TWAIN is een interface die wordt gebruikt om te importeren van beeldapparaten, zoals scanners. Ga voor meer informatie over de TWAIN Working Group naar www.twain.org. De TWAIN-plug-in voor Photoshop koppelt met compatibele apparaten die geïnstalleerd zijn op uw computer.

Opmerking:

De TWAIN-plug-in op deze pagina is NIET compatibel met Photoshop CC 2015.5 en later op Mac OS.

Alternatieven voor het gebruik van TWAIN

Vanwege beperkingen met TWAIN in Photoshop is het raadzaam de volgende alternatieven te gebruiken voor het scannen van uw afbeeldingen:

Gebruik de standalone-scansoftware die bij uw scanner is meegeleverd

De meeste scanners hebben een standalone-scantoepassing die u kunt gebruiken om afbeeldingen te scannen en op te slaan.

Wanneer u de standalone-scansoftware gebruikt, voorkomt u problemen die aan TWAIN zijn gerelateerd. Wanneer u een specifieke toepassing gebruikt om te scannen, kunt u afbeeldingen in Photoshop retoucheren en bewerken terwijl u op de achtergrond scant. Dit kan efficiënter zijn.

Als u een standalone-scantoepassing gebruikt, slaat u uw gescande afbeeldingen op als TIFF-bestanden en opent u ze in Photoshop.

Instructies: Afbeeldingen uit een aparte scantoepassing scannen en importeren

Opmerking:

In sommige scannerprogramma's kunt u Photoshop instellen als de externe editor voor een afbeelding nadat het scannen is voltooid. Raadpleeg de documentatie bij de scanner of neem contact op met de fabrikant van de scanner voor meer informatie.

Gebruik een besturingssysteemeigen scaninterface

Mac OS:

Gebruik de ImageKit-technologie van Apple in plaats van TWAIN om rechtstreeks in Photoshop te scannen. Ondersteuning voor ImageKit is ingebouwdbijPhotoshop zonder dat eeninvoegtoepassing nodig isen bovendien biedt ImageKit toegang tot vele scanners.

Instructies: Afbeeldingen scannen en importeren via ImageKit-interface van Apple (alleen macOS)

Windows:

Gebruik de WIA-interface (Windows Image Acquisition) voor uw apparaat, als deze beschikbaar is, om rechtstreeks in Photoshop te scannen.

Instructies: Afbeeldingen scannen en importeren via een WIA-interface (alleen Windows)

Opmerking:

Neem contact op met de fabrikant van uw scanner voor meer informatie over scannen via ImageKit of WIA.

Compatibiliteit

Photoshop:

De TWAIN-plug-in op deze pagina is NIET compatibel met:

• Photoshop CC 2015.5 en later op macOS

De TWAIN-invoegtoepassing op deze pagina is compatibel met:

• Photoshop CC
  • Photoshop CC 2014
  • Photoshop CC 2015

macOS:

Op macOS wordt Photoshop alleen in 64-bits modus uitgevoerd. Weinig fabrikanten van scanners hebben een 64-bits versie van hun scannerstuurprogramma's vrijgegeven, dus mogelijk kunt u TWAIN niet gebruiken.

Windows:

TWAIN wordt niet ondersteund in Photoshop wanneer dit wordt uitgevoerd in 64-bits modus.

Opmerking:

Vanaf Photoshop CC versie 20.0 van oktober 2018 wordt de 32-bits versie van Windows niet langer ondersteund. Gebruik eerdere versies van Photoshop voor ondersteuning bij 32-bits stuurprogramma's en invoegtoepassingen. Download en installeer een 32-bits versie van Photoshop.

Opmerking:

Neem contact op met de fabrikant van uw scanner voor meer informatie over compatibiliteit.

Opmerking:

Gebruik alleen de TWAIN-plug-in die van deze pagina is gedownload. Gebruik geen TWAIN-plug-in van een oudere versie van Photoshop. (bijv. CS5 of eerder)

Het scannerstuurprogramma downloaden en installeren

Download het nieuwste scannerstuurprogramma van de website van de fabrikant en installeer het.

Opmerking:

Zorg dat het stuurprogramma compatibel is met de versie van het besturingssysteem op uw computer.

Download en installeer een 32-bits versie van Photoshop

Vanaf Photoshop CC versie 20.0 van oktober 2018 wordt de 32-bits versie van Windows niet langer ondersteund. Gebruik eerdere versies van Photoshop voor ondersteuning bij 32-bits stuurprogramma's en invoegtoepassingen. Download en installeer een 32-bits versie van Photoshop.

De TWAIN-invoegtoepassing downloaden en installeren

1. Sluit Photoshop af.

2. Download het Optional-invoegtoepassingspakket:

macOS:

Downloaden

Windows:

Downloaden

3. Nadat u het Optional-invoegtoepassingspakket hebt gedownload, dubbelklikt u hierop om het bestand uit te pakken. Pak alle bestanden uit wanneer u daarom wordt gevraagd.

4. macOS:

Kopieer het TWAIN.plugin-bestand naar de Photoshop-map met invoegtoepassingen:

• Applications\Adobe Photoshop [Photoshop_versie]\Plug-ins\

Windows:

Kopieer het bestand Twain_32.8BA naar de 32-bits versie van de Photoshop-map met invoegtoepassingen:
    • Program Files (x86)\Adobe\Adobe Photoshop [Photoshop_versie]\Plug-ins\

Opmerking:

Vanaf Photoshop CC versie 20.0 van oktober 2018 wordt de 32-bits versie van Windows niet langer ondersteund. Gebruik eerdere versies van Photoshop voor ondersteuning bij 32-bits stuurprogramma's en invoegtoepassingen. Download en installeer een 32-bits versie van Photoshop.

5. Start Photoshop opnieuw.

Uw scanner oproepen vanuit Photoshop

1. Open Photoshop.
  2. Kies Bestand > Importeren > [naam van scanner].

Opmerking:

Zorg op Windows dat u de 32-bits versie start door te navigeren naar de volgende locatie: Program Files (x86)\Adobe\Adobe Photoshop [Photoshop_versie]\

Problemen oplossen TWAIN

Wanneer u TWAIN gebruikt om te importeren vanaf een beeldapparaat, kunt u de volgende problemen ondervinden:

• Photoshop of uw scannertoepassing loopt vast of wordt onverwacht afgesloten.
  • U kunt het scannervenster niet sluiten.
  • Er treden problemen op tijdens het importeren.
  • Het voorbeeld van de geïmporteerde afbeelding of de geïmporteerde afbeelding zelf wordt niet correct weergegeven op het scherm.

Probeer een van de volgende oplossingen:

Het TWAIN-stuurprogramma bijwerken

Download het nieuwste scannerstuurprogramma van de website van uw scannerfabrikant en installeer het. Zorg dat het stuurprogramma compatibel is met de versie van het besturingssysteem op uw computer.

Gebruik een specifieke scantoepassing van een derde partij

Als de fabrikant van uw scanner geen bijgewerkte stuurprogramma's biedt die compatibel zijn met actuele besturingssystemen, kunt u een scanoplossing van een derde partij overwegen. Deze hulpprogramma's van derden zijn specifieke scanoplossingen, en zijn meer geschikt voor belangrijke of grote scanopdrachten.

Scanhulpprogramma's van derden:

Gebruikt u een scantoepassing van derden, sla dan uw gescande afbeeldingen op als TIFF-bestanden en open deze vervolgens in Photoshop.

Meer informatie over het oplossen van problemen

Eerdere versies