adobe Fonts) die deel uitmaakt van je lidmaatschap, biedt een zeer groot aantal lettertypen van hoge kwaliteit van honderden lettertypeleveranciers. Bekijk en activeer deze lettertypen rechtstreeks vanuit Fresco op de iPad of ga naar fonts.adobe.com.

Ontbrekende lettertypen oplossen

Als een lettertype dat in je document wordt gebruikt, niet beschikbaar is op je iPad, wordt het ontbrekende lettertype automatisch vervangen door het lettertype op je iPad dat het meest overeenkomt. Wanneer je een clouddocument opent dat lettertypen bevat die momenteel niet beschikbaar zijn op je apparaat, activeert Fresco op de iPad automatisch Adobe Fonts op de achtergrond en wordt het ontbrekende lettertype vervangen door het lettertype dat het meest overeenkomt.

En nu verder?

We hebben je op weg geholpen met tekst en lettertypen in Adobe Fresco. De interface van Adobe Fresco is intuïtief. We hopen dat je hier gemakkelijk creatief aan de slag kunt gaan.

Heb je een vraag of een idee?

ask

Als je een vraag wilt stellen of een idee wilt delen, sluit je dan aan bij de Adobe Fresco-community. We horen graag van je en kijken uit naar je creaties.