For at give ekstra beskyttelse indeholder Acrobat Reader DC en beskyttet tilstand og beskyttet visning, så din computer kan være sikker.  Når Beskyttet tilstand er aktiveret, kører alle de handlinger, som Acrobat Reader DC kræver for at vise en PDF-fil, på en begrænset måde i et indesluttet miljø, "sandkassen".

Beskyttet tilstand

Adobe Reader DC kører som standard i beskyttet tilstand for at give ekstra sikkerhed. I beskyttet tilstand kan skadelige PDF-dokumenter ikke starte vilkårlige eksekverbare filer eller skrive til systemmapper eller registreringsdatabasen i Windows.

Du kan kontrollere status for beskyttet tilstand ved at vælge Filer > Egenskaber > Avanceret > Beskyttet tilstand.

Beskyttet tilstand er aktiveret som standard. Gør følgende for at angive indstillingerne:

1. Vælg Rediger > Indstillinger.

2. Vælg Sikkerhed (udvidet) på listen Kategorier til venstre.

3. Under Sandkassebeskyttelse skal du vælge eller fravælge Aktivér beskyttet tilstand ved start.

• Aktivér Opret logfil for beskyttet tilstand for at registrere begivenheder. Ændringerne træder i kraft, næste gang du starter programmet.
    • Klik på Vis log for at åbne logfilen.

Beskyttet visning

For at give ekstra sikkerhed og undgå potentielle sikkerhedsrisici forbundet med filer, der muligvis kommer fra en usikker placering, skal du bruge tilstanden Beskyttet visning. I tilstanden Beskyttet visning er de fleste funktioner deaktiveret. Du kan se PDF-filen, men ikke gøre meget andet.

I Beskyttet visning vises en gul linje øverst i Reader DC-vinduet. Klik på Slå alle funktioner til for at afslutte Beskyttet visning.

Oplysningslinje i Beskyttet visning
Oplysningslinje i Beskyttet visning

Gør følgende for at ændre, hvornår Beskyttet visning bruges:

1. Vælg Rediger > Indstillinger.
  2. Vælg Sikkerhed (udvidet) på listen Kategorier til venstre.
  3. Vælg en indstilling for Beskyttet visning i området Sandkassebeskyttelse:
    • Fra
    • Filer fra potentielt usikre steder
    • Alle filer

Privilegerede placeringer

Du kan føje bestemte filer, mapper og værter til privilegerede placeringer for selektivt at angive tillid til PDF-filer eller omgå sikkerhedsbegrænsninger.

Åbn dialogboksen Indstillinger, vælg kategorien Sikkerhed (udvidet), og gør følgende under Privilegerede placeringer:

• Hvis du vil angive, at du har tillid til alle dokumenter med et gyldigt sikkerhedscertifikat, skal du vælge Hav automatisk tillid til dokumenter med gyldig certificering.
  • For at angive tillid til alle websteder, der allerede er tillid til i Internet Explorer, skal du vælge Hav automatisk tillid til websteder fra mine Win OS-sikkerhedszoner.
  • Hvis du kun vil tilføje en eller to PDF-filer fra en placering, skal du klikke på Tilføj fil.
  • Hvis du vil oprette en mappe med flere PDF-filer, der er tillid til, skal du klikke på Tilføj mappesti eller Tilføj vært.
  • For at tillade indlæsning af data fra en webside skal du indtaste navnet på rod-URL'en. Du kan f.eks. skrive www.adobe.com, men ikke www.adobe.com/products. Hvis du kun vil angive tillid til filer fra sikre forbindelser, skal du vælge Kun sikre forbindelser (https:).