Veelgestelde vragen | Remixen en aanbevolen voorinstellingen

Remixen
Geïntroduceerd in Lightroom Desktop 5.0 (versie van oktober 2021)

Wat is een remix?

Leden van de Lightroom-community in de app kunnen hun bewerkte foto's aanwijzen als remixables. Met remixables kan iedereen binnen de community uw gedeelde foto's verder bewerken en remixen maken. Remixen stimuleren een samenwerkingscommunity waar de enige beperking de verbeelding is.

 

Hoe dien ik een remixable in?

Selecteer in uw bibliotheek de bewerkte foto die u wilt indienen bij Ontdekken en ga naar Delen. Selecteer in het menu Delen de optie Delen op Ontdekken. Vul de gegevens van uw remixable in, selecteer de wisseloptie Opnieuw mixen toestaan en klik op Delen.

 

Kan ik Opnieuw mixen uitschakelen nadat ik een bewerkte foto heb gedeeld met Ontdekken?

Ja. Navigeer naar de gewenste bewerking in uw Ontdekken-gebruikersprofiel, klik op het pictogram met de drie puntjes en selecteer Info bijwerken. U kunt de optie Opnieuw mixen toestaan hier uitschakelen en op Bijwerken klikken. Opmerking: Hiermee worden eerder gemaakte remixen niet verwijderd, maar wordt alleen het maken van nieuwe remixen voorkomen.

 

Kan ik mijn remixable verwijderen nadat ik deze heb gedeeld met Ontdekken?

Ja. Navigeer naar de gewenste bewerking in uw Ontdekken-gebruikersprofiel, klik op het pictogram met de drie puntjes en selecteer Verwijderen. Met deze optie verwijdert u uw bewerking uit Ontdekken en alle bijbehorende remixen.

 

Wie kan mijn inzendingen bekijken?

Tenzij u een bepaalde gebruiker hebt geblokkeerd, kan iedereen binnen de Lightroom-community uw inzendingen bekijken. Uw inzendingen kunnen ook buiten de community worden bekeken via een openbare URL.

 

Kan ik voorkomen dat anderen mijn bewerking opnieuw mixen?

Ja. Navigeer naar het auteursprofiel dat u wilt blokkeren, klik op het pictogram met de drie puntjes en selecteer Blokkeren.

 

Kan ik specifieke remixen van mijn werk verwijderen die ik niet heb geschreven?

Alleen de auteur van een remix kan die specifieke remix direct verwijderen. Als de oorspronkelijke auteur van de remixable kunt u echter het volgende doen:

  • De oorspronkelijke bewerking verwijderen, waardoor alle remixen worden verwijderd.
  • De auteur van de remix blokkeren, waardoor de remix van die auteur en alle interacties tussen u en die auteur worden verwijderd.

 

Waarom kan ik niet alle bewerkte foto's opnieuw mixen in Ontdekken?

Een bewerkte foto kan alleen opnieuw worden gemixt als de oorspronkelijke auteur Opnieuw mixen toestaan heeft ingeschakeld toen hij of zij deze deelde.

Aanbevolen voorinstellingen
Geïntroduceerd in Lightroom Desktop 5.0 en de mobiele versie 7.0 (versie van oktober 2021)

Wat zijn aanbevolen voorinstellingen?

Het Ontdekken-gedeelte in Lightroom bevat duizenden gratis te downloaden voorinstellingen voor bewerken die u voor uw eigen foto's kunt gebruiken. Maar het kan een ware uitdaging zijn om de juiste voorinstelling te vinden. De functie Aanbevolen voorinstellingen maakt gebruik van kunstmatige intelligentie om de duizenden voorinstellingen te doorzoeken die beschikbaar zijn in het Ontdekken-gedeelte om een selectie te vinden die geschikt is voor uw specifieke foto.

 

Hoe werkt het?

Lightroom analyseert de kleuren, belichting en inhoud van uw foto en zoekt vervolgens andere, vergelijkbare foto's in het Ontdekken-gedeelte en stelt bewerkingen van die foto's voor. Als bepaalde bewerkingsinstellingen goed werken voor een vergelijkbare foto, werken deze mogelijk ook goed voor uw foto.

 

Moet ik voor deze voorinstellingen betalen?

De voorinstellingen zelf, die afkomstig zijn uit het Ontdekken-gedeelte, zijn voor iedereen gratis beschikbaar, inclusief voor klanten die de gratis versie van de Lightroom-app op mobiele apparaten gebruiken. Maar de functie Aanbevolen voorinstellingen die kunstmatige intelligentie gebruikt om automatisch duizenden gratis voorinstellingen te doorzoeken en precies de juiste voorinstellingen voor uw specifieke foto te vinden, is alleen beschikbaar voor betalende Lightroom-abonnees op zowel desktop als mobiele apparaten (iOS en Android).

 

Wat moet ik doen als ik niet wil dat mijn foto's en bewerkingen worden gebruikt voor deze functie?

Wanneer u een foto deelt in het Ontdekken-gedeelte in Lightroom, schakelt u Opslaan als voorinstelling inschakelen uit onder de opties voor machtigingen. Vervolgens worden uw foto en uw bewerkingen niet gebruikt voor de functie Aanbevolen voorinstellingen.

 Adobe

Krijg sneller en gemakkelijker hulp

Nieuwe gebruiker?

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX

De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX

De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online