Ongelma: Virhe 1321 tai 1309 asennettaessa CS5.5-, CS5- tai CS4-tuotetta

Adobe Creative Suite 4-, CS5- tai CS5.5 -tuotteen asennusvaiheessa asennuslokissa näkyy Adobe Acrobatin tai Adobe Readerin virhe 1321 tai virhe 1309. Virhe näkyy esimerkiksi seuraavan viestin kanssa:

• Error 1321: The Installer has insufficient privileges to modify this file C:\Windows\system32\Macromed\Flash\FlashPlayerTrust\AcrobatConnect.cfg. (”Asennusohjelmalla ei ole tarvittavia oikeuksia seuraavan tiedoston muokkaamiseen.”)
  • Error 1309: Error attempting to open the source file C:\Windows\system32\Macromed\Flash\FlashPlayerTrust\AcrobatConnect.cfg. (”Virhe yritettäessä avata lähdetiedostoa”.) Järjestelmän virhekoodi: 2

Tärkeää: Yllä oleva polku ...\Macromed\Flash\FlashPlayerTrust\AcrobatConnect.cfg on esimerkki.Lokitiedostossasi mainittu polku ja tiedosto saattavat poiketa yllämainitusta.

Ratkaisu

Adobe Creative Suiten asennusohjelma yrittää kirjoittaa useita tiedostoja järjestelmään. Virhe 1321 tai 1309 esiintyy, kun asennusohjelma ei pysty kirjoittamaan tiedostoa johtuen käyttöoikeuksia koskevasta ongelmasta tai järjestelmävirheestä.Virheen 1321 tai 1309 korjaamiseksi päivitä virheviestissä mainitun tiedoston tai lähteen pääkansion käyttöoikeudet. Pääkansio on kansio, joka sisältää hakemistopolun päässä olevan tiedoston.

Käyttöoikeuksien päivittäminen Windows XP Professional -käyttöjärjestelmässä

Tärkeää: Varmista ennen aloittamista, että käyttöjärjestelmän piilotetut tiedostot näkyvät ja että yksinkertainen tiedostojako on poissa käytöstä. Katso Microsoftin tukisivustolta ohjeet Näytä piilotetut tiedostot ja kansiot ja Yksinkertaisen tiedostojaon ottaminen käyttöön ja poistaminen käytöstä.

1. Siirry Windowsin resurssienhallinnassa pääkansioon, joka on mainittu lokitiedoston virheviestissä 1321 tai 1309.

Esimerkiksi polussaC:\Windows\system32\Macromed\Flash\FlashPlayerTrust\AcrobatConnect.cfg pääkansio on FlashPlayerTrust. Saamassasi virheviestissä voi olla eri pääkansio.
  2. Napsauta hiiren kakkospainikkeella pääkansiota ja valitse Ominaisuudet.
  3. Valitse Ominaisuudet-ikkunassa Suojaus-välilehti.
  4. Valitse Ryhmä- tai käyttäjänimet -kohdasta Järjestelmänvalvojat (1). Varmista kohdasta Oikeudet: Järjestelmänvalvojat, että Täydet oikeudet -kohdassa on valittuna Salli (2).

Aseta Täydet oikeudet -kohdan arvoksi Salli
  5. Valitse Ryhmä- tai käyttäjänimet -kohdasta SYSTEM (1). Valitse kohdasta Oikeudet: SYSTEM, että Täydet oikeudet -kohdassa on valittuna Salli (2).

Aseta Täydet oikeudet -kohdan arvoksi Salli
  6. Valitse edelleen Suojaus-välilehdeltä (1) Lisäasetukset (2).

Valitse Lisäasetukset
  7. Varmista Suojauksen lisäasetukset -ikkunassa, että olet Oikeudet-välilehdellä.

8. Valitse Korvaa kaikkien alemman tason objektien oikeudet näillä, jos ne koskevat alemman tason objekteja (1), ja napsauta OK (2).

Valitse ”Korvaa kaikkien alemman tason objektien...” ja napsauta OK
  9. Sulje Ominaisuudet-ikkuna napsauttamalla OK.

10. Ota yksinkertaistettu tiedostojako takaisin käyttöön (katso Yksinkertaisen tiedostojaon ottaminen käyttöön ja poistaminen käytöstä Microsoftin tukisivustolta), ja asenna Adobe-tuote uudelleen.

1. Vaiheen teksti
  2. Vaiheen teksti
  3. Vaiheen teksti
  4. Vaiheen teksti
  5. Vaiheen teksti

Käyttöoikeuksien päivittäminen Windows XP Home -käyttöjärjestelmässä

1. Sulje tietokone, odota 5 sekuntia ja käynnistä tietokone uudelleen.
  2. Kun Windows-logo tulee näkyviin, paina F8-näppäintä.  Valitse nuolinäppäimillä Vikasietotila verkkoyhteydellä ja paina Enter-näppäintä.
  3. Seuraa ohjeita Käyttöoikeuksien päivittäminen Windows XP Professional -käyttöjärjestelmässä. Kyseisen ohjeen vaiheen 9 jälkeen käynnistä tietokone uudelleen ennen ohjelmiston uudelleen asentamista.

Käyttöoikeuksien päivittäminen Windows Vista- ja Windows 7 -käyttöjärjestelmissä

Tärkeää: Varmista ennen aloittamista, että käyttöjärjestelmän piilotetut tiedostot näkyvät. Katso Microsoftin tukisivustolta Näytä piilotetut tiedostot.

1. Siirry Windowsin resurssienhallinnassa pääkansioon, joka on mainittu lokitiedoston virheviestissä 1321 tai 1309.

Esimerkiksi polussaC:\Windows\system32\Macromed\Flash\FlashPlayerTrust\AcrobatConnect.cfg pääkansio on FlashPlayerTrust.Saamassasi virheviestissä voi olla eri pääkansio.
  2. Napsauta hiiren kakkospainikkeella pääkansiota ja valitse Ominaisuudet.
  3. Valitse Ominaisuudet-ikkunassa Suojaus-välilehti (1), ja napsauta Lisäasetukset (2).

.
    Valitse Lisäasetukset
  4. Valitse Suojauksen lisäasetukset -ikkunassa Omistaja-välilehti (1) ja napsauta Muokkaa (2).
    .

Valitse Omistaja-välilehti ja napsauta Muokkaa
  5. Valitse Vaihda omistajaksi -alueella Järjestelmänvalvojat-ryhmä (1), ja valitse vaihtoehto "Vaihda alisäiliöiden ja objektien omistaja" (2). Napsauta OK (3).

Valitse Vaihda omistaja alisäiliöille ja objekteille ja sen jälkeen OK

Huomautus:

Jos näkyviin tulee tietoturvavaroitus tai -ikkuna, jatka napsauttamalla OK.

6. Sulje Suojauksen lisäasetukset -valintaikkuna valitsemalla OK. Sulje Ominaisuudet-ikkuna valitsemalla OK.

7. Toista vaiheet 1–3.

8. Valitse Suojauksen lisäasetukset -ikkunassa Oikeudet-välilehti (1) ja napsauta Muokkaa (2).

Valitse Oikeudet-välilehti ja napsauta Muokkaa
  9. Varmista, että SYSTEM- ja Järjestelmänvalvojat-kohtien Oikeudet-sarakkeessa on valittuna Täydet oikeudet. Jos Oikeudet-sarakkeessa ei ole valittuna Täydet oikeudet, toimi seuraavasti:

1. Poista valinta kohdasta Sisällytä periytyvät oikeudet tämän objektin pääkansiosta, ja napsauta OK.

Huomautus:

Näkyviin tulee todennäköisesti muutama ikkuna, joissa sinun tulee vahvistaa tämä toiminto. Kopioi oikeudet ja hyväksy mahdolliset tietoturvavaroitukset.

2. Napsauta Muokkaus.

3. Valitse Täydet oikeudet ja napsauta OK.

4. Valitse Korvaa kaikkien alemman tason objektien periytyvät oikeudet tämän objektin periytyvillä oikeusmäärityksillä (1), ja napsauta OK (2).

Valitse ”Korvaa kaikkien alemman tason...”, ja napsauta OK.
  10. Sulje Suojauksen lisäasetukset -valintaikkuna valitsemalla OK. Sulje Ominaisuudet-ikkuna valitsemalla OK.

11. Asenna Adobe-tuote uudelleen.