Een printer instellen

Het uiteindelijke document wordt meestal afgedrukt in Adobe® InDesign®, maar u kunt Adobe InCopy® gebruiken om concepten van uw artikelen in de drukproef-, artikel- of layoutweergave af te drukken.

Afdrukken met InCopy

InCopy-documenten worden doorgaans gekoppeld aan een InDesign-hoofddocument. Het InDesign-document is over het algemeen de uiteindelijke bron die wordt afgedrukt en veel van de functies voor het maken van afdrukken van productiekwaliteit zijn dan ook alleen beschikbaar in InDesign. Met InCopy kunt u echter wel concepten van uw artikelen in zowel de drukproefweergave, de artikelweergave als de layoutweergave afdrukken. Het afgedrukte exemplaar ziet er hetzelfde uit als het document op het scherm, afhankelijk van de weergave- en afdrukinstellingen:

  • In de drukproef- of artikelweergave wordt niet-opgemaakte tekst in een doorlopende kolom (of kolommen) afgedrukt. De tekst wordt dus niet in de layout en met de opmaakkenmerken afgedrukt.

  • Wanneer u een document in de layoutweergave afdrukt, wordt het document afgedrukt zoals het op het scherm wordt weergegeven, met kaders en alle andere pagina-elementen.

    Voor InCopy kunnen zowel Adobe PostScript®- als niet-PostScript-printers en andere soorten afdrukapparaten worden gebruikt. Als u afdrukt op een PostScript-printer, moet u ervoor zorgen dat het printerstuurprogramma met het juiste PPD-bestand (PostScript Printer Description ‑ PostScript-printerbeschrijvingsbestand) is geïnstalleerd.

Opmerking:

InCopy ondersteunt de indeling van PDF Writer niet. Als u naar PDF Writer probeert af te drukken, wordt er niet goed of erg langzaam afgedrukt.

Over printerstuurprogramma's

Met behulp van een printerstuurprogramma hebt u rechtstreeks via de toepassingen op uw computer toegang tot de functies van uw printer. Alleen als u over het juiste stuurprogramma beschikt, hebt u toegang tot alle functies die een bepaalde printer ondersteunt.

Adobe raadt altijd de nieuwste printerstuurprogramma's aan, die in de volgende tabel staan vermeld. Installeer bij problemen met een verouderd stuurprogramma het nieuwste stuurprogramma dat voor uw besturingssysteem beschikbaar is.

Besturingssysteem

Printerstuurprogramma

Windows® XP

Pscript 5 (systeemstuurprogramma)

Mac OS 10.2 (of hoger)

Ingebouwd PS-stuurprogramma voor Mac OS X

Ga voor meer informatie over aanbevolen en ondersteunde PostScript-printerstuurprogramma's, waaronder installatie-instructies, naar de Adobe-printerstuurprogramma's op de website van Adobe.

Sommige afdrukfuncties van InCopy staan in zowel het dialoogvenster Afdrukken van InCopy als in de dialoogvensters van het printerstuurprogramma. U kunt deze overlappende opties het beste in het InCopy-dialoogvenster Afdrukken instellen, omdat InCopy de opgegeven dubbele instellingen in het dialoogvenster van het printerstuurprogramma negeert. Raadpleeg de instructies in deze sectie voor het werken met overlappende opties.

Printerstuurprogramma's bieden mogelijk ondersteuning voor functies die niet in InCopy zijn opgenomen, zoals duplexafdrukken. Ondersteuning voor deze functies is afhankelijk van het geïnstalleerde stuurprogramma. Raadpleeg de leverancier van de printer voor meer informatie.

Als u instellingen voor een bepaalde printer wilt opgeven, is het goed te weten dat u via de knop Instelling in het dialoogvenster Afdrukken van InCopy toegang tot het printerstuurprogramma hebt. In Windows opent u met deze knop het dialoogvenster Eigenschappen voor de geselecteerde printer. In Mac OS opent u met deze knop het standaard Mac OS-dialoogvenster voor afdrukken.

Een PPD-bestand selecteren

Een PPD-bestand (PostScript Printer Description) heeft invloed op het gedrag van het stuurprogramma van uw specifieke PostScript-printer. Het bevat informatie over het uitvoerapparaat, zoals de lettertypen in de printer, de beschikbare mediumformaten en de afdrukstand, geoptimaliseerde rasterfrequenties, rasterhoeken, resolutie en functies voor kleurendruk. Het is belangrijk het juiste PPD-bestand te gebruiken wanneer u gaat afdrukken. Wanneer u de PPD voor uw PostScript-printer of imagesetter selecteert, staan de beschikbare instellingen voor uw uitvoerapparaat in het dialoogvenster Afdrukken. Indien nodig kunt u een andere PPD gebruiken die beter aan uw wensen voldoet. Op basis van de informatie in het PPD-bestand wordt bepaald welke PostScript-informatie bij het afdrukken naar de printer wordt verzonden.

Voor kwalitatief goede afdrukken raadt Adobe aan contact op te nemen met de leverancier van het uitvoerapparaat voor het meest recente PPD-bestand. Veel afdrukservicebureaus en drukkers beschikken over een PPD voor de imagesetters waarmee zij werken. Sla de PPD's op de locatie op die door het besturingssysteem is opgegeven. Raadpleeg de documentatie bij het besturingssysteem voor meer informatie.

  1. In Windows en in Mac OS selecteert u een PPD-bestand zoals u een printer toevoegt. De procedure waarmee u een PPD-bestand selecteert, verschilt per platform. Raadpleeg de documentatie van het besturingssysteem voor nadere instructies.

Verwante informatie

 Adobe

Krijg sneller en gemakkelijker hulp

Nieuwe gebruiker?

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX

De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX

De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online