Acrobat kreeg geen toegang tot de herkennningsservice bij poging tot OCR in Windows

Probleem: geen toegang tot de herkenningsservice

Wanneer u probeert OCR (Optical Character Recognition) uit te voeren op een bestand, ontvangt u de volgende foutmelding: Acrobat kan de herkenningsservice niet uitvoeren om de volgende reden: kan de papierherkenningsservice niet vinden.

Foutbericht - geen toegang tot de herkenningsservice

Probeer de onderstaande oplossingen in de volgorde waarin ze worden weergegeven om de fout te verhelpen.

Oplossing 1: kopieer de bestanden uit de map iDRS15 naar de mappen PaperCapture en plug_ins in Acrobat

1. Ga naar de locatie:

C:\Program Files (x86)\Adobe\<Acrobat-versie>\Acrobat\plug_ins\PaperCapture\iDRS15

Ga bijvoorbeeld voor Acrobat DC naar:

C:\Program Files (x86)\Adobe\Acrobat DC\Acrobat\plug_ins\PaperCapture\iDRS15

2. Kopieer alle bestanden in de map.

3. Ga naar de volgende locatie en plak de gekopieerde bestanden:

C:\Program Files (x86)\Adobe\<Acrobat-versie>\Acrobat\plug_ins\PaperCapture

4. Ga naar de locatie die in stap 1 is genoemd en kopieer alle bestanden opnieuw.

5. Ga naar de volgende locatie en plak de gekopieerde bestanden:

C:\Program Files (x86)\Adobe\<Acrobat-versie>\Acrobat\plug_ins

Voer OCR uit via het gereedschap Enhanced Scans en dan vanuit het gereedschap Edit PDF. (U kunt de gereedschappen selecteren in het rechterdeelvenster van Acrobat.)

Oplossing 2: Acrobat verwijderen, opschonen en opnieuw installeren

Soms kan de fout worden verholpen door Acrobat te verwijderen en opnieuw te installeren.

1. Verwijder Acrobat van uw computer:

1. Open het opdrachtvenster Uitvoeren door op de Windows-toets en de R-toets te drukken.
    2. Typ Configuratiescherm in het dialoogvenster en klik op OK.
    3. Selecteer in het Configuratiescherm de optie Programma's en onderdelen en selecteer vervolgens Acrobat in de lijst met geïnstalleerde programma's.
    4. Klik op Verwijderen en volg de aanwijzingen om Acrobat te verwijderen.
  2. Installeer de meest recente versie van Acrobat opnieuw op uw computer: