Wijzig eenvoudig uw wachtwoord of contactgegevens, werk uw creditcard bij, wijzig het e-mailadres van uw Adobe ID, bewerk uw accountinstellingen en meer.

Aan de slag

Welkom bij Adobe!

Een Adobe ID biedt u een veilige en persoonlijke ervaring met Adobe-apps en -services. U kunt via uw Adobe-id uw aankopen, lidmaatschap, updates en proefversies van Adobe-apps en -services beheren. Met uw Adobe ID kunt u ook uw Adobe-producten registreren, bestellingen bijhouden, contact opnemen met de ondersteuning van Adobe en deelnemen aan Adobe-forums en -evenementen.

Uw Adobe ID is eenvoudig te onthouden. Het is het unieke e-mailadres dat u hebt gebruikt bij het starten van uw lidmaatschap of bij het kopen van een Adobe-app of -service. Als u uw sociale (Facebook- of Google-) account hebt gebruikt om uw Adobe ID-account te maken, is uw Adobe ID hetzelfde als het e-mailadres dat aan uw sociale account is gekoppeld.

Opmerking:

Problemen met aanmelden of ben uw Adobe ID of wachtwoord vergeten? Zie Problemen met Adobe ID-account en aanmelding oplossen.

Een Adobe-id maken

Als u nog geen Adobe ID hebt, moet u er eerst een maken. Hieronder wordt beschreven hoe u dat doet:

1. Ga naar Adobe-accounts en klik op Een Adobe ID verkrijgen.

get_adobe_id
  2. Volg de online instructies. Het e-mailadres dat u op de pagina Aanmelden invoert wordt uw Adobe ID. Gebruik dus een adres dat u kunt onthouden. Klik op Aanmelden.

sign_up

U bent nu klaar om uw Adobe ID-account te beheren.

3. Vanaf nu kunt u zich op elk moment aanmelden bij uw account via de navigatiebalk op Adobe.com-pagina's. Ga naar www.adobe.com en klik op Aanmelden. De link Aanmelden bevindt zich in de navigatiebalk boven aan de meeste pagina's.

Opmerking:

Kunt u de tekst die in de aanmeldingsvelden staat niet wissen? Klik in de velden en begin te typen.

Opmerking:

U kunt uw sociale (Facebook- of Google-) account ook gebruiken om uw Adobe ID-account te maken en u hierbij aan te melden. Zie Aanmelden met uw sociale account voor meer informatie.

Uw Adobe ID-account openen

U kunt uw Adobe ID-account op een van de volgende manieren openen:

• In de Creative Cloud-desktopapp klikt u op Account beheren in het menu Profiel.
manage_account

Adobe ID vergeten?

Uw creditcard en factuurgegevens bijwerken

Zie Uw creditcard en factuurgegevens bijwerken voor informatie over hoe u dit doet.

Problemen met creditcard of betalingen oplossen

Probleem Oplossing
De creditcardgegevens kunnen niet worden gewijzigd

De volgende problemen kunnen optreden wanneer u uw betalingsgegevens probeert te wijzigen:

• De link om uw betalingsgegevens te wijzigen is niet zichtbaar.
  • Er wordt een blanco formulier weergegeven wanneer u op de link klikt om uw betalingsgegevens te wijzigen.
  • U kunt uw bijgewerkte creditcardgegevens niet opslaan.

Probeer een van de volgende oplossingen:

• Controleer of u bent aangemeld met de Adobe ID (e-mail) die aan uw Creative Cloud-abonnement is gekoppeld.
  • Controleer of cookies in uw browser zijn ingeschakeld.
  • Als u uw kaartgegevens nog steeds niet kunt wijzigen, probeert u zich aan te melden met een andere browser.

Lost dit uw probleem niet op, neem dan contact met ons op.

Betaling mislukt/geweigerd Zie Oplossingen vinden voor mislukte/geweigerde betalingen.
Betaling gemist Zie Ik heb een betaling voor mijn abonnement overgeslagen. Hoe kan ik de betaling alsnog doen?

Betalingsmethode wijzigen (creditcard of PayPal)

Neem contact met ons op als u uw betalingsmethode van creditcard in PayPal wilt wijzigen, of andersom.

Uw Adobe ID-account beheren

1. Open uw Adobe ID-account en meld u aan met uw Adobe ID en -wachtwoord of met uw sociale (Facebook- of Google-)account.

2. Gebruik de tabbladen boven aan de pagina om uw abonnementen en producten te bekijken, uw e-mailadres en contactgegevens te wijzigen, uw wachtwoord te wijzigen of om uw naam en andere profielgegevens of uw communicatievoorkeuren bij te werken.

manage_account_page

Voor stapsgewijze instructies maakt u een keuze uit de onderstaande opties.

Uw wachtwoord wijzigen of opnieuw instellen

Zie Uw wachtwoord wijzigen of opnieuw instellen voor meer informatie over het wijzigen, resetten of updaten van uw wachtwoord voor Adobe ID.

Het e-mailadres van uw Adobe ID wijzigen

U kunt het e-mailadres dat u gebruikt voor uw Adobe ID wijzigen. Volg deze stappen om het e-mailadres voor een account te wijzigen:

1. Open uw Adobe ID-account en meld u aan met uw Adobe ID en wachtwoord.

2. Klik in de navigatiebalk boven aan de pagina Account beheren, op Account.

Pagina E-mailadres
  3. In de sectie Adobe ID voert u een nieuw e-mailadres in dat u aan uw Adobe ID wilt koppelen. U kunt ook een alternatief e-mailadres opgeven in het veld Alternatief e-mailadres. Klik op Opslaan.

Adobe stuurt u een e-mail om de wijziging te verifiëren. (Als u geen e-mailbericht hebt ontvangen, raadpleegt u Geen verwachte e-mail ontvangen van Adobe.)

Het bericht 'Uw accountwijzigingen kunnen niet worden opgeslagen' wordt weergegeven

Als u het e-mailadres van uw Adobe ID probeert te wijzigen naar een e-mailadres dat u eerder heeft gebruikt, wordt het volgende foutbericht weergegeven:

Uw accountwijzigingen kunnen niet worden opgeslagen.

Raadpleeg 'Uw accountwijzigingen kunnen niet worden opgeslagen' bij het wijzigen van het e-mailadres van uw Adobe ID voor informatie over hoe u deze fout kunt oplossen.

Uw telefoonnummer toevoegen voor accountherstel

U kunt uw telefoon gebruiken om het wachtwoord van uw account opnieuw in te stellen. Voer de onderstaande stappen uit om uw telefoonnummer toe te voegen voor accountherstel:

1. Open uw Adobe ID-account en meld u aan met uw Adobe ID en wachtwoord of met uw sociale (Facebook- of Google-)account.

2. Klik in de navigatiebalk boven aan de pagina Account beheren, op Beveiliging en privacy.

3. Klik op Beheren in de sectie Accountherstel.

Accountherstel
  4. Klik op Toevoegen in de sectie Hersteltelefoon.

phone_recovery_step4
  5. Voer uw telefoonnummer in en klik op Stuur mij een sms.

Telefoonnummer toevoegen
  6. Kijk op uw mobiele telefoon en voer de code van zes cijfers in die u via sms hebt ontvangen. Klik op Verifiëren.

Verificatie van telefoonnummer

Adres of telefoonnummer wijzigen

U kunt het e-mailadres of telefoonnummer dat aan uw Adobe ID-account is gekoppeld wijzigen. Dit doet u door de onderstaande stappen uit te voeren:

1. Open uw Adobe ID-account en meld u aan met uw Adobe ID en wachtwoord of met uw sociale (Facebook- of Google-)account.

2. Klik in de navigatiebalk boven aan de pagina Account beheren, op Communicatie.

3. Klik op Bewerkenom uw telefoonnummer of adres te wijzigen.

Pagina Communicatie
  4. Voer de gewenste wijzigingen uit in het pop-upvenster en klik vervolgens op Opslaan.

Opmerking:

Als u het land wilt wijzigen dat met uw Adobe ID is gekoppeld, raadpleegt u Land wijzigen dat aan uw Adobe ID is gekoppeld.

Gebruik 2-stapsverificatie om uw account beter te beveiligen

2-stapsverificatie voegt een extra beveiligingslaag aan uw account toe. Met 2-stapsverificatie is naast uw Adobe ID-wachtwoord een verificatiecode vereist bij het aanmelden. U kunt ervoor kiezen om deze code op uw mobiele telefoonnummer te ontvangen, of op het e-mailadres dat aan uw account is gekoppeld.

Opmerking:

Als u 2-stapsverificatie wilt activeren, moet u een mobiel telefoonnummer opgeven.

2-stapsverificatie is niet verplicht, maar wordt aangeraden om uw Adobe ID-account beter te beveiligen. U kunt 2-stapsverificatie op elk moment deactiveren nadat u het geactiveerd heeft.

2-stapsverificatie activeren

Om 2-stapsverificatie te activeren voert u de onderstaande stappen uit:

1. Open uw Adobe ID-account en meld u aan met uw Adobe ID en wachtwoord of met uw sociale (Facebook- of Google-)account.

2. Klik in de navigatiebalk boven aan de pagina Account beheren op Beveiliging en privacy.

3. Klik in de sectie 2-stapsverificatie op Beheren.

manage_2_step_verification
  4. Klik in de sectie 2-stapsverificatie op Nu activeren.

activate_2_step_verification

U wordt gevraagd om een nieuw mobiel telefoonnummer toe te voegen of uw bestaande nummer te bevestigen.

Als er nog geen mobiel telefoonnummer aan uw account is gekoppeld

Als er nog geen mobiel telefoonnummer aan uw account is gekoppeld, wordt u gevraagd om een nieuw mobiel telefoonnummer toe te voegen.

Voer uw mobiele telefoonnummer in en klik op Volgende.

enter_phone_number

Opmerking:

U hoeft geen streepjes of spaties in te voeren tijdens het invoeren van uw mobiele telefoonnummer. Het systeem voegt automatisch streepjes of spaties toe waar nodig, afhankelijk van uw land.

Als er al een telefoonnummer aan uw account is gekoppeld

Als er al een telefoonnummer aan uw account is gekoppeld, wordt het nummer weergegeven. U kunt het nummer desgewenst wijzigen.

Controleer of het nummer klopt en klik op Volgende.

Controleer telefoonnummer

Opmerking:

Als u het nummer wijzigt, wordt het nieuwe nummer aan uw account gekoppeld, en wordt het vorige nummer verwijderd.

5. U wordt gevraagd om een verificatiecode in te voeren die wordt verzonden naar uw mobiele telefoon. Kijk op uw mobiele telefoon en voer de verificatiecode in. Klik vervolgens Verifiëren.

Code invoeren

Opmerking:

De code niet ontvangen? Wacht een paar minuten. Het kan enige tijd duren voordat het sms-bericht aankomt. Als u de code nog steeds niet ontvangen hebt, kunt u op Opnieuw beginnen klikken om de code opnieuw te genereren.

6. Er verschijnt een bericht met de mededeling dat u 2-stapsverificatie voor uw account hebt geactiveerd.

Bij het aanmelden wordt u gevraagd om een verificatiecode in te voeren die naar uw mobiele telefoon is verzonden, naast het wachtwoord voor uw Adobe ID.

Verificatie via Time-based One-Time Password-algoritme (TOTP)

In dit verificatiesysteem gebruikt u naast uw Adobe-gegevens een eenmalig wachtwoord om u aan te melden. Het wachtwoord wordt gegenereerd door een app op uw apparaat. Dergelijke apps zijn bekend als verificator-apps, bijvoorbeeld Google Authenticator of andere gelijksoortige apps die een TOTP genereren.

Zie https://en.wikipedia.org/wiki/Time-based_One-time_Password_Algorithm voor meer informatie over TOTP.

Volg de onderstaande stappen om verificatie op basis van TOTP in te stellen:

1. Download een verificator-app (zoals Google Authenticator) op uw apparaat. Zie Google Authenticator installeren voor meer informatie om Google Authenticator op uw iOS- of Android-apparaat te installeren.

2. Als u nog geen 2-stapsverificatie hebt ingeschakeld, doe dit dan volgens de uitleg in 2-stapsverificatie inschakelen.

3. Bent u nog niet aangemeld, open dan uw Adobe ID-account en meld u aan met uw Adobe ID en wachtwoord, of met uw sociale (Facebook- of Google-)account.

4. Klik in de navigatiebalk boven aan de pagina Account beheren op Beveiliging en privacy.

5. Klik in de sectie 2-stapsverificatie op Beheren.

2-stapsverificatie beheren
    2-stapsverificatie beheren

Opmerking:

Als u de knop Beheren niet ziet, stelt u eerst 2-stapsverificatie in volgens de uitleg in 2-stapsverificatie inschakelen

6. Klik op Een codegenerator-app instellen.

Een codegenerator-app instellen
    Een codegenerator-app instellen
  7. Open uw verificator-app en voeg een nieuwe aanmelding toe. De procedure is afhankelijk van uw verificator-app. In de Google Authenticator-app moet u bijvoorbeeld op de knop + tikken.

Profiel toevoegen in de verificator-app
    Profiel toevoegen in de verificator-app
  8. Gebruik uw apparaat om de QR-code te scannen die op het volgende scherm verschijnt. U kunt ook de sleutel invoeren die op het scherm wordt weergegeven.

De QR-code scannen
    De QR-code scannen

De verificator-app genereert een code voor Adobe ID.

9. Voer de code uit de app in het volgende scherm in. Klik vervolgens op Verifiëren.

Code uit de verificator-app
    Code uit de verificator-app
  10. Een bevestiging verschijnt zodra de code is geverifieerd.

Bevestigingsbericht
    Bevestigingsbericht

Gebruik 2-stapsverificatie om u aan te melden

Voor meer informatie over het invoeren van de code bij het aanmelden en het oplossen van problemen, zie 2-stapverificatie: uw account veilig houden.

2-stapsverificatie deactiveren

Om 2-stapsverificatie te deactiveren voert u de onderstaande stappen uit:

1. Open uw Adobe ID-account en meld u aan met uw Adobe ID en wachtwoord of met uw sociale (Facebook- of Google-)account.

2. Klik in de navigatiebalk boven aan de pagina Account beheren op Beveiliging en privacy.

3. Klik op het scherm 2-stapsverificatie op Deactiveren.

2-stapsverificatie deactiveren
  4. U wordt gevraagd om te bevestigen dat u 2-stapsverificatie wilt uitschakelen.

Klik op Deactiveren

Deactivering bevestigen

2-stapsverificatie wordt voor uw account uitgeschakeld. U wordt niet om een verificatiecode gevraagd bij het aanmelden.

U kunt 2-stapsverificatie op elk moment opnieuw activeren, zoals wordt uitgelegd in 2-stapsverificatie activeren.

Uw persoonlijke profiel bewerken

1. Open uw Adobe ID-account en meld u aan met uw Adobe ID en wachtwoord of met uw sociale (Facebook- of Google-)account.

2. Klik in de navigatiebalk boven aan de pagina, Account beheren, op Profiel.

3. Wijzig de profielnaam, uw naam voor de forums van de Adobe-community, of uw bedrijfsnaam en klik op Opslaan.

4. Als u een nieuwe profielfoto wilt uploaden, klikt u op Uw foto uploaden en navigeert u naar een nieuwe foto, die u selecteert.

Pagina Profiel

Communicatievoorkeuren bijwerken

1. Open uw Adobe ID-account en meld u aan met uw Adobe ID en wachtwoord of met uw sociale (Facebook- of Google-)account.

2. Klik in de navigatiebalk boven aan de pagina Account beheren, op Communicatie.

3. Selecteer de gewenste selectievakjes, en klik op Opslaan.

Pagina Communicatie

Toegang van apps van derden intrekken

Als u apps van derden toegang hebt gegeven tot uw Adobe ID-accountgegevens, zoals uw e-mailadres of Creative Cloud-bestanden, kunt u die toegang intrekken. Volg de onderstaande stappen:

1. Open uw Adobe ID-account en meld u aan met uw Adobe ID en wachtwoord of met uw sociale (Facebook- of Google-)account.

2. Zoek in de sectie Beveiliging en privacy Verbonden toepassingen en klik op Beheren.

revoke_access

Er wordt een lijst met verbonden toepassingen weergegeven.

3. Zoek een toepassing waarvan u de toegang wilt intrekken en klik op Beheren.

revoke_applicationaccess
  4. Klik op Autorisatie intrekken.

5. Er wordt een pop-upvenster weergegeven om het intrekken van de autorisatie te bevestigen. Klik opnieuw op Autorisatie intrekken om te bevestigen.

6. Herhaal stappen 3 en 5 voor elke toepassing die niet langer toegang mag hebben tot uw Adobe-accountgegevens.

Contact met ons opnemen voor accountvragen

Als u nog steeds hulp nodig hebt met uw Adobe ID-account, kunt u contact met ons opnemen:

1. Zorg ervoor dat u bij uw online Adobe ID-account bent aangemeld en dat cookies zijn ingeschakeld in uw browser.

2. Navigeer naar de pagina Contact opnemen.

3. Selecteer een van de beschikbare contactopties.

Veelgestelde vragen

Ik kan niet meer bij het e-mailadres waarmee ik me heb aangemeld

Ik ben mijn Adobe ID vergeten

Ik heb meerdere Adobe ID's