Fra juni 2018 risikerer de klientsystemer, der ikke er kompatible med TLS-protokollen 1.2 (Transport Layer Security), at miste adgangen til visse Adobe-tjenester. Sørg for, at dine systemer er kompatible med TLS 1.2, inden denne dato.

Hvorfor ser jeg denne side?

Den Adobe-webside eller -tjeneste, du forsøger at åbne, kræver en mere sikker netværksforbindelse end den, der bruges i din webbrowser, operativsystem eller applikation. Det er påkrævet at bruge TLS 1.2 til sikker netværkskommunikation og dataudveksling mellem klientsystemer og Adobes webtjenester.

Fra slutningen af maj 2018 vil Adobe ikke længere understøtte de ældre versioner af TLS (herunder TLS 1.0 og 1.1). Du kan læse de tekniske detaljer om TLS 1.2-protokollen i Ofte stillede spørgsmål.

Hvad skal jeg gøre for at kunne bruge tjenesten igen?

De nye webbrowsere understøtter TLS 1.2. Det er som regel tilstrækkeligt at opgradere browseren for at få adgang til disse tjenester. Du kan prøve at installere en af følgende populære browsere:

Hvis du bruger en anden browser, skal du sørge for, at den understøtter TLS 1.2.

Dit operativsystem og de applikations-framework, du har installeret, skal også understøtte TLS 1.2. Hvis opgraderingen af browseren ikke løser problemet, skal du kontrollere, at computeren opfylder følgende systemkrav:

Understøttede operativsystemer og programmer

Du skal opgradere dit operativsystem eller program til en version, der understøtter TLS 1.2, inden maj 2018. Ellers risikerer du at miste adgangen til denne tjeneste.

Operativsystemer

Windows Server Windows (arbejdsstation) Mac OS X
Windows Server 2008 R2 eller nyere Windows 8 eller nyere Mac OS X 10.8 eller nyere

Applikations-framework

Java .NET OpenSSL
Java 8 eller nyere .NET 4.6 eller nyere OpenSSL 1.01 eller nyere
Java 7 med TLS 1.2 aktiveret i appen .NET 4.5 med TLS 1.2 aktiveret i appen

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er Transport Layer Security (TLS)?

Transport Layer Security (TLS) er en sikkerhedsprotokol, der beskytter dine personlige oplysninger og sikrer dataintegriteten, når to applikationer kommunikerer med hinanden. Protokollen bruges ofte i webbrowsere og andre applikationer, hvor der kræves en sikker udveksling af data via et netværk.

I henhold til protokolspecifikationen består TLS af to lag: TLS Record-protokollen og TLS Handshake-protokollen. Record-protokollen sørger for, at forbindelsen er sikker. Handshake-protokollen gør det muligt for serveren og klienten at godkende hinanden og blive enige om, hvilke krypteringsalgoritmer og kryptografiske nøgler der skal bruges til dataudvekslingen.

Hvilken betydning har det?

Adobes standarder for sikkerhedsoverholdelse kræver, at ældre protokoller udfases inden maj 2018, og TLS 1.2 bruges som den aktuelle version fremover. Hvis dit system ikke er kompatibelt med TLS 1.2, risikerer du begrænset adgang til visse Adobe-tjenester.

Hvordan påvirker TLS dig?

Nogle Adobe-tjenester er webbaserede. Disse kan kun tilgås via en sikker netværksforbindelse. TLS er med til at sikre, at forbindelsen mellem din browser og disse webtjenester er sikker og pålidelig.

I takt med, at der udgives nye browsere og operativsystemer, opgraderes sikkerhedsstandarderne for at sikre den bedste beskyttelse af personlige oplysninger, privatlivet og dataintegriteten. Ældre versioner af browsere og operativsystemer opdateres dog ikke med de nyeste sikkerhedsstandarder.

De ældre, mindre sikre versioner af browsere og andre programmer kan på et tidspunkt ikke længere følge med i de nye, høje sikkerhedsstandarder.

For at kunne oprette forbindelse til sikre websteder skal du opdatere dit operativsystem og din browser.

Er TLS sårbar over for hackere?

Der er blevet rapporteret angreb rettet mod TLS 1.0 ved hjælp af en ældre krypteringsmetode. De ældre versioner er generelt mere sårbare end TLS 1.2. Du kan læse mere om det i Angreb mod TLS/SSL.

Hvorfor deaktiverer Adobe understøttelsen af TLS 1.0 og 1.1?

Adobes overholdelse af en række sikkerhedsstandarder kræver, at understøttelse af ældre protokoller udfases. En af disse standarder – det såkaldte PCI DSS (Payment Card Industry Data Security Standard) – vedrører betalingskortbranchen. PCI-standarden stiller bl.a. en række høje sikkerhedskrav til virksomheder, der accepterer, behandler, gemmer eller sender kreditkortoplysninger.

For at overholde PCI-standarden skal alle involverede aktører skifte til TLS 1.1 eller nyere inden maj 2018.

Hvorfor stiller Adobe krav om at bruge TLS 1.2 i stedet for at tillade TLS 1.1 eller TLS 1.0?

De fleste anmodninger om at bruge Adobes webtjenester sendes fra TLS 1.2-kompatible systemer, og der er kun relativt få anmodninger, der sendes fra TLS 1.1-systemer.

I stedet for at vente på, at der kommer sikkerhedsopdateringer til TLS 1.1, planlægger Adobe at skifte til TLS 1.2 og dermed højne sikkerheden ved brug af vores webtjenester.

Hvilken dato er den sidste, hvor jeg kan bruge en ældre version af TLS?

Adobe opfordrer brugerne til at stoppe med anvendelsen af de ældre versioner hurtigst muligt for at undgå potentielle sikkerhedsproblemer.

Adobe forventer, at brugerne skifter til den seneste version af TLS senest i maj 2018.

Du kan altid kontakte Adobes support eller din kontaktperson hos Adobe, hvis du vil have mere at vide.

Hvilken fejlmeddelelse vises, hvis jeg bruger en browser, der ikke er konfigureret til TLS 1.2?

Det afhænger af den browser, du bruger. Alle browsere, der er nævnt på listen over systemkrav, der er godkendt til brug med Adobe-tjenester, er konfigureret til at bruge TLS 1.2. Hvis du har en browsertype eller -version, der ikke står på listen, skal du opdatere browseren.

Du finder listen over browsere, der understøttes af Adobe-tjenester, i afsnittet Systemkrav.

Adobe har ikke indflydelse på de fejlmeddelelser, der genereres af kommunikationskomponenten i SSL. Disse meddelelser genereres i browseren, før der etableres forbindelse til Adobe-tjenesterne. Her er nogle eksempler på de fejlmeddelelser, der kan forekomme:

Internet Explorer 8 i Windows 7:

ie_error

Internet Explorer 11 i Windows 7. (TLS 1.2 er aktiveret i Internet Explorer 11 som standard, men den kan være slået fra)

page_can_t_be_displayed

Hvis det er tilfældet, skal du helst aktivere TLS 1.2 i dialogboksen med avancerede indstillinger og ikke bruge andre metoder. Der kan også forekomme andre fejl, f.eks.:

• Der kan ikke oprettes forbindelse til tjenesten
  • Tjenesten er ikke tilgængelig
  • Forbindelsesfejl