Kom te weten hoe u de Adobe Authenticator downloadt en gebruikt voor 2-stapsverificatie.

Over Adobe Authenticator

Om uw Adobe-account beter te beveiligen kunt u 2-stapsverificatie instellen. Dit wordt uitgelegd in Gebruik 2-stapsverificatie om uw account beter te beveiligen. Met 2-stapsverificatie is naast uw Adobe ID-wachtwoord een verificatiecode vereist bij het aanmelden.

U kunt de Adobe Authenticator voor deze extra verificatie gebruiken. Met de Adobe Authenticatorzijnpush-meldingen voor authenticatie mogelijk.

Voordelen van de Adobe Authenticator

Hoewel andere authenticatie-apps zoals Google Authenticator een verificatiecode genereren die u moet invoeren, ondersteunt Adobe Authenticator ook authenticatie met één tik.

Met Adobe Authenticator kunt u gewoon op uw iOS- of Android-apparaat of uw verbonden smartwatch tikken om u bij uw account aan te melden. U hoeft de verificatiecode niet bij elke aanmelding handmatig in te voeren. (U kunt de verificatiecode desgewenst invoeren.)

Aanmeldingsautorisatie
Aanmeldingsautorisatie

Adobe Authenticator downloaden

U kunt de Adobe Authenticator downloaden via de volgende locaties:

• Android (Google Play Store)
  • iOS (Apple App Store)

Adobe Authenticator instellen en gebruiken

Als u Adobe Authenticator wilt instellen, volgt u de instructies zoals beschreven in Authenticatie op basis van TOTP instellen.

Adobe Authenticator gebruiken om u bij uw Adobe-account aan te melden

Wanneer u Adobe Authenticator hebt ingesteld, wordt het 2-stapsverificatieproces bij de volgende aanmelding geactiveerd. Adobe Authenticator stuurt dan een push-melding naar uw apparaat.

Aanmelding goedkeuren
Aanmelding goedkeuren

Wanneer u op Goedkeuren hebt geklikt, wordt u aangemeld bij uw account zonder dat u de code handmatig hoeft in te voeren.

U kunt ook handmatig de verificatiecode invoeren die door de app is gegenereerd.