Wijzig eenvoudig uw wachtwoord of contactgegevens, werk uw creditcard bij, wijzig het e-mailadres van uw Adobe ID, bewerk uw accountinstellingen en meer.

Aan de slag

Welkom bij Adobe!

Een Adobe ID biedt u een veilige en persoonlijke ervaring met Adobe-apps en -services. U kunt via uw Adobe-id uw aankopen, lidmaatschap, updates en proefversies van Adobe-apps en -services beheren. Met uw Adobe ID kunt u ook uw Adobe-producten registreren, bestellingen bijhouden, contact opnemen met de ondersteuning van Adobe en deelnemen aan Adobe-forums en -evenementen.

Uw Adobe ID is eenvoudig te onthouden. Het is het unieke e-mailadres dat u hebt gebruikt bij het starten van uw lidmaatschap of bij het kopen van een Adobe-app of -service. Als u uw sociale (Facebook- of Google-) account hebt gebruikt om uw Adobe ID-account te maken, is uw Adobe ID hetzelfde als het e-mailadres dat aan uw sociale account is gekoppeld.

Opmerking:

Problemen met aanmelden of ben uw Adobe ID of wachtwoord vergeten? Zie Problemen met Adobe ID-account en aanmelding oplossen.

Een Adobe-id maken

Als u nog geen Adobe ID hebt, moet u er eerst een maken. Als u wilt weten hoe u uw gratis Adobe ID kunt maken, leest u Adobe ID maken of bijwerken.

Uw Adobe ID-account openen

U kunt uw Adobe ID-account op twee manieren openen: online via Adobe.com of via uw Creative Cloud-desktopapp. Raadpleeg Uw Adobe ID-account beheren voor meer informatie.

Adobe ID vergeten?

Uw creditcard en factuurgegevens bijwerken

Zie Uw creditcard en factuurgegevens bijwerken voor informatie over hoe u dit doet.

Problemen met creditcard of betalingen oplossen

Probleem Oplossing
De creditcardgegevens kunnen niet worden gewijzigd

De volgende problemen kunnen optreden wanneer u uw betalingsgegevens probeert te wijzigen:

• De link om uw betalingsgegevens te wijzigen is niet zichtbaar.
  • Er wordt een blanco formulier weergegeven wanneer u op de link klikt om uw betalingsgegevens te wijzigen.
  • U kunt uw bijgewerkte creditcardgegevens niet opslaan.

Probeer een van de volgende oplossingen:

• Controleer of u bent aangemeld met de Adobe ID (e-mail) die aan uw Creative Cloud-abonnement is gekoppeld.
  • Controleer of cookies in uw browser zijn ingeschakeld.
  • Als u uw kaartgegevens nog steeds niet kunt wijzigen, probeert u zich aan te melden met een andere browser.

Lost dit uw probleem niet op, neem dan contact met ons op.

Betaling mislukt/geweigerd Zie Een mislukte of gemiste betaling herstellen.
Betaling gemist Zie Een mislukte of gemiste betaling herstellen.

Betalingsmethode wijzigen (creditcard of PayPal)

Raadpleeg Uw creditcard en factuurgegevens bijwerken om te zien hoe u tussen een creditcard en PayPal schakelt.

Uw Adobe ID-account beheren

1. Open uw Adobe ID-account en meld u aan met uw Adobe ID en -wachtwoord of met uw sociale (Facebook- of Google-)account.

2. Gebruik de tabbladen boven aan de pagina om uw abonnementen en producten te bekijken, uw e-mailadres en contactgegevens te wijzigen, uw wachtwoord te wijzigen of om uw naam en andere profielgegevens of uw communicatievoorkeuren bij te werken.

Voor stapsgewijze instructies maakt u een keuze uit de onderstaande opties.

Uw wachtwoord wijzigen of opnieuw instellen

Zie Uw wachtwoord wijzigen of opnieuw instellen voor meer informatie over het wijzigen, resetten of updaten van uw wachtwoord voor Adobe ID.

Het e-mailadres van uw Adobe ID wijzigen

U kunt het e-mailadres dat u gebruikt voor uw Adobe ID wijzigen. Zie Adobe ID maken of bijwerken.

Uw telefoonnummer toevoegen voor accountherstel

U kunt uw telefoon gebruiken om het wachtwoord van uw account opnieuw in te stellen. Zie Uw telefoonnummer gebruiken voor accountherstel.

Adres of telefoonnummer wijzigen

U kunt het e-mailadres of telefoonnummer dat aan uw Adobe ID-account is gekoppeld wijzigen. Dit doet u door de onderstaande stappen uit te voeren:

1. Open uw Adobe ID-account en meld u aan met uw Adobe ID en wachtwoord of met uw sociale (Facebook- of Google-)account.

2. Klik in de navigatiebalk boven aan de pagina Account beheren, op Communicatie.

3. Wijzig uw accountinformatie waar nodig.

4. Breng je wijzigingen aan en klik op Opslaan.

Opmerking:

Als u het land wilt wijzigen dat aan uw Adobe ID-account is gekoppeld, raadpleegt u Land wijzigen dat aan uw Adobe ID is gekoppeld.

2-stapsverificatie gebruiken om uw account beter te beveiligen

2-stapsverificatie (ook wel tweeledige verificatiemethode of 2FA genoemd) voegt een extra beveiligingslaag aan uw account toe. Met 2-stapsverificatie is naast uw Adobe ID-wachtwoord een verificatiecode vereist bij het aanmelden. U kunt ervoor kiezen om deze code op uw mobiele telefoonnummer te ontvangen, of op het e-mailadres dat aan uw account is gekoppeld.

U kunt ook een verificator-app, zoals Adobe Authenticator of Google Authenticator, op uw apparaat instellen om een verificatiecode te genereren. Adobe Authenticator ondersteunt ook pushmeldingen zodat u de melding gewoon op uw iOS- of Android-telefoon of uw verbonden smartwatch kunt goedkeuren om u aan te melden.

2-stapsverificatie is niet verplicht, maar wordt aangeraden om uw Adobe ID-account beter te beveiligen. U kunt 2-stapsverificatie op elk moment deactiveren nadat u het geactiveerd hebt.

Opmerking:

Als u 2-stapsverificatie wilt activeren, moet u een mobiel telefoonnummer opgeven.

2-stapsverificatie activeren

Om 2-stapsverificatie te activeren voert u de onderstaande stappen uit:

1. Open uw Adobe ID-account en meld u aan met uw Adobe ID en wachtwoord of met uw sociale (Facebook- of Google-)account.

2. Klik in de navigatiebalk bovenaan de pagina Account beheren op Beveiliging en privacy of Profiel, afhankelijk van de optie die u ziet.

3. Voer een van de volgende handelingen uit, afhankelijk van de optie die u ziet:

• Klik in de sectie 2-stapsverificatie op Beheren
    • Klik in het linkerdeelvenster op Wachtwoord en beveiliging. Klik vervolgens in de sectie 2-staps verificatie op Activeren.
  4. Volg de instructies op het scherm om 2-stapsverificatie te activeren.

5. Er verschijnt een bericht met de mededeling dat u 2-stapsverificatie voor uw account hebt geactiveerd.

Bij het aanmelden wordt u gevraagd om een verificatiecode in te voeren die naar uw mobiele telefoon is verzonden, naast het wachtwoord voor uw Adobe ID.

Verificatie via Time-based One-Time Password-algoritme (TOTP)

In dit verificatiesysteem gebruikt u naast uw Adobe-gegevens een eenmalig wachtwoord om u aan te melden. Het wachtwoord wordt gegenereerd door een app op uw apparaat. Dergelijke apps zijn bekend als verificator-apps, bijvoorbeeld Adobe Authenticator, Google Authenticator of andere gelijksoortige apps die een TOTP genereren. Zie dit Wikipedia-artikel voor meer informatie over TOTP.

Over Adobe Authenticator

Naast het genereren van een verificatiecode stuurt Adobe Authenticator ook een melding naar uw Android- of iOS-telefoon of naar een verbonden smartwatch. U kunt de melding accepteren om u bij uw account aan te melden zonder een verificatiecode te hoeven typen.

Zie Adobe Authenticator instellen voor 2-stapsverificatie voor meer informatie.

adobe_authenticatorapp

Verificatie op basis van TOTP instellen

1. Installeer een verificator-app (zoals Adobe Authenticator of Google Authenticator) op uw apparaat.

2. Als u nog geen 2-stapsverificatie hebt ingeschakeld, doe dit dan volgens de uitleg in 2-stapsverificatie inschakelen.

3. Bent u nog niet aangemeld, open dan uw Adobe ID-account en meld u aan met uw Adobe ID en wachtwoord, of met uw sociale (Facebook- of Google-)account.

4. Klik in de navigatiebalk bovenaan de pagina Account beheren op Beveiliging en privacy of Profiel, afhankelijk van de optie die u ziet.

5. Voer een van de volgende handelingen uit, afhankelijk van de optie die u ziet:

• Klik in de sectie 2-stapsverificatie op Beheren
    • Klik in het linkerdeelvenster op Wachtwoord en beveiliging. Klik vervolgens in de sectie 2-stapsverificatie op Beheren.

Opmerking:

Als u de knop Beheren niet ziet, stelt u eerst 2-stapsverificatie in volgens de uitleg in 2-stapsverificatie inschakelen

6. Voer een van de volgende handelingen uit, afhankelijk van de optie die u ziet:

• Klik op Een codegenerator-app instellen.
    • Klik op de knop Instellingen naast de verificator-app.
  7. Gebruik uw apparaat om de QR-code te scannen die op het volgende scherm verschijnt. U kunt ook de sleutel invoeren die op het scherm wordt weergegeven.

De QR-code scannen
    De QR-code scannen

De verificator-app genereert een code waarmee u uw Adobe-account kunt koppelen.

8. Open uw verificator-app.

• Als u Adobe Authenticator gebruikt, klikt u op Code scannen. Nadat de streepjescode is gescand, voert u de code in om uw Adobe ID met uw apparaat te koppelen.
    Koppelingscode voor app
    Koppelingscode voor app
    • Gebruikt u een andere app, voeg dan een nieuwe account of een nieuw profiel toe. De procedure is afhankelijk van uw verificator-app. In de Google Authenticator-app moet u bijvoorbeeld op de knop + tikken.
    Profiel toevoegen in de verificator-app
    Profiel toevoegen in de verificator-app
  9. Voer de code uit de app in het volgende scherm in. Klik vervolgens op Verifiëren.

Code uit de verificator-app
    Code uit de verificator-app
  10. Een bevestiging verschijnt zodra de code is geverifieerd.

Bevestigingsbericht
    Bevestigingsbericht

Gebruik 2-stapsverificatie om u aan te melden

Voor meer informatie over het invoeren van de code bij het aanmelden en het oplossen van problemen, zie 2-stapverificatie: uw account veilig houden.

2-stapsverificatie gebruiken voor oudere producten

Sommige oudere producten bieden geen ondersteuning voor 2-stapsverificatie via een verificatiecode die naar uw mobiele telefoon of e-mailadres wordt verzonden. Als u 2-stapsverificatie voor deze producten wilt gebruiken, moet u een verificator-app zoals Adobe Authenticator of Google Authenticator gebruiken. Zie 2-stapsverificatie gebruiken voor oudere producten voor meer informatie.

2-stapsverificatie deactiveren

Om 2-stapsverificatie te deactiveren voert u de onderstaande stappen uit:

1. Open uw Adobe ID-account en meld u aan met uw Adobe ID en wachtwoord of met uw sociale (Facebook- of Google-)account.

2. Klik in de navigatiebalk bovenaan de pagina Account beheren op Beveiliging en privacy of Profiel, afhankelijk van de optie die u ziet.

3. Voer een van de volgende handelingen uit, afhankelijk van de optie die u ziet:

• Klik in de sectie 2-stapsverificatie op Deactiveren
    • Klik in het linkerdeelvenster op Wachtwoord en beveiliging. Klik vervolgens in de sectie 2-stapsverificatie op Deactiveren.
  4. U wordt gevraagd om te bevestigen dat u 2-stapsverificatie wilt uitschakelen.

Klik op Deactiveren

2-stapsverificatie wordt voor uw account uitgeschakeld. U wordt niet om een verificatiecode gevraagd bij het aanmelden.

U kunt 2-stapsverificatie op elk moment opnieuw activeren, zoals wordt uitgelegd in 2-stapsverificatie activeren.

Uw persoonlijke profiel bewerken

1. Open uw Adobe ID-account en meld u aan met uw Adobe ID en wachtwoord of met uw sociale (Facebook- of Google-)account.

2. Klik in de navigatiebalk boven aan de pagina, Account beheren, op Profiel.

3. Wijzig uw profielnaam en -foto, uw naam voor de forums van de Adobe-community, of uw bedrijfsnaam en klik op Opslaan.

Communicatievoorkeuren bijwerken

1. Open uw Adobe ID-account en meld u aan met uw Adobe ID en wachtwoord of met uw sociale (Facebook- of Google-)account.

2. Klik in de navigatiebalk boven aan de pagina Account beheren, op Communicatie.

3. Selecteer de toepasselijke opties, en klik op Opslaan.

Meldingsinstellingen bijwerken

U kunt de instellingen wijzigen voor de e-mailmeldingen die u ontvangt over opmerkingen of annotaties die zijn toegevoegd aan:

• Gedeelde XD-prototypen
  • Gedeelde documenten in Document Cloud

Volg de onderstaande stappen:

1. Open uw Adobe ID-account en meld u aan met uw Adobe ID en wachtwoord of met uw sociale (Facebook- of Google-)account.

2. In de sectie Communicatie gaat u naar Meldingsinstellingen of Meldingen, afhankelijk van de optie die u ziet.

3. Voor XD-meldingen kunt u:

• Meldingen via e-mail ontvangen voor elke opmerking
    • Een dagelijkse e-mail ontvangen met een overzicht van alle opmerkingen
    • Meldingen uitschakelen

Voor Document Cloud-meldingen kunt u:

• Meldingen via e-mail ontvangen voor elke opmerking of annotatie
    • Een dagelijkse e-mail ontvangen met een overzicht van alle opmerkingen of annotaties
    • Meldingen uitschakelen

Toegang van apps van derden intrekken

Als u apps van derden toegang hebt gegeven tot uw Adobe ID-accountgegevens, zoals uw e-mailadres of Creative Cloud-bestanden, kunt u die toegang intrekken. Volg de onderstaande stappen:

1. Open uw Adobe ID-account en meld u aan met uw Adobe ID en wachtwoord of met uw sociale (Facebook- of Google-)account.

2. Voer een van de volgende handelingen uit, afhankelijk van de optie die u ziet:

• Klik in de navigatiebalk bovenaan op Beveiliging en privacy. Klik in de sectie Verbonden toepassingen op Beheren.
    • Klik in de sectie Profiel op Verbonden accounts.
    revoke_access
  3. Gebruik de opties in de sectie Verbonden toepassingen om toestemming in te trekken voor toepassingen die niet langer toegang tot uw Adobe-accountgegevens mogen hebben.

Contact met ons opnemen voor accountvragen

Als u nog steeds hulp nodig hebt met uw Adobe ID-account, kunt u contact met ons opnemen:

1. Zorg ervoor dat u bij uw online Adobe ID-account bent aangemeld en dat cookies zijn ingeschakeld in uw browser.

2. Navigeer naar de pagina Contact opnemen.

3. Selecteer een van de beschikbare contactopties.

Veelgestelde vragen

Ik kan niet meer bij het e-mailadres waarmee ik me heb aangemeld

Ik ben mijn Adobe ID vergeten