Udfyld, underskriv og send formularer nemt og hurtigt fra dit skrivebord, din browser eller tabletenhed.

En interaktiv eller udfyldelig formular indeholder felter, som du kan vælge eller udfylde. Til disse formularer viser værktøjet Udfyld og underskriv kun underskrivelsesmuligheden. Få flere oplysninger om udfyldning af en interaktiv formular under Udfyld interaktive formularer.

En flad formular indeholder ikke interaktive felter. Det kunne være en papirformular eller PDF, der ikke er blevet optimeret til formularudfyldning. Værktøjet Udfyld og underskriv registrerer automatisk formularfelterne, f.eks. tekstfelter, kombinationsfelter, afkrydsningsfelter og alternativknapper. Du kan også manuelt tilføje tekst og andre symboler overalt i formularen ved hjælp af værktøjet Udfyld og underskriv, hvis det er nødvendigt.

Underskriv din formular ved at skrive eller tegne din signatur eller med et billede. Send dine udfyldte formularer til andre, og gem formularerne sikkert i Adobe Document Cloud.

Bemærk:

Dette dokument indeholder oplysninger om, hvordan du skal udfylde og underskrive dine formularer elektronisk fra dit skrivebord ved hjælp af Acrobat eller Acrobat Reader. Se i afsnittet med relaterede links nederst på denne side for at se, hvordan du kan gøre det samme ved hjælp af en browser eller tablet-appen.

Udfyld din PDF-formular

1. Åbn PDF-formularen i Acrobat eller Reader.

2. Vælg Værktøjer > Udfyld og underskriv, eller vælg Udfyld og underskriv i højre rude. Værktøjet Udfyld og underskriv åbnes med værktøjslinjen øverst.

Værktøjslinje til Udfyld og underskriv
    Værktøjslinje til Udfyld og underskriv
  3. Formularfelterne registreres automatisk. Hold musen hen over et felt for at få vist et blåt felt. Klik et vilkårligt sted i det blå felt. Markøren anbringes automatisk i den rette position. Skriv din tekst for at udfylde feltet.

Hold musen hen over et felt for at få vist det registrerede formularfelt
    Bevæg musen for få vist det registrerede tekstfelt
    Automatisk registreret afkrydsningsfelt
    Automatisk registreret afkrydsningsfelt

Hvis der ikke vises et blåt felt, når du bevæger musen, kan du udfylde eller tilføje tekst manuelt. Klik på Tilføj tekst  på værktøjslinjen. Klik et sted i dokumentet, hvor du vil tilføje teksten, og begynd derefter at skrive.

Udfyld eller tilføj tekst

Brug feltværktøjslinjen til at foretage de relevante ændringer:

• Du kan ændre størrelsen på et felt ved at bruge knappen til større/mindre skrift på værktøjslinjen – de første to knapper i venstre side.
    • Du kan flytte et felt ved at flytte markøren tættere på en feltkant, indtil du kan se trækkehåndtaget. Derefter skal du holde nede og flytte feltet efter behov.
    • Hvis du vil slette et felt eller en skreven tekst, skal du klikke på papirkurvikonet.
    • Du kan konvertere et almindeligt tekstfelt til et Kamfelt og omvendt ved at klikke på kombinationsknappen – den anden knap fra højre.
    • Hvis du vil bruge annoteringer eller symboler, skal du klikke på indstillingsmenuen  og vælge annoteringen.

Brug kamfelter til at til udfylde eller tilføje tekst i løbende felter på en linje eller række. Kamfelterne giver en jævn fordeling af den tekst, som brugeren indtaster, på tværs af tekstfeltets bredde, sådan som det er vist herunder.

Kamfelt og normalt tekstfelt

Hvis tegnene ikke passer i hvert enkelt felt, mens du skriver, skal du justere afstanden med grebshåndtaget på det sted, hvor tilpas størrelsen her peger i billedet herover.

4. Tilføj annoteringer eller symboler: Annoteringsværktøjer vises på værktøjslinjen – Skriv tekst, Kryds, Afkrydsning, Cirkel, Streg og Punkt. Du kan bruge disse annoteringsværktøjer til at udfylde afkrydsningsfelter og alternativknapper samt bruge cirklen til at omcirkle teksten eller stregen til at gennemstrege den.

Annoteringsværktøjer

Klik på en annotering på værktøjslinjen for at vælge den, og klik derefter på den formular, hvor du vil placere annoteringen. (Hvert klik placerer den valgte annotering på den ønskede placering på formularen.)

Bemærk:

Tilpas størrelsen af den første annotering, du placerer, så den passer til afkrydsningsfeltet eller alternativknappen i dokumentet, og så vil den næste annotering, du tilføjer, have samme størrelse og passe til resten af feltet/cirkelfelterne.

Underskriv eller sæt dine initialer på din formular

Hvis du vil underskrive en PDF-formular, kan du skrive, tegne eller indsætte et billede af din håndskrevne signatur eller initialer.

Send din formular

Når du har udfyldt formularen, kan du dele PDF'en med andre. Du kan dele formularen ved at følge nedenstående trin:

1. På værktøjslinjen Udfyld og underskriv skal du klikke på Send en kopi og derefter klikke på Opret link. Der oprettes et link.

Opret link med Adobe Sign
  2. Klik på Kopiér link, og del det med andre i en mail. Alle med adgang til linket kan se filen, men ikke ændre den.

Kopiér link