Bent u op zoek naar informatie die betrekking heeft op de meest recente versie van Photoshop CC? Zie Downloadbare invoegtoepassingen en inhoud.

Photoshop CS5 op Mac OS werd herwerkt op fundamenteel niveau om te kunnen worden uitgevoerd als een 64-bits toepassing onder de 64-bits versies van Mac OS. Hierdoor zullen oude en 32-bits insteekmodules niet werken, kunnen er fouten worden geretourneerd of kunnen er crashes worden veroorzaakt wanneer u ze gebruikt in de 32-bits of 64-bits versie van Photoshop. Zie hieronder voor instructies over het openen van Photoshop CS5 in 64-bits en 32-bits modi.

Bevestigen dat invoegtoepassingen van derden compatibel zijn

Zoals met alle eerdere versies van Photoshop mag u geen oude externe insteekmodules of insteekmodules van eerdere versies van Photoshop naar de map met insteekmodules van Photoshop CS5 kopiëren. Als u de map voor extra insteekmodules in de voorkeuren voor insteekmodules op een map hebt ingesteld, moet u deze optie uitschakelen. Of zorg ervoor dat alle insteekmodules in deze map compatibel zijn met Photoshop CS5. Neem contact op met de externe fabrikanten van insteekmodules voor versies van hun insteekmodules die compatibel zijn met Photoshop CS5, 32-bits of 64-bits.

Insteekmodules die beschikbaar zijn via downloaden van internet

Sommige insteekmodules die beschikbaar waren voor eerdere versies van Photoshop, zijn niet langer beschikbaar voor CS5. Andere zijn beschikbaar via downloaden van internet, maar ze zijn niet standaard geïnstalleerd. De invoegtoepassingen die beschikbaar zijn via downloaden van internet, zijn gebundeld.

Download optionele invoegtoepassingen vanaf deze locaties:

Voor Mac OS: http://www.adobe.com/support/downloads/detail.jsp?ftpID=4965
Voor Windows: http://www.adobe.com/support/downloads/detail.jsp?ftpID=4688

Opmerking: raadpleeg het gedownloade bestand ReadmeCS5_Optionalplugin.pdf voor instructies over de installatie.

Insteekmodules ondersteund in 32- en 64-bits Windows, en slechts 32-bits Mac OS

Zie hieronder voor instructies over het openen van Photoshop CS5 in 64-bits en 32-bits modi.

Invoegtoepassingen niet langer ondersteund in Photoshop CS5

• Filmstrip-indeling. De eerdere versies werken niet in Photoshop CS5..
  • Structuurvulling

Insteekmodules alleen ondersteund in 32-bits Windows en Mac OS

• Voorvertoning video naar apparaat verzenden
  • Voorvertoning video

Zie hieronder voor instructies over het openen van Photoshop CS5 in 64-bits en 32-bits modi.

Plug-ins die van internet kunnen worden gedownload en worden ondersteund door 32- en 64-bits Windows- en Mac OS-systemen

• Alias
  • ElectricImage
  • SGIRGB
  • Softimage
  • Onbeperkte grootte voorvertoning
  • HSBHSL
  • Digimarc-watermerk insluiten / lezen

Invoegtoepassingen beschikbaar via downloaden van internet - ondersteund in 32- en 64-bits Mac OS

• DisableGetInfoComment
  • DisableScratchCompression
  • ForceVMCompression
  • ForceVMBuffering
  • DisableVMBuffering
  • RememberSlowFiles
  • UnlimitedClipboardSize
  • Altijd voorbij schuiven
  • Voorbij zwevende vensters schuiven

Insteekmodules geïnstalleerd in CS5, optioneel in vorige versies

• JPEG2000

Andere wijzigingen

• Voorinstellingen gereedschap zijn niet langer achterwaarts compatibel.
  • TWAIN: de invoegtoepassing voor de TWAIN-scanner wordt niet langer geïnstalleerd met Photoshop CS5, maar is wel beschikbaar via downloaden van internet. Ondersteund wanneer Photoshop CS5 wordt uitgevoerd op 32-bits Windows of 32-bits Mac OS. Ook ondersteund als een 64-bits toepassing op een 64-bits Mac OS met scanners die 64-bits scannerstuurprogramma's ondersteunen. De invoegtoepassing voor de TWAIN-scanner wordt ook ondersteund als Photoshop CS5 als een 32-bits toepassing wordt uitgevoerd op 64-bits Windows of 64-bits Mac OS.Zie TWAIN-invoegtoepassing | Photoshop CS4, CS5 (kb405072) voor meer informatie.
  • Oudere druppels worden niet ondersteund in Mac 10.5, 64-bits. Rosetta is vereist voor het uitvoeren van druppels.

Photoshop CS5 uitvoeren in 32-bits en 64-bits modi

Photoshop CS5 uitvoeren op Mac OS als een 32-bits toepassing:

1. Selecteer het toepassingsbestand van Adobe Photoshop CS5 dat standaard is geïnstalleerd in de map Applications/Adobe Photoshop CS5.
  2. Kies Bestand > Info ophalen en selecteer Openen in 32-bits modus.

Informatie verkrijgen om 32-bits modus in te schakelen

Schakel deze optie uit om Photoshop CS5 uit te voeren in 64-bits modus.

Photoshop CS5 uitvoeren in Windows als een 32-bits toepassing:

1. Sluit Photoshop CS5.
  2. Navigeer naar de map Program Files (x86) > Adobe > Adobe Photoshop CS5.
  3. Dubbelklik op het bestand Adobe Photoshop CS5.exe.

Photoshop CS5 uitvoeren in Windows als een 64-bits toepassing (als uw versie van Windows en uw hardware 64-bits ondersteunt):

1. Sluit Photoshop CS5.
  2. Navigeer naar de map Program Files > Adobe > Adobe Photoshop CS5.
  3. Dubbelklik op het bestand Adobe Photoshop CS5.exe.