Fout: "Dit document bevat mogelijk binaire EPS-bestanden, wat afdrukproblemen kan veroorzaken." (Adobe InDesign 2.0 - CS5)

Probleem

Wanneer u vanuit InDesign afdrukt, verschijnt de volgende fout:

"Dit document bevat mogelijk binaire EPS-bestanden, wat afdrukproblemen kan veroorzaken. Als er wordt afgedrukt, veroorzaken de binaire gegevens geen conflict tijdens het afdrukken. Wilt u het document toch afdrukken?"

Reden

Een aantal PostScript-afdrukconfiguraties bevatten modules die bepaalde tekencombinaties in binaire gegevens soms als taken interpreteren. Wanneer dit gebeurt, kan de printtaak mislukken. Het is ook mogelijk dat de binaire gegevens zelf worden afgedrukt, waardoor de printer vele pagina's met één regel van een binaire tekstreeks genereert. Wanneer de kans bestaat dat dit zal gebeuren, verschijnt de bovenstaande waarschuwing in InDesign. Het gaat hier om de volgende gevallen:

  • De taak bevat een geplaatst EPS-bestand dat een %%DocumentData-opmerking met binair bevat
  • De taak bevat een geplaatst EPS-bestand dat een %%DocumentData-opmerking bevat waarin de waarde ontbreekt
  • De taak bevat een geplaatst EPS-bestand waaruit de %%DocumentData-opmerking ontbreekt
  • De taak bevat een geplaatst EPS-bestand dat is gekoppeld aan een printerconfiguratie waarvoor de gegevensindeling niet kan worden bepaald. Dit doet zich over het algemeen voor wanneer via Mac OS X-systemen wordt afgedrukt, omdat de downstream gegevenspipe niet volledig kan worden geëvalueerd.

Oplossing

Probeer een van de volgende oplossingen:

Oplossing 1: klik op OK om het afdrukken van het document te testen

Als u op OK klikt om de afdruktaak naar de printer/het apparaat te verzenden en de taak wordt afgedrukt, ondersteunt de afdrukconfiguratie binaire gegevens en kunt u de waarschuwing negeren. Als u daarentegen op OK klikt om de afdruktaak naar de printer/het apparaat te verzenden en veel pagina's krijgt met binaire gegevens die als één regel op elke pagina worden afgedrukt, ondersteunt uw afdrukstream binair afdrukken niet. Gebruik in dat geval een van de onderstaande oplossingen.

Oplossing 2: sla de afbeelding opnieuw op in een andere bestandsindeling dan EPS

Dit probleem doet zich niet voor met PSD-, TIFF-, PDF- of andere indelingen. 

Oplossing 2: gebruik een EPS zonder binaire gegevens.

U kunt dit soms doen door de EPS van de brontoepassing opnieuw op te slaan met een andere instelling. Soms zijn de gegevens echter dieper in dat bestand ingekapseld, zodat de gegevensindeling niet kan worden gewijzigd.

Oplossing 3: gebruik een EPS van Photoshop.

De meeste Photoshop EPS-bestanden kunnen opnieuw worden opgemaakt in InDesign zodat de gegevens overeenkomen met de ASCII/Binary-switchset in het dialoogvenster Afdrukken van InDesign. Open EPS in Photoshop en kies Opslaan als en een andere naam of dezelfde naam. Klik vervolgens op Ja om het bestand te vervangen. 

Oplossing 4: wijzig de instellingen op uw printer zodat binaire afdrukprotocollen worden ondersteund.

U doet dit gewoonlijk via het bedieningspaneel aan de voorkant van de printer. Raadpleeg de handleiding van uw printer voor instructies.

Aanvullende informatie

Als een EPS-bestand met binaire gegevens in een InDesign-document wordt geplaatst en u drukt de publicatie vervolgens af met de uitvoergegevens in ASCII-indeling, gaan de EPS gegevens via de PostScript-passthrough-route in de code wat resulteert in binaire gegevens. Dit kan de oorzaak zijn voor het mislukken van de afdruktaak.

Momenteel bepaalt InDesign of een EPS binaire gegevens bevat door te controleren of de %%DocumentData-opmerking aanwezig is. Als dit zo is, zoekt InDesign naar drie geldige parameters voor deze DSC-opmerking: Clean7Bit, Clean8Bit of Binair. 

Als de parameter op Binair is ingesteld, of als de %%DocumentData-opmerking ontbreekt in de EPS, ziet u een waarschuwingsbericht in InDesign en kunt u de afdruktaak annuleren.InDesign controleert alleen op deze voorwaarde tijdens het afdrukken en uitvoergegevens worden op ASCII ingesteld.

Bij export naar EPS voert InDesign geen controle uit, omdat het foutbericht is bedoeld voor afdrukken.

Photoshop EPS-bestanden worden niet door InDesign gecontroleerd. 

 

 Adobe

Krijg sneller en gemakkelijker hulp

Nieuwe gebruiker?