Lijst met Neural Filters en veelgestelde vragen

Meer informatie over de beschikbare AI-gestuurde filters in de galerie voor Neural Filters en antwoorden op algemene vragen.

Ontdek een aantal creatieve ideeën met nieuw ontworpen filters, mogelijk gemaakt door Adobe Sensei. Met Neural Filters in Photoshop kun je je oude zwart-witfoto's inkleuren, gezichtsuitdrukkingen wijzigen, achtergronden realistisch vervagen of je portretten drastisch bewerken.

Uitgelichte filters

Huid egaliseren

Bespaar tijd bij het bewerken van portretten met het filter Huid egaliseren. Met één klik egaliseert u snel onvolkomenheden, vlekken en acne.

Huid egaliseren

JPEG-artefacten verwijderen

Het filter JPEG-artefacten verwijderen verwijdert artefacten die zijn ontstaan door JPEG-compressie.

JPG-artefacten verwijderen

Stijl overbrengen

Ontdek nieuwe weergaven van uw afbeeldingen met het filter Stijl overbrengen. Met dit filter worden geselecteerde artistieke stijlen op uw afbeeldingen toegepast, wat nieuwe creatieve ideeën met zich meebrengt.

Stijl overbrengen

Bètafilters

Slim portret

Met het filter Slim portret vereenvoudigt u in een paar eenvoudige stappen ingewikkelde workflows voor het bewerken van portretten. Het filter Slim portret past op creatieve wijze portretten aan door nieuwe elementen te creëren voor Geluk, Verrassing, Boosheid, Leeftijd, Blik, Haardikte, Richting van het hoofd en Richting van het licht.

Leeftijd portret

Make-upoverdracht

Wilt u de volledige uitstraling aanpassen zonder uw make-up te veranderen? Met het filter Make-upoverdracht past u een soortgelijke make-upstijl toe op de ogen en het gebied rondom de mond van de ene geopende afbeelding naar een andere afbeelding.

Make-upoverdracht

Diepte vervagen

Het filter Diepte vervagen creëert omgevingsdiepte in een afbeelding om een object op de voorgrond of achtergrond weer te geven. U kunt dit filter ook gebruiken om nevel toe te voegen aan de ruimte rond het onderwerp en de temperatuur van de omgeving aan te passen om die warmer of koeler te maken.

Nevel met behoud van diepte

Superzoom (bèta)

Zoom snel in en snijd een afbeelding bij met het filter Superzoom. Laat Photoshop vervolgens details toevoegen om het resolutieverlies te compenseren.

Superzoom

Vullen met kleur (bèta)

Breng uw vintage foto's weer tot leven met het filter Vullen met kleur om snel kleur aan uw zwart-witfoto's toe te voegen. U kunt een of meer brandpunten toevoegen om de kleuren in een bepaald gebied in uw foto te verbeteren en andere kenmerken in te stellen.

Vullen met kleur

Veelgestelde vragen

Welke besturingssystemen zijn vereist voor het gebruik van Neural Filters?

Neural Filters kunnen worden uitgevoerd op de volgende besturingssystemen:

macOS

• Alle filters zijn beschikbaar op macOS 10.15 of hoger.
  • Sommige filters zijn niet beschikbaar op macOS 10.14, maar de meeste filters zijn wel aanwezig. (bijv. Fotoherstel is niet aanwezig in 10.14)

Windows: alle versies van Windows 10 ondersteunen Neural Filters.

Moet ik de filters lokaal downloaden of werken sommige filters in de cloud?

De meeste filters werken lokaal. U moet deze dus eerst downloaden voordat u ze kunt gebruiken. Diepte vervagen (bèta) is momenteel het enige filter dat uitsluitend in de cloud werkt.

Sommige filters, zoals Slim portret (bèta), verwerken sommige bewerkingen in de cloud. Er is een internetverbinding nodig om optimaal van de filters te profiteren.

Instructies voor het bijwerken van filters

We zijn voortdurend bezig met het verbeteren van de prestaties van de modellen met leerfunctie, waarop de filters zijn gebaseerd. Wanneer er in Photoshop updates beschikbaar zijn, wordt u gevraagd uw filters bij te werken.

Hoe groot zijn de te downloaden filters?

Ze variëren van minder dan 1 MB (Huid egaliseren) tot meer dan 200 MB (Slim portret). Sommige filters zijn gebaseerd op kleinere modellen met leerfunctie, terwijl andere filters zijn ontworpen op basis van grotere modellen. We zijn echter voortdurend bezig om de grootte van elk model te optimaliseren.

Maken de filters gebruik van de GPU of CPU?

Met uitzondering van het filter Diepte vervagen, dat zich volledig in de cloud bevindt, probeert elk filter eerst de GPU van uw lokale computer te gebruiken. Als uw computer geen presterende GPU heeft, maken de filters standaard gebruik van de CPU. Een hoog presterende GPU is niet vereist.

Kan ik een filter uit mijn lokale computer verwijderen?

Ja. U kunt de filters openen op de volgende locaties: Elke submap bevat één model.

• macOS: ~/Library/Application Support/Adobe/UXP/PluginsStorage/PHSP/22/Internal/com.adobe.nfp.gallery/PluginData
  • Windows: C:\Gebruikers\[gebruikersnaam]\AppData\Roaming\Adobe\UXP\PluginsStorage\PHSP\22\Internal\com.adobe.nfp.gallery\PluginData

Verzamelt Adobe mijn gegevens? Welke soort gegevens?

• Adobe verzamelt anonieme gedragsgegevens (klikken, vind-ik-leuks, slepen van schuifregelaars)
  • Adobe verzamelt afbeeldingen anoniem wanneer u deze bij uw feedback voegt en koppelt deze afbeeldingen niet aan een persoon of gebruiker
  • Adobe verzamelt gegevens voor het optimaliseren van de modellen met leerfunctie voor het genereren van betere resultaten

Hoe gaat Adobe om met integratie en voorkeuren?

Aangezien de galerie voornamelijk wordt gebruikt voor portretten en de filters zijn gebaseerd op nieuwe technologie, kunnen onverwachte resultaten optreden
ten aanzien van inclusiviteit en vooroordelen. Adobe streeft naar inclusiviteit en gelijkheid. Als er bevooroordeelde resultaten zijn, neemt u contact met ons op met behulp van de feedbackfunctie.

We werken voortdurend aan verbeteringen van de technologie achter de filters om het aantal bevooroordeelde of onwenselijke resultaten tot een minimum te beperken. Daarnaast hanteren we een proces voor het in realtime aanpakken van dit soort zaken, mochten deze zich voordoen.