Gem PDF-filer

Hvis forfatteren til PDF-filen har aktiveret lokal lagring, kan du gemme en kopi af en PDF-fil eller PDF-portefølje.

Webbrowser

• Hvis du vil gemme en PDF, skal du klikke på ikonet Gem fil på værktøjslinjen HUD (Heads Up Display) nederst i PDF-visningen.

HUD-værktøjslinjen i en webbrowser
HUD-værktøjslinjen i en webbrowser

Acrobat Reader DC-program

• Hvis du vil gemme en PDF-fil, skal du vælge Filer > Gem eller klikke på ikonet Gem fil på HUD-værktøjslinjen nederst i PDF-filen. Dialogboksen Gem som vises. Vælg den placering, hvor du vil gemme PDF-filen, og klik derefter på Gem.

Bemærk! Gemmehandlingen vises som standard dialogboksen Gem som for første gang. Du vil ikke se dialogboksen igen, når du gemmer efterfølgende ændringer af den samme fil, mens den er åben i Reader. Denne standardadfærd i Reader styres af dens egen beskyttelsesindstilling, og den forhindrer, at der pilles ved en PDF-fil, når den åbnes i Reader. Hvis du vil deaktivere Beskyttet tilstand for Reader (anbefales ikke), skal du gå til Rediger > Indstillinger > Sikkerhed (forbedret) og fjerne markeringen i afkrydsningsfeltet Aktivér Beskyttet tilstand ved start.

• Vælg Filer > Gem som for at gemme en kopi af en PDF-fil.
  • Vælg Filer > Gem som andet > Tekst for at gemme PDF-filen som tilgængelig tekst.

Hvorfor kan jeg ikke gemme en PDF-fil?

Fordi forfatteren til PDF-filen har deaktiveret funktionen gem lokalt af sikkerhedsmæssige årsager, copyrightårsager eller andre.

Hvis du vil gemme en PDF-fil, skal du kontakte forfatteren til PDF-filen og anmode forfatteren om at aktivere funktionen gem lokalt. Se Gør Reader-brugere i stand til at gemme formulardata i Acrobat Hjælp for at få flere oplysninger.

Visning af og navigation i PDF-filer

Benyt en af følgende fremgangsmåder:

• I Acrobat Reader DC kan du forstørre eller reducere siden ved at bruge indstillingerne for zoom, forstørrelse og tilpasning på værktøjslinjen HUD nederst i PDF-visningen.
HUD-værktøjslinjen
HUD-værktøjslinjen indeholder indstillingerne Markering, Zoom, Forstørrelse, Sideminiature og Sidetilpasning

Du kan også bruge indstillingerne for hurtig navigation, som er tilgængelige på hovedværktøjslinje og den venstre navigationsrude.

Naviger hurtigt med disse indstillinger
Naviger hurtigt med disse indstillinger

A. Hvis du vil gå til en bestemt side, skal du angive sidetallet og trykke på Enter. B. Sådan navigerer du hurtigt til den næste og forrige side. C. Hvis du vil navigere visuelt, skal du klikke på ikonet Sideminiaturer i den venstre navigationsrude. D. Hvis du vil gå til et område, der interesserer dig, skal du klikke på ikonet Bogmærker i den venstre navigationsrude.

Hvis du vil angive indstillinger for rulning og visning af flere sider, skal du vælge menuen Vis > Sidevisning. Højreklik på Acrobat Reader DC-værktøjslinjen i browseren, og vælg Sidevisning.

Zoom i et bestemt område

• Højreklik på dokumentet, og vælg Markeringsrammezoom i pop op-menuen. Træk derefter henover det områder, du vil forstørre.

• (Kun i Acrobat Reader DC -programmet, ikke i browseren) I Vis > menuen Zoom skal du vælge Dynamisk zoom , Panorering og zoom eller Zoomforstørrelsesglas . Få flere oplysninger om hver mulighed under Justering af PDF-visninger i Acrobat Hjælp.

Søgning efter tekst i en PDF-fil

Benyt en af følgende fremgangsmåder for at søge efter sideindhold:

• Højreklik på dokumentet, og vælg Søg på pop op-menuen. Angiv søgeordet i det øverste højre hjørne af dokumentvinduet, og klik på knapperne Næste eller Forrige for at gå tilbage til hver enkelt forekomst.
Højreklik på dokumentet, og vælg Søg
Højreklik på dokumentet, og vælg Søg for at få vist søgefeltet.

• Benyt en af følgende fremgangsmåder for at foretage en mere kompleks søgning efter hele ord, udtryk, kommentarer m.m.:

• I en webbrowser skal du trykke på Ctrl+Skift+F for at åbne ruden Avanceret søgning.

• I Acrobat Reader DC-programmet skal du vælge Rediger > Udvidet søgning.

Klik på Vis flere indstillinger nederst i søgepanelet for at tilpasse din søgning yderligere. Få flere oplysninger under Avancerede søgeindstillinger i Acrobat Hjælp.

Vis og søg i en PDF-portefølje

En PDF-portefølje er en samling af filer i forskellige formater og oprettet i forskellige programmer. Du kan bruge søgeværktøjerne i Reader til at finde tekst i hele PDF-porteføljen. Skriv den ønskede tekst i boksen Søg på værktøjslinjen PDF-portefølje. I søgeresultaterne vises alle de filer, hvor teksten er fundet.

• For PDF-filer skal du udvide listen for at få vist resultaterne i kontekst. Klik på et søgeresultat for at gå til placeringen af teksten i PDF-filen.

• For andre filtyper skal du klikke på Åbn og derefter søge i filen.