Tervetuloa-näytön käytöstä poistaminen

Jos käytössäsi on kokeiluversio, et voi poistaa Tervetuloa-näyttöä käytöstä. Toivomme, että opetusohjelmat auttavat Photoshop CC:n käytön aloittamisessa tai uusiin Photoshop CC -ominaisuuksiin tutustumisessa.

Jos olet maksava Creative Cloud -jäsen, vieritä Tervetuloa-näytön latautumisen jälkeen sivun alalaidan Uudet ominaisuudet-, Käytön aloittaminen- tai Vinkkejä-osioon. Valitse Älä näytä Tervetuloa-näyttöä uudelleen. Jos haluat tuoda Tervetuloa-näytön uudelleen näkyviin, valitse Ohje > Tervetuloa.

Huomautus: Uusimmissa Mac OS -versioissa vierityspalkit eivät näy oletusarvoisesti. Ota ne käyttöön valitsemalla Järjestelmäasetukset > Yleiset. Valitse Näytä vierityspalkit-osiosta Aina tai Vieritettäessä.

Jos näkyviin ei tule Älä näytä Tervetuloa-näyttöä uudelleen -vaihtoehtoa, poista Tervetuloa-näyttö käytöstä suorittamalla alla oleva komentosarja. Voit tarkastella sitä valitsemalla Ohje > Tervetuloa.

1. Sulje Illustrator, InDesign tai Photoshop.
  2. Lataa alta tiedosto prevent_project_hello_launching.jsx.zip. Merkitse latausten tallennuspaikka muistiin.
  3. Pura ladattu tiedosto kaksoisnapsauttamalla tai kaksoisosoittamalla sitä. Valitse Windowsissa vaihtoehto Pura kaikki tiedostot. Purettu komentosarja on nimeltään prevent_project_hello_launching.jsx. Merkitse puretun tiedoston sijainti muistiin.
  4. Kopioi purettu tiedosto seuraaviin sijainteihin:
    1. Illustrator
      1. Windows: C:\Program Files\Adobe\Adobe Illustrator CC 2014\Support Files
      2. Macintosh: HD/Library/Application Support/Adobe/Startup Scripts CC/Illustrator
    2. InDesign
      1. Windows: C:\Program Files\Adobe\Adobe InDesign CC 2014\Scripts\startup scripts
      2. Macintosh: HD/Library/Application Support/Adobe/Startup Scripts CC/Adobe InDesign
    3. Photoshop CC 2014
      1. Windows: C:\Program Files (x86)\Common Files\Adobe\Startup Scripts CC\Adobe Photoshop
      2. Macintosh: HD/Library/Application Support/Adobe/Startup Scripts CC/Adobe Photoshop
  5. Tervetuloa-näyttöä ei näy, kunnes poistat tiedoston tai katsot sitä Ohje-valikon kautta.

Lataa

Huomaa: Photoshop CC 2015 -sovelluksessa voit poistaa Tervetuloa-näytön käytöstä valitsemalla Asetukset > Yleiset ja valitsemalla valintaruudun kohdasta Älä näytä Tervetuloa-näyttöä käynnistyksen aikana.

Tervetuloa-näyttöä ei näy

Tervetuloa-näyttö ei näy maksetun Creative Cloud -tilauksen alijäsenjoukolle eikä kokeiluversioasiakkaille. Kaikki Tervetuloa-näytön tukimateriaalit ovat saatavilla Creative Cloud Learnin kautta osoitteessa Adobe.com: https://helpx.adobe.com/fi/photoshop/tutorials.html

Tervetuloa-näyttö ei näy käyttäjille, jotka eivät ole kirjautuneet Creative Cloud -tililleen Adobe ID -tunnuksella. Sen sijaan näkyviin tulee ikkuna, jonka mukaan Tervetuloa-ikkunan käyttämiseksi sinun on kirjauduttava Creative Cloudiin.

Tervetuloa-näyttö ei näy myöskään silloin, kun Photoshopin käyttöliittymäkieleksi on määritetty jokin muu kuin englanti.

Tervetuloa-näyttö jähmettää Photoshopin tai tietokoneen

Määritä, onko tietokone vai Photoshop jähmettynyt.

• Siirrä Tervetuloa-näyttöä vetämällä otsikkoriviä.
  • Sulje Tervetuloa-näyttö napsauttamalla Sulje-painiketta.
  • Vaihda toiseen sovellukseen.

Jos mikään yllä mainituista toimista ei onnistu, katso kohtaa Tervetuloa-näyttö on jähmettynyt.

Jos voit tehdä jonkin edellä mainituista toimista, tietokone ei ole jähmettynyt. Jos saat ilmoituksen, että Tervetuloa-näyttö on tyhjä, tai sisällön näyttäminen kestää kauan, katso kohtaa Tervetuloa-näyttö on tyhjä.

Tervetuloa-näyttö on jähmettynyt

Tervetuloa-näyttö saattaa vaikuttaa jähmettyneeltä, mutta itse asiassa sen näyttäminen vain kestää pitkään. Katso alta ohjeet, kuinka voit määrittää, onko Tervetuloa-näyttö jähmettynyt.

Jos Tervetuloa-näyttö on jähmettynyt, kokeile näitä ratkaisuja:

Ratkaisu 1: Tyhjennä äskeiset tiedostot.

Jos Tervetuloa-näyttö on jähmettynyt, kokeile sulkea Tervetuloa-näyttö. Jos voit sulkea sen ja jatkaa työskentelyä Photoshopissa, syynä saattaa olla se, että äskettäin avaamassasi tiedostossa on merkkejä, jotka aiheuttavat tämän ongelman. Poista nämä tiedot Photoshopin historiasta valitsemalla Tiedosto > Avaa äskeiset > Tyhjennä Äskeiset-tiedostoluettelo.

Ratkaisu 2: Päivitä tai poista käytöstä virustorjuntaohjelmisto.

Virustorjuntaohjelmiston vanha tai vioittunut versio saattaa estää Tervetuloa-näytön näkymisen. Poista virustorjuntaohjelmisto tilapäisesti käytöstä ja tarkista, avautuuko Tervetuloa-näyttö normaalisti. Jos näin tapahtuu, asenna virustorjuntaohjelmisto uudelleen tai päivitä se.

Tervetuloa-näyttö on tyhjä

Tervetuloa-näyttö on HTML-pohjainen. Kaikki seikat, jotka voivat vaikuttaa verkkosivun lataamiseen, voivat vaikuttaa myös Tervetuloa-näytön lataamiseen, mukaan lukien virustarkistusohjelmat, palomuurit ja verkkoyhteysongelmat.

Ratkaisu 1: Sulje Tervetuloa-näyttö ja työskentele Photoshopissa.

Tervetuloa-näyttö ei välttämättä ole jähmettynyt, joten kokeile sulkea Tervetuloa-näyttö ja jatkaa työskentelyä Photoshopissa.

Ratkaisu 2: Palauta oletusasetukset.

Jos haluat luoda Photoshopin asetustiedostot uudelleen, pidä ohjelmaa käynnistäessäsi Ctrl + Alt + Vaihto (Windows) tai Komento + Optio + Vaihto (Mac OS) painettuna. Napsauta Kyllä, kun näkyviin tulee ilmoitus Poistetaanko Adobe Photoshop -asetustiedosto?

Ratkaisu 3: Päivitä tai poista käytöstä virustorjuntaohjelmisto.

Virustorjuntaohjelmiston vanha tai vioittunut versio saattaa estää Tervetuloa-näytön näkymisen. Poista virustorjuntaohjelmisto tilapäisesti käytöstä ja tarkista, avautuuko Tervetuloa-näyttö normaalisti. Jos näin tapahtuu, asenna virustorjuntaohjelmisto uudelleen tai päivitä se.

Ratkaisu 4: Jos näkyviin tulee tyhjä Tervetuloa-näyttö, jossa näkyy viesti JavaScript Prompt - File:/// , SERVER CREDENTIALS REQUIRED’, käynnistä erillinen selain ja kirjaudu paikallisverkkoon käyttäjätunnuksellasi ja salasanallasi.

Ratkaisu 5: Salli tarvittavat osoitteet palomuurissa

Seuraavia URL-osoitteita käytetään Tervetuloa-näytön sisällön lataamiseen. Jos ne on estetty, Tervetuloa-näyttö pysyy tyhjänä.

• helpx.adobe.com
  • wwwimages2.adobe.com
  • adobe.demdex.net
  • stats.adobe.com

Ratkaisu 6: Katkaise verkkoyhteys

Kun verkkoyhteys on käytössä, Tervetuloa-näyttö yrittää käyttää sitä sisällön päivittämiseen. Jos käytössä on jonkinlainen verkon suojaustoiminto, joka estää tiedonsiirron, Tervetuloa-näyttö ei lataudu. Jos sinulla ei ole lainkaan nternet-yhteyttä, Tervetuloa-näyttö latautuu esiasennetun offline-sisällön mukaan. Jos Tervetuloa-näyttö latautuu vaikka verkkoyhteys ei ole käytössä, edellä mainitsematon tietoturvaratkaisu saattaa estää Tervetuloa-näytön. Katso lisäohjeita kohdasta Yhteysongelmien vianmääritys.