Teksten i cellerne afkortes, når du opretter et dokument med Microsoft Excel 2007 og derefter konverterer det til en PDF-fil. Dokumentets layout kan også blive ændret i forhold til layoutet i den fil, du oprettede i Excel, og der kan være sideskift på de forkerte steder.

Årsag

Microsoft har fundet en fejl i Microsoft Excel, som medfører, at teksten i et Excel-regneark ikke udskrives med den rigtige kvalitet, hvis de udskrivningsparametre, der anvendes, ikke er de samme som dem, der angives af Excel.

Løsning

Løsning: Konfigurer dpi-indstillingerne i Excel, så de svarer til dpi-indstillingerne i PDF-filen.

1. Klik på fanen Sidelayout i Excel 2007.
  2. Klik på den pil, der åbner dialogboksen Sideopsætning, i gruppen Sideopsætning.
  3. Klik på 600 dpi (standardkvalitet) på listen Udskriftskvalitet. Eller klik på 300 dpi (minimumskvalitet).

Bemærk: De mulige dpi-indstillinger afhænger af funktionaliteten på den printer, du bruger.
  4. Gem en Excel 2007-projektmappe som en PDF-fil. Det kan du gøre ved at klikke på PDF i dialogboksen Gem som.

Bemærk: De følgende to muligheder vises:
    • Standard (onlineudgivelse og udskrivning): 600 dpi anvendes som udskriftskvalitet.
    • Mindste størrelse (onlineudgivelse): 300 dpi anvendes som udskriftskvalitet.
  5. Vælg én af følgende fremgangsmåder:
    • Hvis du har klikket på 600 dpi på trin 3, skal du klikke på Standard (onlineudgivelse og udskrivning).
    • Hvis du har klikket på 300 dpi på trin 3, skal du klikke på Mindste størrelse (onlineudgivelse).