Tietoja paikallisista säädöistä

Camera Raw -kuvansäätövälilehtien säätimien avulla voit vaikuttaa koko valokuvan väriin ja sävyyn. Camera Raw -sovelluksen Säätösivellin-työkalulla , Asteittainen suodatin -työkalulla  tai Säteittäinen suodatin -työkalulla voit säätää valokuvan tiettyä aluetta samaan tapaan kuin tehdessäsi paikallisia muutoksia käyttämällä varjostusta ja lisävalotusta.

Säätösivellin-työkalulla voit säätää Valotus-, Kirkkaus- ja Selkeys-arvoja sekä tehdä muita sävysäätöjä ”maalaamalla” säädöt valokuvaan.

Asteittainen suodatin -työkalulla voit käyttää samantyyppisiä säätöjä asteittain kuvan alueessa. Voit määrittää alueen niin leveäksi tai kapeaksi kuin haluat.

Säteittäinen suodatin -työkalulla voit piirtää ellipsin muotoisen alueen kohteen ympärille ja suorittaa säätöjä valikoivasti valitun alueen ulko- tai sisäpuolella. Lisätietoja on ohjeaiheessa Säteittäinen suodatin Camera Raw’ssa.

Voit käyttää kumpaakin paikallista säätötyyppiä missä tahansa valokuvassa. Voit synkronoida paikalliset säätöasetukset useissa valituissa kuvissa. Voit luoda myös paikallisia säätöjen oletusarvoja, jotta voit nopeasti käyttää usein käytettyjä tehosteita uudelleen.

Camera Raw -sovelluksen paikallisten säätöjen määrittäminen täsmälleen halutulla tavalla vaatii hieman harjoittelua. Suositeltava työnkulku on valita työkalu, määrittää sen asetukset ja lisätä sitten säätö valokuvaan. Tämän jälkeen voit palata muokkaamaan säätöä tai lisätä tarvittaessa uuden säädön.

Kuten muutkaan Camera Raw -säädöt, paikalliset säädöt eivät poista tietoja. Mitään säätöjä ei lisätä pysyvästi valokuvaan. Paikalliset säädöt tallennetaan kuvan kanssa XMP-oheistiedostoon tai Camera Raw -tietokantaan, määritettyjen Camera Raw -oletusasetusten mukaan.

Video | Luonnolliselta näyttävän valotuksen luominen

Video | Luonnolliselta näyttävän valotuksen luominen
Tässä Photoshop Playbookin osassa Photoshopin ensisijainen tuotejohtaja Bryan O’Neil Hughes selittää, miten voit tasapainottaa kuvauskohdetta ja taustaa säätämällä valotusta.
Bryan O'Neil Hughes

Käytä paikallisia säätöjä Camera Raw’n säätösiveltimessä

1. Valitse työkalurivistä Säätösivellin-työkalu  (tai paina K-näppäintä).

Camera Raw avaa Säätösivellin-työkalun asetukset sävyjakaumaan ja asettaa maskaustilaksi Uusi.

2. Valitse säätötyyppi Säätösivellin-työkalun asetuksista vetämällä tehosteen liukusäädintä.

Huomautus:

Käytettävissä olevat tehosteet vaihtelevat sen mukaan, käytätkö prosessiversiota 2012, 2010 vai 2003, kuten edellä on kuvattu. Voit päivittää valokuvan PV2012:een napsauttamalla kuvan esikatselun oikeassa alakulmassa olevaa huutomerkkikuvaketta.

Lämpötila

Säätää kuvan alueen värilämpötilaa, muuttaa sen lämpimämmäksi tai viileämmäksi. Asteittainen lämpötilatehostesuodatin voi parantaa sekalaisissa valaistusolosuhteissa otettujen kuvien laatua.

Sävy

Korjaa vihreän tai magentan sävyn.

Valotus

Määrittää kuvan yleisen kirkkauden. Paikallisella Valotus-korjauksella voidaan saavuttaa perinteistä varjostusta ja lisävalotusta vastaavat tulokset.

Vaaleat

Palauttaa kuvan ylivalottuneiden vaaleiden alueiden yksityiskohdat.

Varjot

Palauttaa kuvan alivalottuneiden varjoalueiden yksityiskohdat.

Valkoiset

Säätää valokuvan valkoisia pisteitä

Mustat

Säätää valokuvan mustia pisteitä

Kirkkaus

Säätää kuvan kirkkautta vaikuttaen voimakkaimmin keskisävyihin.

Kontrasti

Säätää kuvan kontrastia vaikuttaen voimakkaimmin keskisävyihin.

Kylläisyys

Muuttaa värin eloisuutta tai puhtautta.

Selkeys

Lisää kuvaan syvyyttä korostamalla paikallista kontrastia.

Udun poisto

Vähentää tai lisää valokuvan olemassa olevaa utuisuutta

Terävyys

Parantaa valokuvan reunojen terävyyttä ja tuo yksityiskohdat paremmin esiin. Negatiivinen arvo hämärtää yksityiskohtia.

Kohinanvaimennus

Vähentää värin kirkkauden kohinaa, jota voi ilmetä, kun varjoisat alueet avataan.

Moiré-kuvioiden vähennys

Poistaa moiré-kuviot tai värialiakset.

Siisti reunus

Poistaa reunusvärit reunoilta. Katso Paikallisten värillisten reunusten poistaminen.

Väri

Lisää sävyn valittuun alueeseen. Valitse sävy napsauttamalla tehosteen nimen vieressä olevaa värinäyteruutua.

Huomautus:

Voit suurentaa tai pienentää tehosteen arvoa valmiiksi määritetyllä määrällä napsauttamalla pluskuvakkeita (+) tai miinuskuvakkeita (-). Voit valita voimakkaan säädön napsauttamalla useita kertoja. Kaksoisnapsauttamalla liukusäädintä voit palauttaa tehosteen arvoksi nolla.

3. Siveltimen asetusten määrittäminen:

Koko

Määrittää siveltimen kärjen halkaisijan pikseleinä.

Häivytys

Säätää siveltimen piirron kovuutta.

Juoksuta

Säätää säädön käyttöastetta.

Tiheys

Säätää piirron läpinäkyvyyden määrää.

Automaattinen maski

Rajaa siveltimen piirrot samanvärisiin alueisiin.

Näytä maski

Näyttää maskin kuvan esikatselukuvan päällä tai piilottaa sen.

4. Siirrä Säätösivellin-työkalu kuvan päälle.

Hiusristikko ilmaisee lisäyskohdan. Täytetty ympyrä ilmaisee siveltimen koon. Mustavalkoinen katkoviivalla piirretty ympyrä ilmaisee pehmennysmäärän.

Huomautus:

Jos Pehmennys-arvo on 0, mustavalkoinen ympyrä ilmaisee siveltimen koon. Jos pehmennys on erittäin pieni, täytetty ympyrä ei ehkä näy.

5. Maalaa Säätösivellin-työkalulla kuvan alue, jota haluat säätää.

Kun vapautat hiiren painikkeen, lisäyskohtaan tulee Nuppineula-kuvake . Säätösivellin-työkalujen asetuksissa maskaustila muuttuu tilaksi Lisää.

6. (Valinnainen) Voit tarkentaa säätöä jollakin seuraavista tavoista:
    • Mukauta kuvan tehostetta vetämällä jotain Säätösivellin-työkalun asetusosan liukusäädintä.
    • Näytä Nuppineula-kuvake tai piilota se painamalla V-näppäintä.
    • Voit näyttää maskin kuvan päällä tai piilottaa sen käyttämällä Näytä maski -vaihtoehtoa, painamalla Y-näppäintä tai asettamalla osoittimen Nuppineula-kuvakkeen päälle.

Huomautus:

Voit mukauttaa maskin ilmaisimen väriä napsauttamalla Näytä maski -asetuksen vieressä olevaa värivalikoimaa. Valitse sitten uusi väri värimuokkaimesta.

• Voit kumota säädön osan napsauttamalla Pyyhi Säätösivellin-työkalun asetusosasta ja maalaamalla säädön yli.

Huomautus:

Jos haluat luoda poistosiveltimen, jonka ominaisuudet eroavat käytössä olevasta säätösiveltimestä, napsauta paikallisten säätöasetusten valikkopainiketta  ja valitse Erillinen poistokoko. Määritä sitten poistosiveltimelle Koko, Sulka, Nopeus ja Tiheys.

• Voit poistaa säädön kokonaan valitsemalla Nuppineula-kuvakkeen ja painamalla Del-näppäintä.
    • Kumoa viimeisin säätö painamalla Ctrl+Z (Windows) tai Komento+Z (Mac OS).
    • Voit poistaa kaikki Säätösivellin-työkalun säädöt ja asettaa maskaustilaksi Uusi valitsemalla työkalun asetusten alaosasta Pyyhi kaikki.
  7. (Valinnainen) Lisää Säätösivellin-työkalun lisäsäätö valitsemalla Uusi ja tarkenna sitä haluamallasi tavalla vaiheen 6 ohjeiden mukaisesti.

Huomautus:

Kun käytössä on useita Säätösivellin-säätöjä, varmista, että valittuna on Lisää-tila, kun siirryt niiden välillä. Voit valita säädön ja hienosäätää sitä napsauttamalla Nuppineula-kuvaketta.

Käytä paikallisia säätöjä Camera Raw’n Asteittainen suodatin ‑työkalussa

1. Valitse työkalurivistä Asteittainen suodatin -työkalu  (tai paina G-näppäintä).

Camera Raw avaa Asteittainen suodatin -työkalun asetukset histogrammiin ja asettaa maskaustilaksi Uusi.

2. Valitse säätötyyppi Asteittainen suodatin -työkalun asetuksista vetämällä haluamaasi tehostetta vastaavaa liukusäädintä:

Huomautus:

Käytettävissä olevat tehosteet vaihtelevat sen mukaan, käytätkö prosessiversiota 2012, 2010 vai 2003, kuten edellä on kuvattu. Voit päivittää valokuvan PV2012:een napsauttamalla kuvan esikatselun oikeassa alakulmassa olevaa huutomerkkikuvaketta.

Lämpötila

Säätää kuvan alueen värilämpötilaa, muuttaa sen lämpimämmäksi tai viileämmäksi. Asteittainen lämpötilatehostesuodatin voi parantaa sekalaisissa valaistusolosuhteissa otettujen kuvien laatua.

Sävy

Korjaa vihreän tai magentan sävyn.

Valotus

Määrittää kuvan yleisen kirkkauden. Asteittaisella Valotus-suodattimella voidaan saavuttaa perinteistä varjostusta ja lisävalotusta vastaavat tulokset.

Vaaleat

Palauttaa kuvan ylivalottuneiden vaaleiden alueiden yksityiskohdat.

Varjot

Palauttaa kuvan alivalottuneiden varjoalueiden yksityiskohdat.

Valkoiset

Säätää valokuvan valkoisia pisteitä

Mustat

Säätää valokuvan mustia pisteitä

Kirkkaus

Säätää kuvan kirkkautta vaikuttaen voimakkaimmin keskisävyihin.

Kontrasti

Säätää kuvan kontrastia vaikuttaen voimakkaimmin keskisävyihin.

Kylläisyys

Muuttaa värin eloisuutta tai puhtautta.

Selkeys

Lisää kuvaan syvyyttä korostamalla paikallista kontrastia.

Udun poisto

Vähentää tai lisää valokuvan olemassa olevaa utuisuutta

Terävyys

Parantaa valokuvan reunojen terävyyttä ja tuo yksityiskohdat paremmin esiin. Negatiivinen arvo hämärtää yksityiskohtia.

Kohinanvaimennus

Vähentää värin kirkkauden kohinaa, jota voi ilmetä, kun varjoisat alueet avataan.

Moiré-kuvioiden vähennys

Poistaa moiré-kuviot tai värialiakset.

Siisti reunus

Poistaa reunusvärin reunoilta. Katso Paikallisten värillisten reunusten poistaminen.

Väri

Lisää sävyn valittuun alueeseen. Valitse sävy napsauttamalla tehosteen nimen vieressä olevaa värinäyteruutua.

Huomautus:

Voit suurentaa tai pienentää tehosteen arvoa valmiiksi määritetyllä määrällä napsauttamalla pluskuvaketta (+) tai miinuskuvaketta (-). Kaksoisnapsauttamalla liukusäädintä voit palauttaa tehosteen arvoksi nolla.

3. Voit lisätä valokuva-alueeseen asteittaisen suodattimen vetämällä.

Suodatin alkaa punaisesta pisteestä ja punaisesta pisteviivasta ja se jatkuu vihreän pisteen ja vihreän pisteviivan ohi.

Maskaustila muuttuu Muokkaa-tilaksi Asteittainen suodatin ‑työkalun asetuksissa.

4. (Valinnainen) Voit tarkentaa suodatinta toimimalla jollakin seuraavista tavoista:
    • Mukauta suodatinta vetämällä mitä tahansa tehosteliukusäädintä Asteittainen suodatin ‑työkalun asetuksissa.
    • Voit näyttää ohjaimet tai piilottaa ne valitsemalla Peitto-vaihtoehdon (tai painamalla V-näppäintä).
    • Voit vapaasti laajentaa, supistaa ja kiertää tehostetta vetämällä vihreästä tai punaisesta pisteestä.
    • Jos haluat siirtää tehostetta, vedä mustavalkoisesta pisteviivasta.
    • Vie osoitin vihreävalkoisen tai punavalkoisen katkoviivan päälle lähelle vihreää tai punaista pistettä ja odota, kunnes näkyviin tulee kaksipäinen nuoli. Laajenna tai supista tehostetta vetämällä alueen tuossa päässä.
    • Vie osoitin vihreävalkoisen tai punavalkoisen katkoviivan päälle etäälle vihreästä tai punaisesta pisteestä ja odota, kunnes näkyviin tulee kaksipäinen nuoli. Voit sitten kiertää tehostetta vetämällä.
    • Poista suodatin painamalla Delete-näppäintä.
    • Kumoa viimeisin säätö painamalla Ctrl+Z (Windows) tai Komento+Z (Mac OS).
    • Ota käyttöön maskin visualisointi Maski-valinnalla. Voit vaihtaa Maski-asetusta myös painamalla Y-näppäintä.
    • Poista kaikki Asteittainen suodatin -työkalun tehosteet valitsemalla Pyyhi kaikki ja aseta maskaustilaksi Uusi.
  5. (Valinnainen) Lisää Asteittainen suodatin -työkalun lisätehoste valitsemalla Uusi ja tarkenna sitä haluamallasi tavalla vaiheen 4 ohjeiden mukaisesti.

Huomautus:

Kun käytössä on useita Asteittainen suodatin -tehosteita, valitse tehoste napsauttamalla peittoa ja muuta sen asetuksia.

Asteittaisen suodattimen instanssin muokkaus sivellinvalinnoilla

Asteittaisen suodattimen maskeja voi muokata sivellinvalinnoilla. Kun olet luonut maskin, voit avata sivellinvalinnat valitsemalla Uusi/Muokkaa-vaihtoehdon vierestä Sivellin. Jos valittuna taas on asteittainen suodatin, käytä näppäinyhdistelmää vaihto+K.

Käytä plus (+)- ja miinus (-)-siveltimiä tarpeen mukaan.

Voit katsoa sivellinvalintojen videoesittelyn: Filter Brush in Adobe Camera Raw (englanniksi).

Huomautus:

Lisäys- ja poistotoimintoa voivat käyttää ainoastaan Photoshop CC -asiakkaat, joilla on vähintään Camera Raw 8.5.

Paikallisten säätöjen suorittaminen Väri-, Värin kirkkaus- tai Syvyysalueen maski ‑säätimellä

Päivitetty Camera Raw’n lokakuun 2018 versiossa

Värialueen maski-, Kirkkausalueen maski- ja Syvyysalueen maski ‑säätimillä voit nopeasti luoda valokuvassa tarkan maskausalueen paikallisten säätöjen suorittamista varten.

Aloita luomalla nopeasti alustava maskausvalinta säätösiveltimillä tai säteittäisellä tai asteittaisella suodattimella. Tarkenna sen jälkeen valintaa värialueen valitsimella ottaaksesi värinäytteitä maskausalueelta, kirkkausalueen valitsimella tai liukusäätimellä asettaaksesi valintamaskin kirkkausalueen päätepisteet tai syvyysalueen valitsimella tai liukusäätimellä asettaaksesi valintamaskin syvyysalueen päätepisteet.

Valinnan tarkentaminen Syvyysalueen maski ‑säätimellä

Huomautus:

Syvyysalueen maski ‑säädin on käytettävissä vain upotettuja syvyyskarttatietoja sisältävissä valokuvissa. Tällä hetkellä toiminto on rajoitettu HEIC-valokuviin, jotka on otettu Apple iPhone 7+:lla, 8+:lla sekä X:llä, XS:llä, XS MAXilla ja XR:llä (katso tuettujen Apple iPhone ‑puhelimien luettelo) käyttämällä sisäänrakennetun iOS-kamerasovelluksen Muotokuva-tilaa. Jos valokuva ei sisällä syvyystietoja, Syvyys-maskausvaihtoehto on poistettu avattavassa Alueen maski ‑luettelossa käytöstä.

Kun olet tehnyt alustavan valintamaskin säätösiveltimillä tai säteittäisellä tai asteittaisella suodattimella, voit tarkentaa maskialuetta valinnan syvyysalueen mukaan. Voit käyttää syvyysalueen maskausta seuraavasti:

1. Avaa valokuva Adobe Camera Raw’ssa.

2. Valitse Camera Raw ‑valintaikkunan työkalupalkista Säätösivellin-työkalu, Asteittainen suodatin ‑työkalu tai Säteittäinen suodatin ‑työkalu. Luo sen jälkeen alustava valintamaski valokuvan korjattavalle alueelle.

depth_range_masking
    Asteittaisella suodattimella luotu alustava maskialue, joka peittää koko valokuvan.
  3. Valitse oikealla olevan Säätö-paneelin työkaluvaihtoehtojen avattavasta luettelosta Alueen maski ‑tyypiksi Syvyys. Oletusarvoisesti Alueen maski ‑asetuksena on Ei mitään (oletusarvoisesti poistettu käytöstä).

depth_range_mask
    Syvyysalueen maski ‑säätimet
  4. Voit valita syvyysalueen maskausalueelta seuraavasti:

• Määritä valitun syvyysalueen päätepisteet Syvyysalue-liukusäätimellä. Voit valita myös pipettityökalun  (Syvyysalue-liukusäätimen yläpuolella). Määritä syvyysalue napsauttamalla ja vetämällä kuvan aluetta. Suosittelemme, että valitset tätä työkalua käytettäessä pienemmän alueen tietyn syvyysalueen tarkentamiseksi.
    • Tasaisuus-liukusäätimellä voit säätää kirkkauden vähenemisen tasaisuutta valitun syvyysalueen kummassakin päässä.

Huomautus:

Jos haluat saada maskialueesta tarkemman kuvan, paina Alt- (Windows) tai Optio-näppäimen (Mac) aluetta Syvyysalue- tai Tasaisuus-liukusäädintä siirrettäessä, niin valokuva visualisoidaan mustavalkoisena.

5. Valitse Visualisoi syvyyskartta ‑valintaruutu, jos haluat tarkastella valokuvan mustavalkoisen version syvyystietoja. Valokuvan valkoinen osa esittää edustaa, kun taas valokuvan musta osa esittää taustaa. Punaisella värillä on merkitty maskattu alue, jossa syvyyden säädöt ja paikalliset säädöt on otettu käyttöön.

Syvyyskartan visualisointi
    Valitse Visualisoi syvyyskartta, jos haluat tarkastella valokuvan syvyystietoja.

Maskialueen tarkentamisen jälkeen voit tehdä valikoivia säätöjä Säätö-paneelissa tarkkojen kuvamuokkausten suorittamista varten.

Värialueen maskin käyttäminen

Kun olet tehnyt valokuvaan alustavan valintamaskin säätösiveltimillä tai säteittäisellä tai asteittaisella suodattimella, voit tarkentaa valintamaskia maskausalueelta ottamiesi värinäytteiden mukaan.

1. Avaa valokuva Adobe Camera Raw’ssa.

Camera Raw’ssa muokattava valokuva
    Camera Raw’ssa muokattava valokuva
  2. Valitse Camera Raw ‑valintaikkunan työkalupalkista Säätösivellin-työkalu, Asteittainen suodatin ‑työkalu tai Säteittäinen suodatin ‑työkalu. Luo sen jälkeen alustava valintamaski valokuvan korjattavalle alueelle.

Asteittaisella suodattimella luotu alustava maskialue, joka peittää koko valokuvan
    Asteittaisella suodattimella luotu alustava maskialue, joka peittää koko valokuvan
  3. Valitse oikealla olevan Säätö-paneelin työkaluvaihtoehtojen avattavasta luettelosta Alueen maski ‑tyypiksi Väri. Oletusarvoisesti Alueen maski ‑asetuksena on Ei mitään (oletusarvoisesti poistettu käytöstä).

4. Ota maskialueelta värinäyte pipettityökalulla (lähellä Alueen maski ‑asetusta). Tee jokin seuraavista toimista:

• Jos haluat ottaa maskialueelta näytteen yhdestä väristä, napsauta pipettityökalua halutussa valokuvan kohdassa.
    • Jos haluat tarkentaa värivalintaa, napsauta ja vedä valokuvan säädettävien värien ympärillä olevaa aluetta.
    • Jos haluat ottaa värinäytteitä useista valinnoista, pidä Vaihto-näppäintä painettuna, kun valitset yhden värin (Vaihto+napsauta) tai kun valitset alueen (Vaihto+napsauta+vedä). Voit lisätä enintään viisi värinäytettä.
    Värialueen maski, joka peittää valokuvan taustasävyt
    Värialueen maski peittää valokuvan taustasävyt. Värialueen maski on luotu valitsemalla alue, joka sisältää kaikki valokuvan oikean yläkulman lähellä olevat taustavärit. Tämän jälkeen Värialue-liukusäätimellä voidaan vähentää toiminnon vaikutusta lehtiin.
  5. Säätämällä Värialue-liukusäädintä voit kaventaa tai laajentaa valittua värialuetta.

Huomautus:

Jos haluat saada maskialueesta tarkemman kuvan, paina Alt- (Windows) tai Optio-näppäimen (Mac) aluetta Värialue-liukusäädintä siirrettäessä, niin valokuva visualisoidaan mustavalkoisena.

Voit lopettaa värinäytteiden ottamisen painamalla Esc-näppäintä tai napsauttamalla pipettityökalua (lähellä Alueen maski ‑asetusta).

Paikalliset säädöt otetaan värimaskissa käyttöön.
    Paikalliset säädöt otetaan värimaskissa käyttöön. Tehosteet-valikon Lyhennetty valotus-, Vaaleat- ja Kylläisyys-toiminnoilla voidaan tummentaa taustaa, jolloin lehdet erottuvat entistä tarkemmin.

Maskialueen tarkentamisen jälkeen voit tehdä valikoivia säätöjä tarkkojen kuvamuokkausten suorittamista varten.

Adobe Camera Raw 10.1:llä ja uudemmilla versioilla voit poistaa Värialueen maski ‑näytteen. Voit tehdä tämän painamalla Alt-näppäintä (Windows) tai Optio-näppäintä (Mac) ja napsauttamalla Värialueen maski ‑näytettä.

Kirkkausalueen maskin käyttäminen

Kun olet tehnyt valokuvaan alustavan valintamaskin säätösiveltimillä tai säteittäisellä tai asteittaisella suodattimella, voit tarkentaa maskialuetta valinnan kirkkausalueen mukaan.

1. Avaa valokuva Adobe Camera Raw’ssa.

2. Valitse Camera Raw ‑valintaikkunan työkalupalkista Säätösivellin-työkalu, Asteittainen suodatin ‑työkalu tai Säteittäinen suodatin ‑työkalu. Luo sen jälkeen alustava valintamaski valokuvan korjattavalle alueelle.

Asteittaisella suodattimella luotu alustava maskialue, joka peittää valokuvassa olevan taivaan
    Asteittaisella suodattimella luotu alustava maskialue.
  3. Valitse oikealla olevan Säätö-paneelin työkaluvaihtoehtojen avattavasta luettelosta Alueen maski ‑tyypiksi Kirkkaus. Oletusarvoisesti Alueen maski ‑asetuksena on Ei mitään.

Kirkkausalueen maski
    Kirkkausalueen maski ‑säätimet
    • Määritä valitun kirkkausalueen päätepisteet Kirkkausalue-liukusäätimellä. Voit valita myös pipettityökalun  (Kirkkausalue-liukusäätimen yläpuolella). Napsauta ja vedä säädettävää valokuvan aluetta. Suosittelemme, että valitset pienen alueen tietyn kirkkausalueen tarkentamiseksi.
    • Tasaisuus-liukusäätimellä voit säätää, kuinka tasaisesti kirkkaus vähenee valitun kirkkausalueen kummassakin päässä.

Huomautus:

Jos haluat saada maskialueesta tarkemman kuvan, paina Alt- (Windows) tai Optio-näppäimen (Mac) aluetta Värialue- tai Tasaisuus-liukusäädintä siirrettäessä, niin valokuva visualisoidaan mustavalkoisena.

Paikalliset säädöt otetaan kirkkausalueen maskissa käyttöön.
    Ota paikalliset säädöt kirkkausalueen maskissa käyttöön.
  4. Valitse Visualisoi värialuekartta ‑valintaruutu, jos haluat tarkastella valokuvan mustavalkoisen version värialuetietoja. Punaisella värillä merkitty osa näyttää maskatun alueen, jossa syvyyden säädöt ja paikalliset säädöt on otettu käyttöön.

visualize_luminancemap
    Valitse Visualisoi värialuekartta, jos haluat tarkastella valokuvan värialuetietoja.

Maskialueen tarkentamisen jälkeen voit tehdä valikoivia säätöjä tarkkojen kuvamuokkausten suorittamista varten.

Paikallisten säätöjen esimääritysten tallentaminen ja käyttäminen

Voit tallentaa paikallisia säätöjä esimäärityksiksi, jotta voit nopeasti käyttää tehosteita muissa kuvissa. Voit luoda, valita ja hallita paikallisten säätöjen esimäärityksiä Camera Raw’n Asetukset-valikossa  säätösiveltimen tai asteittaisen suodattimen asetuksissa. Voit käyttää paikallisten säätöjen esimäärityksiä säätösiveltimellä  tai asteittaisella suodattimella .

Huomautus:

Paikallisia säätöjä ei voi tallentaa Camera Raw ‑kuvaesimäärityksillä.

1. Napsauta Camera Raw -valintaikkunan säätösiveltimen tai asteittaisen suodattimen asetuksissa olevaa Camera Raw’n valikkopainiketta . Valitse sitten jokin seuraavista komennoista:

Uusi paikallinen korjausasetus

Tallentaa käytössä olevan paikallisen tehosteen säätöasetuksen esimääritykseksi. Kirjoita nimi ja napsauta OK. Tallennetut esimääritykset näkyvät paikallisten säätöasetusten valikossa, ja niitä voi käyttää kaikkiin Camera Raw’ssa avattuihin kuviin.

Poista ”esimäärityksen nimi”

Poistaa valitun paikallisen säädön esimäärityksen.

Nimeä ”esimäärityksen nimi” uudelleen

Nimeää valitun paikallisen säädön esimäärityksen uudelleen. Kirjoita nimi ja napsauta OK.

Esimäärityksen nimi

Valitse esimääritys, kun haluat käyttää sen asetuksia säätösiveltimellä tai asteittaisella suodattimella.

Kun käytät paikallisia säätöjen esimäärityksiä, muista seuraavat asiat:

• Voit valita vain yhden paikallisen säädön esimäärityksen kerrallaan.

• Kun käytät paikallista säädön esimääritystä säätösiveltimellä, voit silti mukauttaa siveltimen asetuksia, kuten Kokoa, Sulkaa, Nopeutta ja Tiheyttä. Esimääritys käyttää tehosteasetusta määritetyssä siveltimen koossa.

• Kun paikallista säätöasetusta on käytetty, voit edelleen muokata lopputulosta haluamallasi tavalla.

• Samat säätöasetukset ovat käytettävissä sekä säätösiveltimessä että asteittaisessa suodattimessa. Tämän seurauksena paikallisten säätöjen esimäärityksiä voi käyttää kummalla työkalulla tahansa riippumatta siitä, kummalla työkalulla esimääritys luotiin.