Procesversion er den teknologi, som Adobe Camera Raw bruger til at justere og gengive fotos. Afhængigt af hvilken procesversion du bruger, har du forskellige muligheder og indstillinger til rådighed under fanen Grundlæggende, og når du foretager lokale justeringer.

Procesversion 5

Nye billeder, der redigeres i Camera Raw 11, bruger procesversion 5. PV 5 har forbedret høj ISO-gengivelse, der hjælper med at fjerne lilla farvetoner, som nogle gange ses i skyggerne på billeder med svag belysning. PV5 har også en forbedret Fjern tåge-skydeknap. Flyt skydeknappen Fjern tåge mod venstre for nemt at tilføje tåge, hvis du vil give billedet et æstetisk løft.

Procesversion 4

Billeder, der redigeres for første gang i Camera Raw 10, bruger procesversion 4. PV4 tilføjer support til funktionen Områdemaske og en forbedret Autoafmasking, der bedre kan håndtere billedstøj. PV3 (2012)-billeder opgraderes automatisk til PV4, når de ikke anvender Autoafmasking-justeringer.

Procesversion 3 (2012)

Billeder, der redigeres for første gang i Camera Raw 7, bruger procesversion 3. PV3 indeholder nye tonekontrolelementer og nye tone-kortlægningsalgoritmer til billeder med høj kontrast. Med PV3 kan du justere Højlys, Skygger, Hvide, Sorte, Belysning og Kontrast i panelet Grundlæggende. Du kan også anvende lokale rettelser til hvidbalance (Temperatur og Farvetone), Højlys, Skygger, Støj og Moiré.

Procesversion 2 (2010)

Billeder, der blev redigeret i Camera Raw 6, brugte som standard PV2. PV2 giver forbedret skarphedsjustering og støjreduktion sammenlignet med den tidligere procesversion, PV1.

Procesversion 1 (2003)

Det oprindelige behandlingsprogram, der blev anvendt af Camera Raw-version 5.x og tidligere.

Du kan opdatere tidligere redigerede fotos til den aktuelle procesversion for at udnytte fordelene med den nyere behandling.

Hvis du vil opdatere et foto til Camera Raw 10-processen (PV4), skal du benytte den ene af følgende fremgangsmåder:

• Klik på knappen Opdater til aktuel proces (udråbstegn-ikonet) i nederste højre hjørne af billedeksemplet.
  • I fanen Kamerakalibrering skal du vælge Process > Version 4 (Aktuelt).

Hvis du vil anvende en ældre procesversion til et foto, skal du gå til fanen Kamerakalibrering og vælge Proces
> Version 3 (2012), Proces > Version 2 (2010) eller Proces > Version 1 (2003).